Prima pagină » National » Traian Băsescu a dat în judecată SPP și ar urma să deschidă și un proces împotriva României, la CEDO

Traian Băsescu a dat în judecată SPP și ar urma să deschidă și un proces împotriva României, la CEDO

11 mai 2022, 12:41, 2 ,
BZI.ro, în National

Fostul președinte Traian Băsescu a cerut instanței suspendarea deciziei de retragere a dispozitivului de protecție și pază emisă de SPP pe 28 martie. Acțiunea este în prezent pe rolul Curții de Apel București, dar nu s-a stabilit încă un termen de judecată.

Decizia de suspendare a ”Serviciului de Pază și Protecție” a fost luată în martie, după ce instanța supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei Securități.

Băsescu a dat în judecată SPP

Pe 28 aprilie, la Curtea de Apel București a fost înregistrată o acțiune prin care Traian Băsescu a solicitat „suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022”.

Băsescu are calitatea de reclamant, iar pârâtul este Serviciul de Protecție și Pază (SPP), condus de Lucian Pahonțu.

Fostul președinte a deschis un proces împotriva „Serviciului de Pază și Protecție”, ca să poată sesiza Curtea Constituțională în legătură cu legea adoptată în toamnă, prin care și-a pierdut privilegiile.

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar urma să deschidă un proces similar  şi împotriva RAPPS, după ce va primi somaţia oficială de eliberare a vilei din Cartierul Primăverii, de unde Băsescu s-a mutat deja.

În paralel, fostul preşedinte a declarat de la aflarea sentinţei ICCJ că va da în judecată România, la CEDO.

Fostul președinte Traian Băsescu a eliberat vila de protocol din cartierul Primăverii

Fostul președinte Traian Băsescu a eliberat vila de protocol din cartierul Primăverii, de unde a fost evacuat. Acesta avea la dispoziție 60 de zile pentru a se muta, dar a ales să plece mai repede, după aproximativ o lună.

Traian Băsescu a ales să plece mai repede din vila de protocol în care a locuit ani de zile. Fostul președinte, împreună cu soția, a fost ajutat de către cele două fiice ale sale să se mute din cartierul Primăverii.

Incă nu se stie unde anume s-a mutat fostul președinte. Ultima dată, acesta a fost surprins într-un cartier rezidențial din Pipera, unde ar fi mers să vizioneze un apartament în valoare de 200.000 de euro.

Administrația Prezidențială i-a retras lui Băsescu indemnizația lunară (de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție).

De asemenea, a fost întrerupt contractul de muncă al consilierului lui Băsescu care era plătit de Administrația Prezidențială.

Deciziile vin în urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Comentarii
  • Dupa Basescu,Romania este de vina ca a dat un asemenea turnator si mincinos.

  • Dacă nu vei câștiga procesul cu România, sa dai în judecata Europa… Dacă tot nu se rezolva da în judecata tot globul pământesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *