Tragedie pentru o bătrână din Neamț, de 84 ani, care a traversat neregulamentar. A fost condamnată aspru, după ce trei oameni au murit

30 sept. 2023, 16:20,
BZI.ro, în National

O bătrână de 84 de ani, care a trecut strada fără să se asigure, printr-un loc nepermis, a fost aspru condamnată. Are sechestru pe casa de chirpici și trebuie să plătească daune în valoare de 170.000 euro.

O femeie de 84 de ani din Neamț plătește scump faptul că a traversat neregulamentar un drum european.

O bătrână din Neamț, condamnată la închisoare după ce a trecut strada fără să se asigure

Șoferul a încercat să o evite pe femeia care traversa și a spulberat o altă mașină în care se aflau o mamă în vârstă de 38 de ani și fiul ei de 18 ani.

Trei oameni au murit.

Acum, această femeie în vârstă, trebuie să plătească daune în valoare de 170.000 de euro, dar ea locuiește într-o casă cu chirpici.

Judecătorii au decis că este vina bătrânei, că ea este cea care a provocat accidentul și au condamnat-o pentru ucidere de inculpă la 3 ani de închisoare cu suspendare și la 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Are sechestru pe casa de chirpici și 170.000 euro daune morale

În același timp, judecătorii au obligat-o pe bătrână la plata a 170.000 de euro către rudele victimelor, daune morale. Tot judecătorii au dispus sechestru pe bunurile bătrânei.

O casă de locuit din chirpici, pe o anexă și pe un teren la câmp. Singurele bunuri ale bătrânei care nu pot asigura daunele păgubite.

Tereza Petruț, femeia acuzată de producerea accidentului: „Și eu m-am speriat când am auzit pocnitura, când s-a izbit. Eu am traversat aici, accidentul s-a întâmplat încolo. Acela e vinovatul, care venea dincolo”.

Instanța a stabilit însă că ea este vinovată de ucidere din culpă și a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare și la 90 de zile de muncă în folosul comunității. În același timp, judecătorii au obligat-o pe bătrână la plata a 170.000 de euro către rudele victimelor, daune morale.

După ce au examinat toate probele, magistrații au decis că prin acţiunea sa de a se angaja în traversarea unui drum european, intens circulat, prin loc nepermis și fără să se asigure, bătrâna este cea care a provocat accidentul, dând dovadă de neglijență.

Andrada Dobrea, avocat: ”Este bine de știut că și pietonii pot avea o răspundere penală în acest sens. A ucide o persoană într-un accident rutier nu înseamnă că singurul vinovat poate fi conducătorul auto. Poate fi și pietonul. Au obligații la fel de mari ca și conducătorul auto. La urma urmei, sunt și ei participanți la trafic”.

Adrian Pâslaru, avocatul uneia dintre familile vătămate: ”Am fost în situația în care să suferim o pierdere atât a șoferului, cât și a mamei șoferului, rămânând în prezent soțul și încă un fiu. Au fost solicitate daune morale”, potrivit stirileprotv.ro.

Fiica bătrânei: ”Vor bani, dar de unde să-i dea bani? Noi avem moștenire, toți frații. Am vrea și noi ceva de la mama, nu? Acolo, oleacă, amintire de la mama”. Decizia instanței nu este definitivă.

Comentarii
  • Cum adica pedepsita aspru? Au murit 3 oameni din cauza ei!

  • Pai daca a trecut ca vita incaltata si legata la ochi si a provocat un accident cu trei oameni morti e buna de plata !, mostenitorii care vor ceva de la mama sa mosteneasca datoriile de plata !, asa e in occident !

  • Gogu Manivelă

    @Isal vorbește prostii ca intodeauna.

    Bețâvan ratat ce èști…oi, isale, dacă bătrâna aia era bunica ta, mai vorbeai așa urât despre ea? Tot in cartierul Bu-larga stai? Tot cu maică-ta alcoolică? E timpul să-ți cauți o chirie…incearcă in Parcul Copou…pe o bancă se poate dormi foarte bine, stiu de la tac’tu 💩…i-am dat dimineață o sticlă de spirt și mi-a povestit toată viața ta.

  • Pun pariu ca batrana nu a inteles mare lucru. La fel si judecatorii.

  • Nu mai bine dădea peste ea? Era omor din culpă, lua cu suspendare dar murea doar baba nu 3 oameni. Aviz amatorilor!

  • Rugăciune pentru cei care o vorbesc de rău pe această bătrânică: toate păcatele ei să cadă pe voi și familiile voastre

    Ăștia care o vorbiți de rău pe această bătrânică, să cadă blestemele pe voi, să ajungeți ca ea, nevestele și copiii voștrii să facă foamea și toate necazurile pe lume să cadă pe ei. Iar voi să vă pierdeți tot norocul iar ghinionul să se coboare asupra voastră. De azi să fiți loviți de ghinion și orice faceți să nu vă bucurați ci doar să vă inconjurați de oameni triști și plini de boli.

  • Nu mai judecați oameni buni..necazul când e să se întâmple..să intâmplă

  • Daca e tragedie pentru baba … ce e pentru oamenii morti ?

  • Jan van Jealn

    Msi schimbati titlul, oameni buni! Dupa el plangeti pe mostenitorii care raman fara „casa din chirpici”… Thug life, Rom”ei”nia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *