Prima pagină » National » Tragedie la Buzău! Tată și fiică, morți după ce au intrat în apă să se răcorească
Tragedie la Buzău! Tată și fiică, morți după ce au intrat în apă să se răcorească

Tragedie la Buzău! Tată și fiică, morți după ce au intrat în apă să se răcorească

15 iul. 2024, 13:00,
BZI.ro, în National

Un tată și fiica lui, de 14 ani, și-au găsit sfârșitul, duminică seară, 14 iulie, în apele râului Buzău, unde intraseră să se răcorească. Drama putea avea proporții uriașe. A fost la un pas să se înece și un băiat de zece ani, fratele fetei, însă pe el tatăl a apucat să-l salveze înainte ca bărbatul să dispară în adânc. Atenție, urmează informații și imagini cu puternic impact emoțional.

Bărbatul de 36 de ani venise la scăldat, împreună cu trei dintre copiii săi și un alt puști din cartier, într-o porțiune a râului Buzău din care s-a extras balast. Atunci când a observat că fata și fratele ei dau semne că se îneacă, tatăl a intrat repede după ei. A apucat să-l salveze pe cel mic, după care a dispărut în apele râului, odată cu fiica sa.

”Se vedea o mână și un cap și, după, nu s-au mai văzut. Apoi am strigat toți acolo că se îneacă. După aia a sunat un prieten de-al meu la salvare”, spune un martor.

Bărbatul a reușit să își salveze fiul

Un apel la 112 anunța că cei doi au dispărut în apă, cel mai probabil după ce au nimerit într-o groapă făcută de excavatoare în albia râului. În acea zonă, există mai multe locuri unde adâncimea apei depășește patru metri.

Iar căutările au avut un final dramatic. Cei doi au fost găsiți pe rând, foarte aproape de locul în care intraseră. Mai întâi a fost scos bărbatul, apoi fiica sa.

Pompierii i-au scos pe cei doi din apă după mai bine de o oră de căutări și, imediat, au început manevrele de resuscitare.

”S-a acționat cu două ambarcațiuni, una de la Detașamentul de pompieri Buzău, una de la detașamentul Râmnicu Sărat, două ambulanțe SAJ, o ambulanță SMURD. Au fost chemați și scafandri din județele limitrofe. După o oră și jumătate, aproximativ, au fost găsite ambele persoane, s-au efectuat manevrele de resuscitare”, a declarat sublocotenent Robert Aioanei – locțiitor șef ISU Buzău.

”Am constatat că sunt în asistolă, aveau deja și rigidități, am încercat să facem manevrele de resuscitare câte o oră, dar nu au răspuns pozitiv din păcate. Victimele nu au putut fi salvate”, a explicat și Cristinel Corbu, asistent Ambulanță.

Moartea celor doi, tată și fiică, provoacă o dramă uriașă. Copila mai avea șapte frați acasă care vor crește fără tată, unic întreținător al familiei. La căutări au asistat încremeniți și numeroși localnici care au sperat, până în ultimul moment, într-o minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *