Prima pagină » Actualitate » Tragedie pe șine! Un mort și 15 răniți într-o coliziune devastatoare între două trenuri

Tragedie pe șine! Un mort și 15 răniți într-o coliziune devastatoare între două trenuri

22 oct. 2024, 09:00,
Simona Ciobanu în Actualitate

Un bărbat a decedat, iar alți 15 oameni au fost transportați la spital în urma coliziunii dintre două trenuri, luni seară, 21 octombrie, în Țara Galilor. Accidentul a avut loc pe o linie feroviară din apropierea satului Llanbrynmair, în regiunea Mid Wales, în jurul orei 19:30.

Poliția din Dyfed-Powys a confirmat decesul unui bărbat și a anunțat că ceilalți 15 răniți au fost duși la spital, însă rănile lor nu sunt considerate amenințătoare pentru viață sau de natură să provoace schimbări majore în viața acestora.

Toți ceilalți pasageri au fost evacuați în siguranță din ambele trenuri implicate.

Accident de tren din Țara Galilor

Poliția Transporturilor din Marea Britanie a precizat că ofițerii au fost alertați după ce s-a raportat o coliziune la viteză redusă între două trenuri. Echipe de paramedici, pompieri și polițiști din Dyfed-Powys au intervenit la locul accidentului, conform autorităților.

Superintendentul Andrew Morgan a declarat:

„Din păcate, putem confirma că un bărbat și-a pierdut viața în acest incident tragic din această seară. Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiilor și tuturor celor afectați, iar ofițeri specialiști sunt în continuare alături de ei pentru a le oferi sprijin.”

La locul accidentului a intervenit și un elicopter, conform Serviciului Aerian Național al Poliției pentru Regiunea de Vest și Țara Galilor.

Network Rail și Transport for Wales au emis o declarație comună, precizând că incidentul a implicat trenul de la ora 18:31, care circula pe ruta Shrewsbury-Aberystwyth, și trenul de la ora 19:09, care se deplasa de la Machynlleth la Shrewsbury. Linia feroviară a fost închisă, iar pasagerii sunt sfătuiți să își verifice călătoriile în prealabil prin intermediul National Rail Enquiries.

National Rail a anunțat că din cauza acestui „incident operațional”, liniile au fost închise, iar trenurile ar putea fi anulate sau redirecționate.

Eluned Morgan, prim-ministrul Țării Galilor, a postat pe Twitter:

„Gândurile mele se îndreaptă către toți cei implicați în accidentul feroviar de la Powys din această seară. Apreciez răspunsul prompt al echipelor de urgență și am cerut să fiu informat cu privire la orice evoluție pe parcursul nopții.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`