Tragedie în Suceava. Un copil de un an s-a înecat cu un balon. Bebeluşul a murit în drum spre Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi

Tragedie în Suceava. Un copil de un an s-a înecat cu un balon. Bebeluşul a murit în drum spre Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi

22 nov. 2021, 12:02 _____ Vizualizări
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Un copil de un an şi patru luni a plecat la îngeri. Tragedia s-a produs în comună Hănțești din judeţul Suceava. Micuţul se juca cu un balon care, din nefericire, l-a înghiţit. În ciuda faptului că părinţii i-au scos jumătate din el, cealaltă parte i s-a blocat în gât.

Copilul a fost dus de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava.

Copil de un an, transferat la Spitalul Sf. Maria din Iaşi după ce s-a înecat cu un balon. Micuţul a murit pe drum

Bebeluşul de un an şi patru luni a intrat în stop cardio respirator la spitalul din Suceava. A fost resuscitat şi s-a hotărât de urgenţă transferul la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Din păcate, pe drum, copilul a mai suferit un stop cardio respirator care i-a fost fatal de această dată, potrivit newspascani.com.

Medicii susţin că inima copilaşului nu a rezistat în timpul transportului, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de cadrele medicale.

Părinţii le-au povestit medicilor că totul s-a produs într-un moment în care bebeluşul se juca cu fraţii lui mai mari. Mama nu se afla în cameră, iar tatăl era în curtea casei.

Semnal de alarmă tras de medici

Medicii sunt îngrijoraţi şi trag un semnal de alarmă afirmând că astfel de tragedii nu sunt deloc rare. Foarte mulţi copii ajung la spital după ce au înghiţit monede, detergenţi, medicamentele bunicilor sau diverse lucruri. Cauza celor mai multe din aceste incidente este nesupravegherea.

99 la sută din cazurile de acest tip sunt produse din vina părinţilor, mai precis a neglijenţei din partea acestora.

”Pentru un copil, ești responsabil până la 18 ani, dar se pare că mulți uită mult prea repede acest aspect”, a menționat un medic urgentist sucevean.

Reamintim faptul că părinţii riscă să fie amendaţi pentru nesupravegherea copiilor.

Un alt bebeluş a fost găsit mort lângă mama sa

Un bebeluș de 4 săptămâni a murit în dimineața zilei de 21 februarie 2021, în județul Iași. Familia Nichițel mai are acasă 5 copii și locuiesc într-o casă săracă din satul Slobozia, comună Voinești. Cauzele morții celui mic nu se cunosc, însă familia povestește că băiețelul era perfect sănătos. Mama celui mic s-a trezit peste noapte, l-a alăptat, iar dimineață a observat că acesta nu mai respiră.

Văzând că băiețelul nu mai dă semne de viață, familia a sunat la numărul unic de urgență 112 și la fața locului a fost trimis elicopterul SMURD. Medicii au început să-i aplice micuțului manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără răspuns. Pentru a putea fi preluat de echipajul medical, copilul a fost dus pe brațe de mamă pe un deal, unde elicopterul putea să aterizeze.

„Noi eram la biserică și am auzit că băiețelul a decedat. Am auzit că mama s-a trezit la 5, l-a alăptat, a făcut focul și dimineață la 7, când s-a trezit să-l alăpteze din nou, l-a găsit decedat. Nu era bolnav. Familia mai are 5 copii, cel mai mare are 13 ani și cel mai mic 3 ani. Este o tragedie, e foarte greu. Părinții sunt amândoi plecați la spital cu el”, a declarat Barbu Sergiu, verișorul băiețelului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *