Prima pagină » International » Tragedie în Italia! Un autobuz cu numeroase persoane la bord s-a prăbușit de la o înălțime de 15 metri. „Am numărat deja 20 de morți” – UPDATE
Tragedie în Italia! Un autobuz cu numeroase persoane la bord s-a prăbușit de la o înălțime de 15 metri. „Am numărat deja 20 de morți” - UPDATE

Tragedie în Italia! Un autobuz cu numeroase persoane la bord s-a prăbușit de la o înălțime de 15 metri. „Am numărat deja 20 de morți” – UPDATE

03 oct. 2023, 22:39,
în International

Un autobuz cu numeroase persoane la bord a căzut în această seară dintr-o secțiune înălțată a Via dell’Elettricità, în Mestre (Veneția), de la o înălțime de 15 metri, ajungând în zona de teren feroviar care trece de-a lungul șoselei.

UPDATE 2: Autobuzul prăbușit transporta turiști care se îndreptau spre un camping.

Autobuzul prăbușit transporta turiști din Veneția la un camping de lângă Mestre, a spus primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

„Câteva dintre victime erau persoane străine, am găsit pașapoarte ucrainene – a declarat Brugnaro pentru Rai News 24 -. Au fost și câțiva copii. Cu toate acestea, mulți oameni au fost salvați și încercăm să recuperăm oamenii blocați în interiorul autobuzului” .

De asemenea, Brugnaro a ținut să mulțumească prim-ministrului Meloni și președintelui Republicii Mattarella.

„Încă nu putem spune nimic despre dinamică, nu putem înțelege cum s-ar fi putut întâmpla. A ieșit drept, acolo este gaura… nu putem înțelege.”

UPDATE 1: Raportul Prefecturii: 21 de morți, 12 răniți și unii dispăruți

Bilanțul accidentului petrecut în această seară este de 21 de morți, 12 răniți și unii dispăruți.

„Am numărat deja 20 de morți, dar îmi imaginez că numărul este destinat să crească. Salvăm oameni”, a spus primarul Veneției, Luigi Brugnaro, vorbind la „Stasera Italia” de pe Rete4.

„Era un autobuz plin de oameni care plecau de la serviciu, care mergea de la Veneția la Marghera. A ieșit complet de pe șosea. A zburat de pe pod. Era un autobuz obișnuit, toți oamenii se întorceau acasă de la serviciu. Suntem în doliu”, subliniază Brugnaro, potrivit rainews.

În urma impactului, autoturismul a luat foc

Intervenția pompierilor a devenit necesară începând din jurul orei 19.45 din cauza căderii autobuzului de pe pasajul superior Libertà și ajungând mai jos pe Via Pila. În urma impactului, autoturismul a luat foc.

Operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare.

Momentan nu se cunosc împrejurările producerii accidentului. Vehiculul care a ieșit de pe pasaj a fost un autobuz Actv. Multe ambulanțe au sosit la fața locului și continuă să sosească.

Din cauza accidentului, linia de cale ferată între Mestre și Veneția a fost suspendată. Autoritatea Locală de Sănătate 3 din Veneția a activat protocolul „urgențe majore” care presupune punerea la dispoziție a tuturor camerelor de urgență din spitale și chemarea personalului de întărire la muncă.

Georgia Meloni a transmis condoleanțe

Georgia Meloni a transmis condoleanțe după accident.

„Îmi exprim cele mai profunde condoleanțe, personale și ale întregului guvern, pentru accidentul grav care a avut loc la Mestre. Gândurile mele se îndreaptă către victime, familiile și prietenii acestora. Sunt în strânsă legătură cu primarul Luigi Brugnaro și cu ministrul Matteo Piantedosi pentru că a urmărit știrile despre această tragedie”, a spus Giorgia Meloni.

Primarul Brugnaro: „Tragedie imensă, scenă apocaliptică”

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a scris asta pe Twitter când a vorbit despre tragicul accident care a văzut un autobuz căzut de pe un pasaj superior din Mestre.

„O tragedie uriașă a lovit comunitatea noastră în această seară. Am declarat imediat orașul în doliu, în memoria numeroaselor victime care se aflau în autobuzul căzut. O scenă apocaliptică, nu există cuvinte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`