Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu a rămas fără indemnizaţie de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără indemnizaţie de fost președinte

11 apr. 2022, 14:03,
BZI.ro, în Actualitate

Administrația Prezidențială a anunțat că Traian Băsescu a rămas fără indemnizaţie de președinte. Decizia vine în contextul în care fostul președinte a fost numit colaborator al Securității. Îndemnizația reprezenta 75% din salariul pe care actualul președinte al României îl încasează. Băsescu a rămas și fără consilierul personal.

Băsescu a pierdut și dreptul la protecție al SPP, dar și mașina de serviciu.  Acesta trebuie să evacueze şi vila dată de RAAPPS. Întrebat despre unde va sta, Băsescu a declarat că își va cumpăra un apartament într-o zonă accesibilă.

Traian Băsescu a rămas fără indemnizație de fost președinte după decizia că a fost colaborator al Securității

Administrația Prezidențială a anunțat, într-un răspuns pentru Grupul de Investigații Politice că Traian Băsescu a rămas fără indemnizație de fost președinte. Decizia a fost luată pe data de 23 martie 2022. În răspunsul dat celor de la GIP se precizează faptul că președintele nu va mai beneficia nici de ajutorul consilierului personal așa cum legea prevede

”Administrația Prezidențială i-a retras lui Băsescu indemnizația lunară (de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție). De asemenea, a fost întrerupt contractul de muncă al consilierului lui Băsescu care era plătit de Administrația Prezidențială. Deciziile vin în urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. În 28 martie 2022, GIP a solicitat Administrației Prezidențiale informații referitoare la demersurile făcute de instituție pentru ca Traian Băsescu să nu mai beneficieze de drepturile stabilite de lege pentru foștii șefi de stat. (…) precizează GIP într-o postare publicată pe o reţea de socializare.

Fostul președinte a declarat, după decizia dată de magistrați, cea de colaborator al Securității, că o va constata la CEDO. Acesta a mai declarat faptul că se va mai sfătui cu avocații și că în ceea ce privește colaborarea cu Securitatea, nu există probe concludente. Băsescu a susţinut în continuare că nu a colaborat înainte de 89 cu organele de suprimare.

Traian Băsescu trebuie să plece din vila dată de RAAPPS

Pe lângă faptul că Traian Băsescu a pierdut suma de bani alocată foștilor președinți, acesta are la dispoziţie 60 de zile pentru a elibera vila dată de RAAPPS. Proaspăt externat de la un spital din Paris, fostul președinte s-a întors acasă pentru a-și ajuta soția cu mutatul. Întrebat de presă ce va face, Băsescu a transmis că se duce să îşi caute un apartament cu trei camere:

Eu trebuie să caut apartament și când îl găsesc trebuie să văd dacă e de acord Maria. Apartamentul nu trebuie să fie izolat de lume, să avem staţie lângă noi, o piață. Ți se pare că nu mă descurc fără SPP? Pot merge şi singur. Mă duc până la bancă, am banii investiţi în titluri de stat. Mă duc să vând titlurile de stat pentru a putea cumpăra un apartament. Încep să mă uit, pe aici, pe acolo pentru un apartament. La prețul pieții, ne ajung trei camere. Avem în vedere facturile uriașe. menționa fostul președinte.

Așadar, faptul că Traian Băsescu și-a pierdut indemnizația de fost președinte nu ar trebui să îl afecteze foarte mult din punct de vedere financiar dacă e să ne gândim că acesta încasează mii bune de euro indemnizație de europarlamentar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *