Prima pagină » Local » Tragedie într-o familie din Iași! După mai multe săptămâni de agonie în spital, fetița de 9 ani înecată în piscina din curtea casei a murit. Tatăl: „Ai plecat dintre noi și ne-ai lăsat o durere atât de mare!”
Tragedie într-o familie din Iași! După mai multe săptămâni de agonie în spital, fetița de 9 ani înecată în piscina din curtea casei a murit. Tatăl:

Tragedie într-o familie din Iași! După mai multe săptămâni de agonie în spital, fetița de 9 ani înecată în piscina din curtea casei a murit. Tatăl: „Ai plecat dintre noi și ne-ai lăsat o durere atât de mare!”

01 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Părinții și medicii au sperat până în ultima clipă că își va reveni, însă fetița de 9 ani care se afla în stare foarte gravă, după ce s-a înecat în piscina gonflabilă din curtea casei, a murit. Astfel, după mai bine de două săptămâni petrecute în Secția ATI, copila a decedat, iar, din primele investigații ale medicilor legiști, rezultă că aceasta s-a înecat accidental. Familia fetiței este distrusă și a postat mai multe mesaje sfâșietoare pe o rețea de socializare

Medicii și familia copilei de 9 ani care s-a înecat în piscina gonflabilă din curtea casei au sperat până în ultima clipă că își va reveni. Din păcate, după două săptămâni petrecute în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, micuța a decedat. Aceasta a ajuns în stare foarte gravă la spital, iar medicii așteptau o minune. În ciuda eforturilor depuse de doctori, vestea cea tristă a venit pe data de 20 august 2021, la 17 zile de la tragicul accident. Întreaga familie este distrusă. Tatăl fetiței a postat o fotografie cu aceasta și un mesaj sfâșietor, chiar în ziua înmormântării.

„Astăzi mi-am dus fetița pe ultimul drum. Le mulțumesc frumos tututor celor care au fost alături de noi”, a scris pe pagina de Facebook Gabi L., tatăl fetei.

O altă persoană, apropiată familiei, a publicat un filmuleț cu cea mică, în care a ilustrat mai multe momente petrecute împreună.

„Ai plecat dintre noi și ne-ai lăsat cu o durere atât de mare. Dumnezeu să te odihnească, prințesa mea!”, a fost mesajul atașat filmulețului.

Se pare că totul a fost un accident petrecut într-o clipă de neatenție a părinților

După decesul copilei, trupul acesteia a fost dus la Institutul de Medicină Legală din Iași, pentru a stabili cu exactitate cauza morții. Potrivit medicilor legiști ieșeni, din primele investigații, copila s-a înecat în mod accidental.
Se așteaptă, însă, rezultatele exacte ale probelor, care vor dovedi cauza exactă care a dus la producerea decesului fetiței. În urma accidentului, polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal de ucidere din culpă (moarte suspectă).

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Părinții și-au găsit copilul înecat în piscină

Amintim că, pe data de 31 iulie 2021, o familie din județul Iași a sunat la numărul unic de urgență 112, anunțând că fiica lor, în vârstă de 9 ani, s-a înecat în piscina din curtea casei. Incidentul a avut loc în satul ieșean Horpaz, din comuna Miroslava. Fata a fost găsită în jurul ore 21:00 de către mamă, în piscină. În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat un echipaj de Poliție și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

Micuța a fost găsită în stare critică de echipa medicală și a fost resuscitată minute bune. Din fericire, copila a fost stabilizată și transportată la spital. Aceasta a fost internată în stare foarte gravă în Secția ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”. Timp de mai bine de două săptămâni, cât a stat internată, medicii au fost rezervați cu privire la evoluția stării ei de sănătate și au sperat într-o minune.

„Sâmbătă, 31 iulie 2021, în jurul orei 22:00, în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului pentru Copii «Sfânta Maria» a ajuns un copil în vârstă de 9 ani, în stare foarte gravă. Este vorba despre o fată care a fost găsită de medici în stop cardio-respirator după ce s-a înecat în piscină. Diagnosticul a fost cel de politraumatism prin înec”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`