Prima pagină » International » Tragedie în Turcia. O explozie într-o mină de cărbune a blocat în subteran zeci de mineri – VIDEO
Tragedie în Turcia. O explozie într-o mină de cărbune a blocat în subteran zeci de mineri - VIDEO

Tragedie în Turcia. O explozie într-o mină de cărbune a blocat în subteran zeci de mineri – VIDEO

14 oct. 2022, 21:40,
BZI.ro, în International

O explozie a unei mine de cărbune despre care se crede că ar fi cauzată de un transformator din provincia Bartin din nordul Turciei a prins 49 de muncitori sub pământ, a declarat guvernatorul Nurtac Arslan, relatează Reuters.

„În acest moment, sunt 44 de oameni la 300 (metri sub intrarea în mină) și cinci persoane la 350 (metri sub intrarea în mină)”, a declarat Arslan, citat de agenția de stat Anadolu.

Opt oameni au reușit să părăsească mina, a transmis guvernatorul Nurtac Arslan.

Explozia a avut loc la 300 de metri sub intrarea minei

Explozia a fost cauzată de un transformator din mina de cărbune, care este deținută de Instituția de stat a Întreprinderilor de cărbune din Turcia, a declarat Autoritatea de Management al Dezastrelor din Turcia (AFAD).

Explozia a avut loc la 300 de metri sub intrarea minei, în jurul orei 15.15 GMT, a declarat biroul guvernatorului Bartin. Televiziunile turce au transmis live imagini cu ambulanțele preluând oameni răniți de la fața locului.

Ministrul Energiei Fatih Donmez și ministrul de Interne Suleyman Soylu s-au dus la fața locului, a spus Anadolu.

Erdogan a ordonat guvernului turc construirea „hub-ului de gaze rusești” propus de Vladimir Putin

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat guvernului său să înceapă să lucreze la „hub-ul gazier” din Turcia propus de omologul său rus Vladimir Putin pentru a exporta gazul rus spre Europa, informează vineri media turce, citate de AFP, scrie Agerpres.

„Am dat, împreună cu Vladimir Putin, Ministerului nostru al Energiei şi instituţiei abilitate din Rusia, ordinul de a executa o sarcină împreună”, a afirmat Erdogan cu privire la un eventual hub gazier în Turcia, în timpul unui interviu acordat jurnaliştilor în timpul zborului său de întoarcere de la Astana, Kazahstan, unde a avut joi o întrevedere cu preşedintele rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *