Tragedia de la Crevedia a provocat multă durere în sufletele familiilor victimelor exploziilor. Printre primele victime se numără doi soți, Florica și Ionel, care și-au pierdut viața în circumstanțe cumplite.
Femeia a suferit arsuri pe 99% din suprafața corpului, după deflagrația de la stația GPL din Crevedia. Soțul ei, văzând -o în această stare deplorabilă, a suferit un infarct și a decedat la rândul său.
Tragedia de la Crevedia a scos la iveală o serie de probleme grave
Fiica celor doi soți nu s-a ferit să denunțe anumite aspecte pe rețelele de socializare. Ea a adus în discuție incompetența autorităților și existența mitei în realizarea lucrărilor. De asemenea, a subliniat faptul că stația GPL nu avea avizul ISU, semnalând astfel o neglijență gravă.
„Părinții mei, ați vrut să plecați amândoi prea devreme. Ne-ați lăsat singuri…”, a postat fiica celor doi soți, pe Facebook.
Mesajul ei a stârnit o puternică reacție în rândul utilizatorilor de pe Facebook, care au început să critice corupția și ineficiența sistemului.
Comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat că dosarul tragediei a fost preluat și că se efectuează cercetări în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare dezastrul. La fața locului au fost cooptați experți și specialiști din mai multe domenii pentru a investiga cauzele și împrejurările în care s-a produs explozia.
Lipsa controalelor riguroase au făcut ca o nouă tragedie să aibă loc în România. După cazul „Colectiv”, neglijența unora a dus la pierderea de vieți omenești sau rănirea gravă a altora.
Este necesar ca cei vinovați să fie trași la răspundere pentru neglijența lor, astfel încât tragedii precum cea de la Crevedia să nu se mai repete.
Cel mai nou bilanț al răniților de la Crevedia
Un bilanț actualizat, în urma raportului de gardă pe spital de la ora 08:00 și a vizitei la patul pacienților: Sunt 28 de pacienți astăzi în Spitalul Clinic de Urgență București, dintre care 3 intubați. Sase pacienți au arsuri grave, pentru care se solicită transferul în străinătate (mari arși, localizați în afara centrului arși – colorați cu galben, toți pompieri). Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții.
A reînceput programul operator pentru cei care necesită retoaletare astăzi. Cei 2 pompieri intubați au plecat la Bruxelles și au ajuns acolo (cu verde). Se finlizează documentele de transfer pentru cei 6 pompieri localizați în afara centrului de arși (cei cu glaben). Cei 3 civili din explozia inițială sunt cu stare foarte gravă. Nu suportă transportul la acest moment. Restul pacienților sunt stabili sau cu evoluție ușor favorabilă.