Prima pagină » National » Traian Băsescu a vorbit despre moțiunea de cenzură depusă de PSD
Traian Băsescu a vorbit despre moțiunea de cenzură depusă de PSD

Traian Băsescu a vorbit despre moțiunea de cenzură depusă de PSD

18 aug. 2020, 23:45,
Antonia Ceausu, în National

Traian Băsescu, fostul președinte al României și candidatul din partea Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Generală a Capitalei consideră că, dacă moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi adoptată, și implicit Guvernul Orban va fi înlocuit, ar putea crea un real dezastru în România deoarece țara se află într-un context dificil.

„Și așa avem parte de o guvernare proastă și fără viziune. Dacă pe băieții ăștia îi mai și trântește și nu mai au nici autoritate, riscăm să fim într-un dezastru”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu susține că din punctul său de vedere depunerea moțiunii de cenzură  în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului este neconstituțională.

”Eu nu cred în varianta că este posibil să depui moțiune de cenzură în sesiunea extraordinară. Știu că a avut domnul judecător Zegrean o apreciere că se poate, dar atunci vin și mă uit în Constituție și constata că am dreptul la o moțiune pe sesiune. Imaginați-vă că aș putea, dacă am majoritate, cum are PSD acum cu acoliții, aș putea să organizez într-o vacanță, cel puțin cinci sesiuni extraordinare. Aș putea să depun cinci moțiuni de cenzură? Nu se poate! Spiritul Constituției este să depui una pe sesiune. Constituția nu spune că nu ai voie în sesiune extraordinară, dar trebuie să te uiți și la spiritul Constituției”, a mai adăugat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, întrebat de posibilitatea ca PMP să intre la Guvernare alături de liberali după alegerile parlamentare, a răspuns:

„N-avem cum să fim partenerii PSD în această mârșăvie pe care o fac forțând nota ca Guvernul să dea pensii mărite cu 40% când nu se poate, economic nu se poate, și să dublezi alocațiile la copii când, iarăși, nu se poate. Eu, în locul Guvernului, dacă aș fi obligat să fac treaba asta prin căderea ordonanțelor de urgență în Parlament, aș prezenta mandatul și aș spune «băieți, faceți voi asta acum»”.

Traian Băsescu, despre candidatura sa la alegerile locale: ”Dorința mea este să fac această ofertă bucureștenilor. Nu o să le pară rău!”

La mijlocul lunii august, a fost realizat un sondaj CURS, înainte ca Băsescu să anunțe că și-a depus candidatura. În acel moment, fost președinte avea 20%

„Nu am nici o surpriză cu acest sondaj CURS. Până nu sunt convinși că vei candida, votanții au o anumită apropiere. Scorul real îl vom putea vedea peste o săptămână. Va fi la 25 de procente, în ceea ce mă privește.

Dacă PMP a fost eliminat de liberali și USR, am decis să mergem singuri. Nu e primă dată când mizez pe acest partid al electoratului bucureștean. Dorința mea este să fac această ofertă bucureștenilor. Nu o să le pară rău!”, a spus Traian Băsescu.

Ce a declarat Traian Băsescu la depunerea candidaturii la Primăria Capitalei: „Voi face 30%”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut un anunț vijelios la depunerea candidaturii la Primăria Capitalei. Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi-a depus duminică, 16 august 2020, candidatura la Biroul Electoral Municipa. Acesta a declarat că principalii săi contracandidaţi sunt candidatul PNL şi USR-Plus, Nicuşor Dan şi candidatul PSD, actualul primar Gabriela Firea. Traian Băsescu a ținut să adauge că va lua peste 30 la sută din voturi, dar nu ştie dacă va fi suficient pentru a căştiga alegerile locale 2020.

„O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL pe care l-a înglobat odată cu fuziunea și să lase PMP să reia numele de PDL, pentru că osatura acestui partid este din foști membri PDL. Vreau numele (PDL) înapoi. Că partidul este. Schimbăm numele PMP în PDL. Cei care se simt urmașii Brătienilor să rămână în PNL, cei care se simt urmașii lui Petre Roman, să vină în actualul PMP, viitorul PDL”, a declarat fostul președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *