Prima pagină » Actualitate » Tragedie într-o localitate din Mureş. Trei oameni au murit după ce au coborât într-o fosă septică. Unul dintre ei era chiar primarul din Sărățeni

Tragedie într-o localitate din Mureş. Trei oameni au murit după ce au coborât într-o fosă septică. Unul dintre ei era chiar primarul din Sărățeni

21 iul. 2022, 09:55, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

În localitatea Sărățeni din Mureș, primarul din comună, fiica lui dar și un vecin au murit după ce au coborât într-o fosă septică. Aceștia au rămas fără oxigen și au intrat în stop cardiorespirator. Și proprietarul fosei era cât pe ce să păţească la fel, dar, din fericire, medicii au reușit să îl salveze.

Trei oameni din Mureş au murit într-o fosă septică

Alarma s-a dat după ora 19:00. Patru oameni au rămas captivi într-o fosă septică, adâncă de 3 m. Proprietarul, un vecin, primarul din localitate și fiica acestuia au coborât rând pe rând în încercarea de a se salva unul pe altul, însă nici unul nu a mai reușit să iasă.

Misiunea de salvare a fost extrem de dificilă, deoarece pompierii au avut nevoie de un buldoexcavator și au chemat în sprijin și alpiniștii.

”Intervenția a fost îngreunată de spațiul foarte îngust de intrare în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la fața locului” a declarat Valeria Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș.

”Toate patru în stop cardiorespirator, am început resuscitarea, inclusiv elicopterul a fost chemat. Prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute, a fost declarat decesul”, a spus și Bogdan Pasteucă, medic specialist.

Prima persoană scoasă din fosă a fost chiar proprietarul. Medicii au început imediat să îl resusciteze, iar după câteva minute au reușit să îl readucă la viață. A fost transportat apoi la spital cu elicopterul, fiind singurul supraviețuitor. Pentru celelalte trei persoane nu s-a mai putut face nimic.

Primarul Biro Csaba din Sărățeni, judeţul Mureş, care a murit, se ocupa de localitate din anul 2016. Fiica sa avea 32 de ani, se căsătorise anul trecut și avea un bebeluș de doar câteva luni.

De asemenea, în edițiile trecute ale Cotidianului BZI a fost prezentat o întâmplare asemănătoare, după ce cinci bărbați au căzut într-o fosă septică după o distracție pe cinste.

Filmul tragediei din Sărățeni, Mureș

Proprietarul fosei, un bărbat în vârstă de 62 de ani, a chemat un vecin de 45 de ani ca să desfunde orificiul de intrare a dejecțiilor în acesta. Martorii povestesc că bărbatul a coborât prin gura de acces cu ajutorul unei scări ca să remedieze defecțiunea, dar din cauza lipsei de oxigen, acesta a leșinat și a căzut de pe scară. Alertat de către proprietar, primarul, care este vecin, a venit în fugă să îl salveze pe bărbatul de 45 de ani și a intrat în fosa septică, dar din același motiv a leșinat și el și a căzut. Fiica primarului a încercat să își salveze tatăl, dar s-a întâmplat aceeași tragedie.

Proprietarul, care a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la numărul unic de urgenţă 112 să alerteze pompierii, însă nu a mai așteptat ca aceștia să vină și a încercat să o salveze pe fată. Dar a căzut și el, şi a fost scos în cel mai scurt timp de către forțele care au ajuns la locul intervenției.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, şi efectuează în continuare cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului în care trei persoane au murit după ce au coborât într-o fosă septică.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *