Prima pagină » Local » Tragedie în familia profesorului Florin Topoliceanu! Vara medicului ieșean a fost găsită moartă, în stare avansată de putrefacție. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă – Exclusiv
Tragedie în familia profesorului Florin Topoliceanu! Vara medicului ieșean a fost găsită moartă, în stare avansată de putrefacție. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă - Exclusiv

Tragedie în familia profesorului Florin Topoliceanu! Vara medicului ieșean a fost găsită moartă, în stare avansată de putrefacție. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă – Exclusiv

19 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Vara profesorului Florin Topoliceanu, fondatorul Facultății de Bioinginerie din Iași, a fost găsită moartă în propriul apartament. Era singură, fără soț și fără copii. Apropiații spun că femeia nu avea probleme de sănătate care să-i pună în pericol viața. Pompierii au fost nevoiți să spargă ușa apartamentului

Vești triste pentru familia cunoscutului prof. dr. Florin Topoliceanu. Pe data de 12.02.2021, vara acestuia, Gabriela Dăscălescu, a fost găsită moartă în apartamentul din strada Ciurchi, cartierul Tătărași, din Iași. Femeia locuia de foarte mulți ani în apartamentul părinților, nu era căsătorită, nu avea copii, ci doar câțiva apropiați. Rudele nu au revendicat trupul femeii, care acum se află depus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași.

„Am fost apropiate în ultimii 6 ani, ne vizitam reciproc. Ea suferea de crize comițiale și din cauza asta a ieșit la pensie pe caz de boală. Uneori, cădea pur și simplu din picioare, dar nu-și amintea. Ea a avut studii economice, a lucrat în domeniu pe la CFR. A rămas singură în apartamentul părinților, care au decedat. Ea era o femeie sufletistă, dar avea o problemă cu câinii. Tot timpul făcea reclamații la Primărie. Ea a avut un frate care a decedat în urmă cu 10 ani.

Are două nepoate din partea lui, care sunt gemene. Acum sunt plecate în Anglia și Italia. Un domn care o mai vizita a observat că nu mai răspunde și a alertat Poliția. Ea stătea într-un apartament la etajul 4. Mi-a spus că avea bani la CEC și că vrea să vândă ca să-și ia alt apartament. Spunea că vrea să trăiască 102 ani, ca tatăl ei. Poliția a găsit-o moartă în casă. Acum, doar rudele o pot scoate de la IML, ca să o înmormânteze”, a spus o apropiată a defunctei.

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis că femeia a fost găsită moartă în apartament pe data de 12.02. 2021, în urma mai multor sesizări depuse de vecini. Cu ajutorul echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), ușa apartamentului a fost spartă. Polițiștii de la secția a IV-a Poliție au constatat decesul, cauzele urmând să fie stabilite după efectuarea necropsiei. La fața locului, anchetatorii au stabilit că pe suprafața corpului nu erau prezente urme de violență. În consecință, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă). Acum, doar rudele o mai pot scoate de la IML și să o înmormânteze creștinește.

„Cu 2-3 zile înainte de a muri, m-a sunat de pe fix să-mi spună că a pierdut telefonul mobil când s-a dus în satul natal din Pașcani. Nu părea să se comporte diferit, să aibă o problemă anume. Apoi, mi-a spus că a rezolvat. După, aud că a murit. Nepoatele ei, am înțeles, că vor veni în țară să rezolve cu actele. Mâine (astăzi- n.r.) vine Laura din Italia”, a declarat Brândușa Roman, prietena Gabrielei Dăscălescu.

Pompierii s-au confruntat cu cazuri similare și în anul 2020.

Florin Topoliceanu a murit în 2015 pe patul de spital, suferind de o boală gravă

Florin Topoliceanu, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa”, a murit în vara anului 2015. În ultimii ani a trăit în mizerie, într-o casă neîngrijită de pe strada Sărărie. Suferința profesorului s-a accentuat în ultimele săptămâni de viață, când a fost diagnosticat cu cancer. A murit pe patul de spital la vârsta de 75 de ani. Profesorul era certat cu membrii familiei de mai mult timp. Au fost foarte puține persoane care au știut detaliile suferinței sale. După ce a ieșit la pensie din UMF Iași, s-a retras din viața publică. Florin Topoliceanu s-a născut pe data de 16 aprilie 1939, în localitatea suceveană Dolhasca.

În perioada 1956-1962 a finalizat studiile la UMF Iași, după care, în perioada 1965-1970 a luat diploma de fizician la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași. În anul 2003, a fost premiat la un salon mondial de inventică pentru un dispozitiv electromagnetic neuro-muscular. De asemenea, a fost membru fondator și președintele Societății Române de Bioinginerie. Meritele sale profesionale au fost recunoscute în cadrul mai multor instituții de cercetare în domeniul medical din Paris, New York sau Freiburg. Este fondatorul Facultății de Bioinginerie din cadrul UMF Iași. Pentru o perioadă de timp a fost și prorectorul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024