Prima pagină » Titlurile zilei » Tragedie evitată la milimetru în Podu Roș. Un șofer speriat a ridicat mâinile de pe volan când a văzut că se aproprie tramvaiul

Tragedie evitată la milimetru în Podu Roș. Un șofer speriat a ridicat mâinile de pe volan când a văzut că se aproprie tramvaiul

05 aug. 2024, 02:00, 5 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

O tragedie între o mașină și un tramvai a fost evitată la limită în Podu Roș. O cameră de bord a unui vatman de la CTP a înregistrat tot ce s-a întâmplat

În seara de vineri, 2 august 2024, un vatman de la CTP se afla la manșa unui tramvai GT4, pe ruta 1. Știind că în intersecția de la Podu Roș sunt probleme, acesta a avut o presimțire și a înaintat prudent. Un șofer care circula în rond nu a mai dat prioritate și a ignorat semaforul. Când a văzut că aproape a intrat în tramvai, șoferul a ridicat mâinile de pe volan.

Tragedie evitată la limită în Podu Roș

Totul s-a întâmplat la ora 19:45, iar intersecția din Podu Roș era destul de aglomerată. Vatmanul se îndrepta spre Țesătura și avea câțiva călători în vagon. Acesta a frânat complet pentru a nu face accident cu mașina. Șoferul vizibil speriat, inițial, a încercat să tragă de volan spre dreapta, după care a apăsat pe frână și ridicat mâinile în aer, oprind fix în fața tramvaiului. Pentru ce a făcut riscă să aibă permisul suspendat. În ultima vreme, sunt multe accidente în care sunt implicate și tramvaie. Astfel, mijloacele de transport sunt retrase de pe traseu până la finalizarea reparațiilor, iar compania are de pierdut. În cazul în care este vorba despre un tramvai model PESA sau Bozankaya, acesta poate fi retras până la 6 luni, cât sunt așteptate piesele de schimb de la producător. Săptămâna trecută, un tramvai GT4, cu numărul 141, a fost scos din funcțiune din cauza unei coliziuni în Copou.

„Eram pe traseul 1, vineri seara, iar când am intrat în intersecția de la Podu Roș, am observat că din dreapta mea vin mai multe mașini, însă un șofer a ignorat semaforul și nu a mai oprit. Eu am început deja să frânez ușor, văzând că nu are intenție să oprească. Chiar înainte să ajungă în fața tramvaiului, și-a dat seama ce a făcut și a tras de volan în timp ce a frânat brusc. Eu am oprit complet ca să evit coliziunea, iar șoferul a ridicat mâinile de pe volan când a văzut ce a făcut, probabil ca să își ceară scuze pentru ce a făcut. A condus robotic, probabil se gândea în altă parte și s-a speriat când m-a văzut. Oricum noi, vatmanii, cunoaștem unde sunt cele mai periculoase intersecții, iar în Podu Roș trebuie să fii mereu cu ochii în patru. Până la urmă, am o responsabilitate, am atâția călători în spate care trebuie să se simtă în siguranță”, povestește vatmanul.

Vatmanul a mai avut un incident în aceeași zi

Chiar în aceeași zi, înainte cu aproximativ o oră, vatmanul a mai înregistrat un eveniment asemănător în Tătărași. O elevă de la o școală de șoferi a intrat pe linia tramvaielor după ce s-a speriat și a oprit circulația.

„Culmea, chiar tot în aceeași zi, cu câteva ore în urmă, în timp ce urcam de la stația Pădurii, înspre Tătărași, o șoferiță care făcea școala de șoferi s-a speriat când a văzut tramvaiul și a blocat circulația. Ea avea tot timpul din lume să meargă înainte, însă a intrat pe linia de tramvai și m-a blocat, din spatele ei venea un alt tramvai însă a observat-o și a încetinit. Aici, consider că instructorul trebuia să acționeze, nu să o lase pe elevă să facă această manevră, deoarece a pus și ceilalți participanți la trafic în pericol”, a mai spus angajatul de la CTP.

Vatmanul a evitat la limită o tragedie în Podu Roș, însă este îngrijorat de modul în care conduc mulți șoferi din Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *