Tragedia din județul Neamț se poate repeta la Iași! Zeci de persoane își pun zilnic viața în pericol atunci când traversează acest pod – GALERIE FOTO/VIDEO

22 iun. 2022, 02:08,
Andreea Andrei, în Local

La intrarea în comuna Dumești, zeci de persoane își pun zilnic viața în pericol. Podul peste care sunt nevoiți să treacă oamenii este într-o stare avansată de degradare, iar aceștia se tem că s-ar putea dărâma în orice moment. Majoritatea persoanelor evită să treacă pe pod și aleg drumurile ocolitoare

Primarul Mihai Cocoveică susține că podul de la intrarea din Dumești este în proces de reabilitare, la nivel de documentație momentan. Podul se află într-o stare de degradare și zeci de persoane își pun zilnic viața în pericol, în special cei care folosesc transportul în comun.

Zeci de persoane își pun zilnic viața în pericol când trec podul

Localnicii din Dumești își fac griji cu privire la starea podului și la pericolul pe care acesta îl constituie. Oamenii cred că ar fi necesară o reparație a podului, dar nu sunt de părere că aceasta se va face.

„Este un pericol, mai trece o mașină de mare tonaj, ferească Dumnezeu!, se dărâmă. Mai sunt copii care merg sub pod, se joacă pe acolo și asta mai trebuie – încă vreo tragedie! Tot timpul mă tem când trecem cu autobuzul pe acolo, copiii mei – cel mare, mai ales, mereu mă strânge de mână, că îi e frică! Sunt toate șansele să se întâmple ca la Roman (n.r. – podul de la Luțca)!”, declară Roxana Pachițac, din Dumești.

Unii localnici evită, pe cât posibil, să treacă pe podul cu pricina și aleg rute ocolitoare.

„Eu am venit prin Cogeasca, podul poate fi periculos, mai ales că trec mașini mari”, declară Mihăilescu, șofer de camion.

Și un taximetrist este de părere că e periculos să treci de mai multe ori pe acolo, motiv pentru care, de asemenea, folosește drumurile ocolitoare.

Primarul susține că podul este în curs de renovare

Primarul Mihai Cocoveică susține că acest pod este în faza de reabilitare, pentru moment efectuându-se partea de documentație a proiectului.

„S-a semnat contractul pentru a începe faza de documentație a proiectului de reabilitare. Podul, ca structură, nu este afectat, n-au fost viituri mari care să afecteze structura. La momentul actual, prin contractul semnat, se vor face expertize, nu vă pot spune în ce stadiu sunt cu documentația cei de la drumuri județene (n.r. – Direcţia Județeană de Drumuri şi Poduri Iași), ține de Consiliul Județean”, a declarat primarul comunei Dumești, Mihai Cocoveică.

Podul de la Dumești nu a mai fost reabilitat de 40 de ani, acesta se află pe drumul județean 280C și este în jurisdicția Consiliului Județean Iași. Lucrările de reabilitare au fost anunțate în decembrie 2021, iar reprezentanții Consiliului Județean Iași susțin că nu pot spune când vor începe lucrările propriu-zise, dar, pentru moment, se apropie de final faza documentației.

„Suntem la faza de proiectare acum, a fost trecut prin plenul Consiliului Județean acum aproximativ 6 luni. Proiectul este în grafic, este unul în care este inclus și podul de la Tansa. Lucrările vor începe cu siguranță anul acesta, dar nu pot da o dată exactă, din pricina birocrației”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei.

Până la finalizarea birocrației și a proiectărilor, podul de la Dumești este motivul pentru care zeci de persoane își pun zilnic viața în pericol.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *