Prima pagină » Titlurile zilei » Tragedie pentru o tânără de 19 ani, din Iași! Andreea și-a pierdut fratele într-un mod șocant după ce a plecat la muncă în Franța: „Mai avem timp doar 4 zile să îl aducem acasă”

Tragedie pentru o tânără de 19 ani, din Iași! Andreea și-a pierdut fratele într-un mod șocant după ce a plecat la muncă în Franța: „Mai avem timp doar 4 zile să îl aducem acasă”

26 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Alexandru Dabija avea 22 de ani, iar pe 20 iulie 2024 și-a găsit sfârșitul când a mers la scăldat cu niște prieteni într-un lac de lângă orașul Lyon, Franța. Acesta a făcut stop cardio-respirator după ce a intrat în contact cu apa. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru băiatul din Iași.

Tragedie pentru o tânără din Iași

Alexandru lucra de mai mulți ani în străinătate, iar pentru o perioadă a fost alături de sora sa, Andreea, în Germania. Băiatul a vrut neapărat să plece la muncă în Franța, unde mai lucrase și avea mulți prieteni.

„Fratele meu, Alexandru, avea doar 22 de ani și lucra deja de trei ani în străinătate. A lucrat o perioadă Franța, unde și-a făcut mulți prieteni și se obișnuise cu viața de acolo. În ultima vreme, a venit la mine, în Germania, să lucrăm împreunăm, însă el mi-a spus că nu se adaptează și vrea să meargă înapoi în Franța, deoarece acolo sunt mulți oameni pe care îi cunoaște și îi place mai mult. A plecat în Franța, ne-am auzit la telefon, a fost totul bine”, povestește Andreea Dabija.

Pe 20 iulie 2024, Alexandru a plecat la scăldat împreună cu niște prieteni, însă nimeni nu se aștepta ca totul să se termine atât de tragic. Sora sa de 19 ani, Andreea Dabija, l-a iubit foarte mult, iar la aflarea veștii a rămas fără cuvinte. A plecat de urgență în Franța să-l vadă și să discute cu medicii, sperând că se va face bine.

„Pe data de 20 iulie, s-a dus la un lac de lângă orașul Lyon împreună cu niște prieteni ca să se scalde, deoarece era foarte cald afară. Au ieșit și ei să petreacă timpul liber. Din păcate, când a sărit în apă, temperatura corpului său era prea mare și în contactul cu apa rece a făcut stop cardiac. S-a scufundat până la fundul lacului. Abia după 20 de minute au reușit să îl scoată de la o adâncime de șase metri și nu mai dădea semne de viață. A fost internat la un spital din Lyon și doctorii mi-au spus că nu mai are nicio șansă. Am fost să îl văd, eu am sperat tot timpul că își va reveni și Dumnezeu ne va ajuta”, a mai spus sora băiatului.

Familia are nevoie de bani ca să îl aducă acasă pe Alexandru

Familia Dabija este una numeroasă, fiind șapte frați, iar toată lumea este îndurerată după ce i s-a întâmplat lui Alexandru. Părinții trebuie să aducă trupul neînsuflețit al băiatului acasă, însă nu au banii necesari pentru acest lucru.

„Pe 24 iulie, doctorii din Franța i-au declarat decesul și mi-au spus că nu mai pot face nimic pentru el. Acum, mai avem timp doar patru zile să îl aducem acasă. Ne costă, în total, 10.000 de euro repatrierea și costurile pentru înmormântare, familia noastră nu are atâția bani. Tatăl meu a vândut ce animale avea prin curte, un cal, o vacă, să mai strângă bani, însă nu este suficient. Noi am fost șapte frați în total, acum am mai rămas doar șase. Sper că oamenii pot să ne ajute cât de puțin ca să îl aducem acasă, să îl vedem pentru ultima dată pe frățiorul nostru”, a încheiat Andreea.

Andreea a început să strângă bani și să apeleze la ajutorul oamenilor pentru a reuși să își vadă fratele pentru ultima dată acasă. Astfel, cei care vor să doneze o pot face la IBAN DE93 2407 0324 0050 4613 00, pe numele Andreea Mihaela Dabija.

Pentru tânăra din Iași a fost prea greu de suportat această tragedie, însă alinarea sa este că îl va putea aduce pe Alexandru acasă, chiar dacă este pentru ultima dată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *