Prima pagină » Local » Tragedie în comuna Focuri. Doi soți au căzut în beci din cauza mustului pus la fermentat. Femeia a murit – UPDATE
Tragedie în comuna Focuri. Doi soți au căzut în beci din cauza mustului pus la fermentat. Femeia a murit - UPDATE

Tragedie în comuna Focuri. Doi soți au căzut în beci din cauza mustului pus la fermentat. Femeia a murit – UPDATE

02 sept. 2024, 09:25, 2 ,
în Local

În urmă cu puțin timp s-a produs un incident la Iași. Din primele informații deținute de reporterii BZI, două persoane au căzut în beci.

UPDATE 3: Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, a transmis detalii despre cele două victime.

„La solicitarea primară din sat Focuri, au fost găsiţi 2 pacienţi în beci, de către un vecin, în jurul orelor 8.30, motiv pentru care a sunat la 112.
Până la sosirea echipajelor de urgenţă (medicale – SAJ B2, elicopter ESA 350 Iaşi, Pompieri şi Poliţie), victima de sex masculin în vârstă de 43 de ani a fost extrasă din beci, conştient, uşor confuz, nu ştia cu exactitate să precizeze de când era în beci. Prezenta dispnee, sindrom emetizant, fără mărci traumatice, vizibile, fiind preluat şi transportat cu elicopterul la UPU Spital Sf. Spiridon Iaşi, cu diagnosticul de intoxicaţie cu monoxid de carbon.
La ajungerea Pompierilor, a fost extrasă şi victimă de sex feminin, în vârstă de 39 ani, în stop cardio-respirator, cu semne de moarte instalate (midriaza fixă bilaterală, rigiditate cadaverică, lividităţi cadaverice, tegumente reci, cianotice), pentru care s-a declarat decesul, pacienta neavând indicaţie de resuscitare.
La faţa locului a fost prezentă şi Poliţia Criminalistică. Diagnosticul este de asfixie în mediu cu dioxid de carbon”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

UPDATE 2: Din nefericire, femeia a murit.

„Bărbatul, in vârstă de 42 de ani a fost transportat de ESA către spital, iar femeia in vârstă de 40 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarată decedată.

Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări”, au transmis autoritățile.

UPDATE: La fața locului intervine și elicopterul SMURD Iași.

Bărbatul a fost preluat de către echipajul medical SAJ pentru a fi transportat la elicopter. Femeia, inconştientă a fost extrasă și se începe protocolul de resuscitare.

Știre inițială

Forțele de ordine s-au deplasat în comuna Focuri pentru a acorda ajutor medical victimelor.

„Două persoane (B+F) căzute în beci (puneau murături și aveau și vin), o victimă (bărbat) a fost extrasă de către cetățeni, iar cealaltă victimă (femeia) este inconștientă în interior în localitatea/comuna Focuri.

La locul solicitării se deplasează Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu o autospecială de intervenție cu 5 militari, două ambulanțe de prim ajutor calificat, o ambulanță de la SAJ Iași, ESA SMURD Iași și SVSU al comunei Focuri”, a transmis ISU Iași.

Revenim cu detalii!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
02 septembrie 2024
02 septembrie 2024