Tragedie în sistemul medical românesc. Un cunoscut medic de familie din Craiova a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Familia medicului din Craiova, bolnav de COVID-19, făcea săptămâna trecută un apel disperat pentru a îi salva viața. Din pacate nu s-a mai putut face nimic și cadrul medical a plecat la cele sfinte.
Dr. Pîrșoiu era medic de familie și se afla de mai mult timp la terapie intensivă. I s-a administrat şi plasmă de la foşti bolnavi de COVID-19 însă nicio schimbare.
„Din păcate, cu toate eforturile depuse de personalul secției de Terapie Intensiva, doamna dr. Pîrșoiu a decedat in aceasta după amiaza! Dumnezeu s-o odihneasca!”, a transmis familia în cursul zilei de duminică.
Tragedie în sistemul medical românesc. Apelul umanitar al familiei
„Vă rog din suflet, dacă aţi avut sau cunoasteşti pe cineva care a fost depistat pozitiv covid şi vindecat cu cel putin 14 zile în urmaă (fapt justificat prin rezultat negativ al testului PCR ţi bilet de externare) cu grupa de sange A2 sau 01, va rog mergeti sa donati la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova din str. Tabaci nr. 1 sau daca sunteţi/ cunoasteţi pe cineva din Bucuresti la Institutul National de Hematologie Tranfuzionala din Bucureşti. Numele primitorului este PÎRȘOI CRISTIANA, nr. de contact: 0723 672 879.
CHELTUIELILE ADIACENTE VOR FI SUPORTATE EXCLUSIV DE MINE.
Vă rog doar să ma ajutaţi să salvez viaţa mamei mele!
Şi vă rog redistribuiţi să ma ajutaţi să găsim donatori!!”, este mesajul fiicei Cristianei Pîrşoi, medicul de familie a cărei viaţă atârnă de un fir de aţă”.
Moartea inexplicabilă a medicului de 44 ani, fără comorbidități: ” Suntem neputicioşi în faţa acestor cazuri”
Cristian Milicin, medic primar de recuperare, balneologie şi medicină fizică, asistent universitar la Universitatea de Medicină din Timişoara şi proprietarul clinicii private Milimed, a încetat din viață, vineri, 29 august, din cauza COVID-19. Medicul avea doar 44 de ani şi nu prezenta comorbidităţi şi nici nu avea vicii care să ducă la agravarea manifestării bolii.
El s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara în urmă cu aproximativ trei săptămâni, fiind diagnosticat cu COVID-19.
Starea sa de sănătate s-a agravat rapid, a ajuns la Terapie Intensivă, unde medicii au încercat să facă tot posibilul să-şi salveze colegul
”E un fenomen nefast pe care cu toţii îl regretăm. Cristian Milicin a fost un om deosebit, un tânăr de 44 de ani, fără comobirdităţi, nu a fumat în viaţa lui. E adevărat că avea obezitate gradul II, dar să fim serioşi, dacă ar muri toţi obezii care ar face COVID s-ar goli planeta.
Omul acesta nu a avut în viaţa lui probleme medicale. Indiferent ce am încercat, plasmă, toate terapiile care se practică în Germania şi în America, din nefericire nu am putut să-l salvăm”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.
Medicii nu pot prezenta o explicaţie fiziopatologică clară a cauzei decesului lui Cristian Milicin.
”Colegul nostru, în afară de obezitatea asta, nu avea nimic altceva. A fost o evoluţie graduală. Nu s-a simţit bine acasă, a venit la noi, a avut o febră moderată. Am început tratamentul. S-a simţit rău şi am decis, ca să fie mai bine supervizat, să fie trimis la terapie intensivă.
Nu a fost necesară intubarea în primă fază, am mers pe ventilaţie non invazivă. Colegii mei au reuşit să-l stabilizeze, a început să se simtă mai bine şi tocmai când ne gândeam că totul e în regulă, a avut o degradare bruscă. A trebuit să-l intubăm şi a şi decedat”, a povestit Cristian Oancea.