Prima pagină » Local » Traficul rutier din Valea Lupului se va transforma în totalitate! Harta finală a sensurilor unice cu străzile din localitate. Șoferii vor ajunge mai repede în municipiul Iași- GALERIE FOTO

Traficul rutier din Valea Lupului se va transforma în totalitate! Harta finală a sensurilor unice cu străzile din localitate. Șoferii vor ajunge mai repede în municipiul Iași- GALERIE FOTO

17 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria Valea Lupului, din apropierea municipiului Iași, a stabilit cum vor fi implementate sensurile unice pe toate străzile din localitate. Proiectul inițiat în urmă cu câteva luni a fost lansat în dezbatere publică, urmând să fie avizat de plenul Consiliului Local. Proiectul autorității locale a fost avizat de Poliția Rutieră. Va intra în vigoare în trei etape în 2022

O localitate aflată în apropierea municipiului Iași a demarat un proiect privind transformarea străzilor în rute cu sensuri unice. Primăria comunei Valea Lupului a finalizat harta străzilor din localitate care vor fi transformate în artere cu sens unic, proiectul fiind lansat în dezbatere publică. Inițiativa primarului Liviu Dulgheru va fi implementată în mai multe etape, scopul fiind legat de fluidizarea traficului rutier. Măsura luată de Primăria comunei Valea Lupului este și prima de acest fel din județul Iași în mediul rural. În ultima perioadă, în zona comunei Valea Lupului au avut loc mai multe accidente rutiere, ceea ce a făcut ca autoritatea locală să impună astfel de măsuri de trafic.

Sensuri unice în traficul rutier din comuna Valea Lupului

Reprezentanții Primăriei Valea Lupului au precizat că proiectul lansat în dezbatere publică urmărește transformarea străzilor în sensuri unice urmând a cuprinde toată comuna.

„În atenția locuitorilor din Valea Lupului, vă propunem spre informare o serie de documente care acoperă întreaga arie a comunei și care prevăd implementarea de sensuri unice de circulație. Scopul acestora este atât de fluidizare a traficului, cât și de construire a trotuarelor, fiind posibilă și parcarea mașinilor acolo unde lățimea străzii o va permite”, au precizat reprezentanții comunei ieșene.

După ce va trece de etapa dezbaterii publice, proiectul va ajunge în Consiliul Local al comunei Valea Lupului. În plus, achiziția indicatoarelor se va face odată cu avizarea bugetului pe anul 2022, inițiativa fiind demarată în luna octombrie a acestui an.

Proiect realizat în trei etape în comuna Valea Lupului. Lista străzilor prinse în prima parte

Transformarea străzilor în sensuri unice va fi realizată în trei etape. În prima etapă vor intra aleile principale, în fapt cele mai tranzitate rute din comună. Astfel, în prima parte a anului 2022, vor fi transformate în artere cu sens unic următoarele rute: strada Luminii (urcare de la DN spre comună), strada Ion Creangă (sens unic spre Aleea cu Nuci), jumătate din strada Luminii- de la intersecția cu Ion Creangă până la Mestecăniș rămâne cu dublu sens, strada Mestecăniș, sens unic spre Lalelelor, strada Garoafei sens către Aleea cu Nuci și strada Cuza Vodă sens către 1 Decembrie. În calcul intră și strada Zmeurii către strada Nucilor, dar și strada Nucilor către 1 Decembrie. Totodată, pe Aleea cu Nuci, coborârea nu se va mai face spre Drumul Național, ci spre Aleea Cocor. Decizia a fost luată pentru prevenirea accidentelor rutiere.

„Vor exista 3 etape de implementare a sensurilor unice: începând cu 2022, avem incluse străzile marcate cu roșu, urmând ca în etapa a doua să fie impactate străzile marcate cu albastru și în final cele cu galben. Proiectul se va afla în prealabil în dezbatere publică înainte să intre în plenul Consiliului Local al comunei”, au mai spus cei de la Primăria comunei Valea Lupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *