Prima pagină » National » Tragediile provocate de codul roșu de caniculă: Nouă persoane au murit din cauza hipertermiei
Tragediile provocate de codul roșu de caniculă: Nouă persoane au murit din cauza hipertermiei

Tragediile provocate de codul roșu de caniculă: Nouă persoane au murit din cauza hipertermiei

23 iul. 2024, 15:20,
în National

Nouă decese au fost înregistrate săptămâna trecută în România din cauza hipertermiei, în perioada codului roşu de caniculă, scrie News.ro, citând date ale Ministerului Sănătății. Dintre acestea, cele mai multe decese s-au înregistrat în Botoșani.

Din cele nouă decese generate de hipertermie, două s-au înregistrat în Bucureşti, în zilele de 16 şi 18 iulie, conform datelor Ministerului Sănătăţii.

Cele mai multe decese – patru – au fost consemnate în judeţul Botoşani, două dintre acestea înregistrându-se pe 16 iulie, un altul pe15 iulie şi unul pe 17 iulie.

Un deces având drept cauză hipertermia s-a produs şi la Satu Mare.

De asemenea, în judeţul Olt au fost înregistrate două decese, pe 16 iulie si pe 19 iulie, în unul dintre cazuri, fiind vorba despre o persoană care stătuse opt orea în soare.

Hidratarea și alimentația corectă, evitarea deplasărilor la amiază sau reducerea lor, pe cât posibil, doar la cele absolut necesare, îmbrăcămintea lejeră și folosirea corectă a aerului condiționat sunt principalele recomandări ale medicilor pentru zilele foarte călduroase.

Vremea se răcește în România și vin ploile

Temperaturile scad și vin ploile, anunță meteorologii, potrivit prognozei actualizate emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepția regiunilor vestice și sud-vestice unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în zona Carpaților Orientali și în regiunile sudice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în sud-vest, dar și ușor mai coborâte în nord-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nordice, centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *