Tragedie la Penitenciarul Iași! Neculai Musteață, angajatul care a dispărut la începutul săptămânii, a fost găsit mort la Vatra Dornei. Și-a pus capăt zilelor într-o hală dezafectată - EXCLUSIV

Tragedie la Penitenciarul Iași! Neculai Musteață, angajatul care a dispărut la începutul săptămânii, a fost găsit mort la Vatra Dornei. Și-a pus capăt zilelor într-o hală dezafectată – EXCLUSIV

25 nov. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Neculai Musteață, un funcționar public cu statut special, de la Penitenciarul Iași, dispărut de câteva zile, a fost găsit mort la Suceava. Bărbatul și-ar fi pus capăt zilelor într-o hală dezafectată. Polițiștii suceveni au deschis o anchetă în acest caz

Tragedie într-o familie din Iași. Un funcționar public cu statut special, de la Penitenciarul Iași, a plecat pe data de 21 noiembrie de la domiciliul din Lețcani și dus a fost. Rețelele de socializare au fost umplute de familia bărbatului de strigăte disperate după ajutor. Nimeni nu își explica ce s-a întâmplat și ce l-a determinat pe bărbat să plece dintr-o dată de acasă.

Filmul dispariției, pas cu pas

Neculai Musteață lucra la Penitenciarul Iași și era cunoscut drept un profesionist. Totuși, ceva s-a întâmplat. Ieri, bărbatul a fost găsit decedat în județul Suceava. Acesta și-a pus capăt zilelor. Luni, pe 20 noiembrie, Neculai Musteață a plecat de acasă, din Lețcani, și a ajuns în zona Gării Iași. Ulterior, acesta s-ar fi deplasat spre zona Nicolina, fiind văzut ultima dată într-o unitate comercială. De acolo pare că i s-a pierdut urma, până ieri, când cadavrul i-a fost descoperit în județul vecin. Neculai Mustață a fost găsit spânzurat într-o hală dezafectată din apropierea magazinului Altex din Vatra Dornei. Acesta avea mai multe bunuri asupra lui și o sumă de bani.

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat cms. șef de pol. Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava.

Probleme la Penitenciarul Iași pentru Neculai Musteață? Zvonuri legate de amenințări

În jurul dispariției bărbatului a fost conturat un scenariu sumbru. Au fost lansate zvonuri care spun că acesta ar fi primit amenințări de la unul sau mai mulți deținuți din cadrul Penitenciarului Iași. Această informație nu a fost și nu este verificată. Zvonul a început să circule în Iași la scurt timp după dispariția lui Neculai Mustață. Reporterii BZI au încercat să afle dacă există vreun sâmbure de adevăr la mijloc.

Din discuțiile purtate cu mai mulți angajați ai penitenciarului, sub protecția anonimatului, reporterii BZI au aflat că de-a lungul timpului au mai existat conflicte între deținuți și angajați, însă nu a fost niciun caz similar cu acesta. Pe scurt, cei cu care au discutat reporterii BZI nu cred că Neculai Musteață s-a sinucis de teama amenințărilor pe care le-ar fi primit de la anumiți deținuți. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Medicina Legală. Acum, familia acestuia trebuie să se pregătească de înmormântare.

Reporterii BZI vor încerca să afle dacă a existat vreun conflict între Neculai Musteață și vreun deținut. Penitenciarul Iași a pierdut un angajat de bază, după cum spun colegii acestuia.

Comentarii
  • Domnule Director “Marele Pitic de Vaslui” esti mulțumit? Vrei sa murim toti sa numai iesim la pensie? Omul se pregatea de pensie dar Marele Director la amenintat ca nu il lasa sa iasa

  • O pensie speciala mai putin… in felul asta ne incadram in tinta de deficit… hai la cat mai multi!

  • URMEAZA IN STREANG AXINTE PROSTUL PENITENCIARULUI IASI

  • Mulți proști pe fața pamântului

    @Nosferatu esti un mare imbecil!!

  • Management pilos infect

    Din pacate, in Justitie, Politie nu exista consiliere psihologica.Sunt functii incadrate la full pe salarii babane, dar, in rest, nimic…toti sunt apti si sanatosi…ca si in cazul de fata…politistul era apt!

  • Da era apt dar la Penitenciarul Iasi nu se face rotirea cadrelor muncea de de 22 de ani doar pe sectie cum sa nu clacheze la un momendat , da ai dreptate nu este consiliere psihologica a cadrelor , Pentru Domnul Director este un subiect de Canacn consilierea psihologica a cadrelor El este obisnuit ca la Vaslui a zis sa facem consiliere cu Rachiu ca la Vaslui

  • Funia de par

    La multi ani și la mai mare! Asa ar fi frumos sa faca toti gaborii, ar face un bine planetei ca am scăpa de atâția nenorociți.

  • S-a sinucis pe dracu! Cine se sinucide legat la picioare și la mâini? A fost ucis de niste foști condamnați la acel Penitenciar!

  • Ovidiu,ai fost și ai făcut cercetare la fata locului!?interesant

  • Ovidiu,ai fost și ai făcut cercetatare la fata locului de spui lucrurile astea!?interesant

  • Odihnește-te in pace Nicu,cine l-a cunoscut știe ce om era,avea un suflet mare !Si toți care vorbiți aiurea,sa va fie rușine ,nu așa se vorbește despre un om pe care nici nu l-ați cunoscut!

  • In afara penitenciarului multi dintre angajati nu se deosebesc cu nimic fata de pușcăriași. Mă mir că trec controalele psihologice.

  • Carla's Dreams

    Nu există evaluare psihologică corespunzătoare și consiliere la nevoie. Ușa acestuia trebuie să fie deschisă permanent pentru orice angajat care se află într-o situație de criză dar din păcate confidențialitatea nu există, toate cazurile sunt raportate directorului și cel suferind este arătat cu degetul sau bârfit pe la colțuri pentru că a mers la psiholog.

  • Pentru Nesferatu

    Auzi măi iddiottule, frustratule, mămițica ta măi bine se KK, decât făcea un proost ca tine!

  • Aveti perfecta dreptate ,fiindca directorul este numit politic si nu-l intereseaza de personal, Domunule Director cum Puteti trimite in misiune Personalul Apt Limitat? Asa se practica la Vaslui ? Sau credeti ca mai sunt vremurile cand hai sa fie mai bei un Rachiu ca la Vaslui , Cat i-ai dat lui Buzatul sa fii director ,vezi ca il aduce la Iasi sa te duci sa -l consiliezi personal suntem cu “ochii pe tine” direct la presa ca nu …

  • "Diamante" de VASLUI

    Omul putea fi salvat ! În concluzie 100% sunt vinovați: psihologii de personal, directorii care s au perindat în managementul Penitenciarului Iași !!
    Normal, funcționarul avea acces la armament, așa că dacă tot a acționat ferm trebuia să facă o curățenie totală, să scape țara de nemernicii … după ce igeniza anumite birouri … trebuia să se deplaseze puțin prin Galați-via Bârlad, București- ANP./MJ, Iași – Valea Lupului/ Cug (zona Selgros)/Bucium …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *