Prima pagină » Local » Tragedie într-o familie din Iași! Zece suflete au rămas pe drumuri după ce un incendiu puternic le-a distrus casa din temelii. „Totul a fost spulberat în câteva minute”

Tragedie într-o familie din Iași! Zece suflete au rămas pe drumuri după ce un incendiu puternic le-a distrus casa din temelii. „Totul a fost spulberat în câteva minute”

27 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Opt copii și părinții acestora au rămas sub cerul liber, după ce casa lor le-a fost distrusă de un incendiu puternic. În câteva minute, întreaga agoniseală și locuința modestă a familiei Marchedan din satul Crucea, comuna Lungani, județul Iași au fost mistuite de flăcări

Un incendiu puternic a distrus tot ce avea această familie din satul Crucea, comuna Lungani, județul Iași. Famila Marchedan a rămas sub cerul liber, după ce pe data de 21 septembrie 2021 casa le-a ars din temelii. Pe lângă faptul că nu mai au un acoperiș deasupra capului, această familie a rămas și fără agoniseala lor pentru iarnă și singurul lor venit. Focul a pornit de la magazia unde erau depozitate 70 de tone de lucernă, orz și fân pentru cele peste 200 de oi, iar mai apoi flăcările au ajuns la casă. În câteva minute, totul a fost mistuit de flăcări.

„Totul a fost spulberat în câteva minute. Această familie dragă sufletului meu a pierdut tot ce aveau. Principalul lor venit era din cele peste 200 de oi pe care le au. Aveau strânsură pentru animale, peste iarnă, cum se spune la noi. Undeva, în spatele casei, erau mai mulți baloți de paie, orz și tot ce au mai strâns ei, iar, din ce am înțeles de la ei, s-au aprins de la o scânteie, care a venit de la un foc aprins la vecini.

Vă dați seama că totul a ars într-o secundă. Unul dintre baloții aprinși care ardea ca o torță s-a rostogolit în adăpostul animalelor, care era construit tot din lemn și a ars instant. Acesta era lipit de casă și așa s-a spulberat tot. Era o casă veche, primită moștenire de la părinții lor. Nu a mai rămas nimic din ce aveau, nici mâncare pentru animale, și nici casă”, a declarat Răzvan Mosescu, ruda familiei Marchidan.

Zece suflete au rămas fără casă

În casa care a fost distrusă din temelii de flăcările puternice locuiau 10 persoane, dintre care 8 erau copii cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani. Aceștia au rămas pe drumuri în plină toamnă și s-au refugiat la o rudă din localitate, unde nu pot sta prea mult. Apropiații familiei s-au mobilizat și au strâns donații pentru ei, ca să nu îi prindă iarna pe stradă. Orice donație este binevenită.

„Și mai trist este că acolo locuiau 10 suflete, cumătrii mei și copiii lor. Cei 8 copilași au vârste cuprinse între 2 și 16 ani: 3 băieți de 2,6 și 8 ani și 5 fete de 5, 12, 14, 15 și 16 ani. Nu aveau ei cele mai bune condiții, dar mereu erau uniți și casa aceea era plină de copii și voie bună. Acum s-au mutat la o rudă, tot acolo în localitate, dar nu pot sta prea mult nici acolo. Au nevoie de ajutor și să își facă din nou o casă, pentru că cea veche a ars din temelii.

Chiar merită tot ajutorul nostru, pentru că sunt niște oamenii simpli și foarte munictori și din munca lor hrăneau alte zeci de persoane. Vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0744.103.290, pentru cei ce sunt interesați să pună o cărămidă sau să doneze o sumă modică, după puterea fiecăruia în contul RO83INGB0000999903341261, titular de cont: Mosescu Răzvan-Cătălin. Precizez că familia nu deține un cont personal la bancă, tocmai din acest motiv am atașat contul meu personal, iar banii strânși vor ajunge în totalitate la familia nevoiașă”, a adăugat bărbatul.

A rămas fără casă în prima zi de Paște

În edițiile anterioare, reporterii „BZI” au prezentat cazul familiei Lăzărescu, care a rămas fără acoperiș deasupra capului chiar în prima de Paște. Un moment de neatenție a dus la producerea unui grav incendiu. Agoniseala de o viață s-a evaporat în doar 20 de minute sub privirile neputincioase ale soților Mihai și Adriana Lăzărescu. Mihai Lăzărescu are 35 de ani, iar Adriana Lăzărescu are 32 de ani și împreună au un băiețel de 5 ani. Aceștia s-au întors de la slujba de Înviere pe la 03:30, au lăsat lumânarea să ardă și s-au culcat.

Dimineață, pe la 06:30, au auzit niște zgomote care i-au trezit, iar când au mers în camera alăturată, totul ardea. În doar 20 de minute, întreaga casă era scrum. Locuința a fost distrusă în proporție de 95 la sută și nu s-a mai putut recupera nimic. Cei doi soți munciseră 9 ani în străinătate, în domeniul agriculturii și construcțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *