Prima pagină » National » Tragedie pe Transfăgărășan! Un biciclist în vârstă de 45 de ani a murit
Tragedie pe Transfăgărășan! Un biciclist în vârstă de 45 de ani a murit

Tragedie pe Transfăgărășan! Un biciclist în vârstă de 45 de ani a murit

23 aug. 2024, 22:40, 1 ,
în National

Un biciclist de 45 de ani a decedat vineri, 23 august, pe Transfăgărășan, în urma unui grav accident.

„Din păcate, victima, un bărbat de 45 de ani, a decedat”, a declarat Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu.

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu fusese chemat anterior pentru a acorda prim ajutor biciclistului accidentat. La sosirea echipei de salvamontiști, victima era deja în stop cardio-respirator, iar aceștia au inițiat manevre de resuscitare.

De asemenea, a fost solicitat și un elicopter SMURD din Mureș pentru intervenție.

Poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu s-au întâlnit cu un urs

Într-un alt eveniment, polițiștii de la Serviciul Rutier Sibiu au avut o întâlnire neașteptată cu un urs în timp ce patrulau pe Transfăgărășan, pe DN7C. Polițiștii au utilizat semnale acustice pentru a-l determina pe urs să se retragă în habitatul său natural.

Autoritățile au avertizat că prezența urșilor pe drumurile montane nu mai este o raritate și recomandă prudență maximă, subliniind că nu trebuie să se oprească pentru a hrăni sau fotografia animalele sălbatice. Poliția Sibiu a publicat imagini surprinse în timpul acestei întâlniri.

De asemenea, reiterăm faptul că turiştii prinşi că hrănesc urşii de pe Transfăgărăşan vor primi amenzi uriaşe, de până la 5.000 de lei, după ce se va schimba legea, a anunţat ministrul Mediului, Mircea Fechet, potrivit digi24.ro.

Autorităţile vor instala camere de monitorizare în zonă, pentru a-i prinde pe cei care nu respectă legea şi îşi pun în pericol vieţile.

Considerat cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășanul mai are o atracție turistică, una periculoasă: urșii aflați în zonă, pentru care oamenii se opresc din drum pentru a le da de mâncare şi pentru a face poze cu ei. Mulți dintre oameni nu își dau seama la ce risc se expun.

Pentru a stopa acest fenomen alarmant, Ministerul Mediului intenționează să schimbe legea pentru a permite autorităților locale să dea amenzi în baza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi.

Astfel, se vor instala panouri care le interzic turiștilor hrănirea urșilor, dar și camere de supraveghere.

„Nu ajută nici țara noastră, nu ajută nici turiștii, pentru că am văzut nu de mult un caz, în care o doamnă aproape era să fie omorâtă de un urs pe Transfăgărășan (…).

Din acest motiv, schimbăm legea și dăm dreptul jandarmeriei, care e acolo tot timpul, să amendeze turiștii care hrănesc urșii, pentru că un urs hrănit este un urs condamnat la moarte.

Un urs care primește o felie de pizza, aruncată prin geamul unei mașini, nu va mai merge niciodată în pădure să caute fragi sau mure pentru a se hrăni, pentru că e mai ușor să stai să cerșești la marginea drumului.

(…) Am discutat deja cu cei de la CNAIR să instalăm niște panouri prin care să avertizăm turiștii că hrănirea urșilor este ilegală, că hrănirea urșilor dăunează profund acestei specii și că nu ajută pe nimeni.

Vom instala niște puncte de monitorizare video prin care să putem să-i sancționăm pe cei care încalcă legea”, a anunţat ministrul Fechet.

Cei care vor fi prinși hrănind urși vor primi amenzi de până la 5.000 lei.

Comentarii
  • Ati schimbat refrenul: nu a mai murit SUBIT de MISTER ci l-a speriat ursul de a facut infract… Despre Vax, nu aveti nimic de spus…Aha…!

    Dar-ar ,,ursii in voi, sa va cazati in IAD la Satana, pentru ca sunteti COMPLICI la GENOCID alaturi de STOASRFELE CRIMINALE din politichia de rahat !

    Nu va este rusine, VANDUTILOR !
    De ,,ursi” sa aveti parte voi si familiile voastre care v-au adus pe lume !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024