Prima pagină » Local » Traficul la Lețcani a fost blocat. Zeci de oameni traversează continuu cu lumânări aprinse în locul în care Luca a fost călcat de TIR – FOTO, VIDEO, UPDATE

Traficul la Lețcani a fost blocat. Zeci de oameni traversează continuu cu lumânări aprinse în locul în care Luca a fost călcat de TIR – FOTO, VIDEO, UPDATE

20 apr. 2023, 12:06, 39 ,
în Local

Mai mulți cetățeni din Lețcani au blocat trecerea de pietoni unde ieri, Luca, un copil de numai 3 ani a fost călcat de TIR. Oamenii doresc ca autoritățile să ia atitudine în așa fel încât astfel de cazuri să nu se mai întâmple.

Totodată, menționăm că în aceste momente, la sediul Prefecturii Judeţului Iași are loc o ședință cu autoritățile locale de la Lețcani pe tema tragediei ce a avut ieri. Momentan nu se cunosc mai multe detalii, fiind o ședință ținută cu ușile închise.

UPDATE 14.03: Prof. dr. Diana Cimpoeșu anunță faptul că bărbatul implicat în accidentul rutier este stabil hemodinamic și urmează sa fie detubat în cursul zilei.

UPDATE 13.00: Mătușa lui Luca, copilul de 3 ani ucis ieri, vizibil devastată de tragedie mărturisește că îi este zilnic teamă când trebuie să traverseze strada.

UPDATE 12.45: Traficul se desfășoară în continuare cu dificultate pe ambele sensuri. Tot mai multe persoane s-au adunat protestului. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de polițiști și jandarmi.

 

Accident cumplit la Leţcani, unde un copil de 3 ani a fost decapitat

Amintim faptul că miercuri dimineață, 19 aprilie, a avut loc un accident îngrozitor la Lețcani, acolo unde un TIR  a acroșat trei persoane aflate pe trecerea de pietoni. În urma coliziunii, un copil de numai 3 ani și-a pierdut viața, iar celelalte persoane au fost rănite.

„Accident rutier la Leţcani. Un TIR a acroşat un tată cu 2 copii. Un copil decedat de 3 ani. Al doilea copil de 6 ani este stabil hemo dinamic. A fost preluat de SAJ şi va fi transportat la UPU Pediatrie, Spitalul Sf. Maria din Iaşi.

Tatăl, în vârstă de 39 ani, este policontuzionat, stabil hemo dinamic, a fost preluat de TIM şi va fi transportat la UPU Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Ciprian Ionuț A., tatăl, a fost transportat în stare gravă în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Iași din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon”, având ruptură de splină și fractură de bazin, fiind băgat direct în sala de operație, iar băiatul de 6 ani a ajuns în cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, cu niște leziuni.

Comentarii
  • Irinel Toma.

    Urata mentalitate mai avem… Ce vina au toti oamenii aia pe care ii blocati voi acum pe sosea ??? Protestati la institutiile statului, nu ca oile corporatiste.. Ca informare, nu cred ca asteapta la coada aia de masini vreun responsabil cu pasarele sau semafoare. Va pedepsiti intre voi ca oile. In coada aia de masini va blocati vecinii, rudele, prietenii, oameni simpli care se duc sau se intorc de la serviciu, spital sau scoala. Votati AUR..

  • Foarte bine. Faceti pasarele ca in Dubai (cu lift!) ! Nu mai furati!

  • In jur de 30 de imbecili care ar trebui amendati. Ce faceti voi, joia, la ora asta?
    La munca, nu mai blocati oamenii care nu au nicio vina…

  • Bravo Victor ,mai stați un pic ca vine Sosoaca cu Simion și ei rezolva tot

  • Bravo Victor ,mai stați un pic ca vine Sosoaca cu Simion și ei rezolva tot

  • Soric…mai esti sef…? Plimba ursul…

  • Foarte bine fac acei oameni , unde se produce un accident , acolo trebuie facut protest MASIV !

  • Bravo protestatarilor! Zilnic ar trebui organizate proteste și blocată circulația in fața guvernului, a consiliilor județene și a altor clădiri administrative ca să conștientizeze căpușele care fură în loc să gestioneze corect banii și să-i direcționeze pentru dezvoltarea infrastructurii și găsirea unor soluții pentru binele oamenilor care le plătesc salariile! Rușine policitieni! Rușine guvernanți! Rușine magistrați și tuturor celor care nu-și fac corect treaba pentru care sunt plătiți!

  • Protestul are rolul de a trimite un semnal, mai puternic, catre cei care ar trebui sa inlature definitiv aceste „crime”. De maine trebuie sa inceapa constructia unor pasarele, iar pana la finalizare sa dirijeze politia continuu. Si un semafor daca exista tot era bine.

  • Bine zicea neamtul ala de nu ne vroia in Schengen. Avem ” infrastructura de Evul Mediu „

  • Deși am soțul prins în blocajul de la Letcani , susțin din tot sufletul demersul acestor oameni. Și adresez totodată condoleanțe familiei greu încercate.. Sa ne ferească Dumnezeu pe noi toți de așa necaz. Susțin locuitorii din Letcani !!!

  • Mai bine ar deschide ochii la vot. Asta au vomat, asta au: un primar care nu reuseste sa le faca un pasaj. Iar primarul ar trebui sa inteleaga ca lipsa pasajului ii imputineaza votantii.

  • Deși am soțul prins în blocajul de la Letcani , susțin din tot sufletul demersul acestor oameni. Și adresez totodată condoleanțe familiei greu încercate.. Sa ne ferească Dumnezeu pe noi toți de așa necaz. Susțin locuitorii din Letcani !!! Nu înțeleg de ce transportatorii nu folosesc infrastructura feroviară pentru mărfuri . Ei au alternativa. Pietonii -nu .

  • De asta sunt necesare sosele de centura, autostrazi… Viata are prioritate.

  • Ordinarii de la Drumuri Nationale si cei din primarii care stau si freaca menta pe banii romanilor tot stau si se codesc si asteapta si vin cu tot felul de rahaturi birocratice numai sa nu faca pasaje pietonale. La fel au facut panaramele si la trecerile din zona Valea Lupului iar noi prostii trebuie sa suferim pe incompetenta altora.

    CAT VA LUA ORDINARILOR SA FACETI TRECERI PIETONALE?? AVETI NEVOIE DE SPAGI IMENSE SI DE COPII MORTI CA SA VA MISCATI HOITURILE SI SA PUNETI OSUL LA TREABA?

    DE FIECARE DATA CAND VA LUATI SALARIILE LUNAR LE LUATI PE MORMINTELE COPIILOR SI OAMENILOR MORTI JEGURI BIROCRATICE CE SUNTETI!!! MERITATI SA FITI JUDECATI MAI RAU CA TIRISTUL!

  • Pasaje Pietonale

    Miscati-va fundurile birocratice si faceti pasaje pietonale ordinarilor!

  • O P…Ă de Țară

    Avem 20 de ani când vorbeau CURVELE astea de autobenzi ! Am 40 de ani si TOTUL A RĂMAS LA FEL !

  • Nu te arunci ca prostu in fata tirului si nu te asiguri..mai bine astepti sa treaca tiru si dupa treci si tu.. daca treci fix pe langa el..

  • Teodor Grigore

    Sărmanul copil decapitat. Sărmanii părinți nenorociți pe viața. Marș scarbelor care criticati acțiunea civică a oamenilor care le pasa de nenorocirea petrecuta pe trecerea de pietoni. Sa fiți decapitați, așa cum a fost decapitat copilul de trei anișori!

  • Mai bine am deschide ochii cand si cum circulam. Tirul ala a oprit prea aproape de trecere iar conducatorul nu a mai avut timp sa reactioneze. De altfel consider ca pietonii au avut partea lor de vina deoarece nu asa se traverseaza.. Traversarea corecta se face oprindu-te la marginea trotuarului (drumului) anuntand astfel conducatorii auto ca se doreste traversarea. Angajarea pe trecere se face dupa ce masina a oprit iar conducatorul auto te-a observat si face semn ca a inteles ca vrei sa traversezi.. Nu te repezi ca un bezmetic in fata masinii pentru ca s-ar pute ca cel de la volan sa nu te observe si accidentul e gata. Prcedand astfel ne putem proteja singuri de astfel de tragedii. Imi pare rau de parinti si mai ales de copil pentru ca saracul nu a avut nici o vina.

  • Vacile care spun ca ar trebui sa protesteze la prefectura sa mearga ele acolo, nu te baga nimeni in seama. Asa trebuie, blocata strada, sa vina politia, televiziunea, altfel nu e nici o sansa sa se rezolve (vezi Valea Lupului). Si ar trebui facuta asta in fiecare zi, pana se rezolva.

  • Da, ce sa spun, ați rezolvat problema ca treceti ca oile si blocați traficul in zona ca parca nu era destul de aglomerat. Inimi de mame rănite ce sunteți….. mentalitate de oameni prosti. Ce ar fi ca la fiecare mort pe drumurile României sa ieșiți sa faceți câte un protestul pulii de asta??? Va aștept 🚚

  • Campanie electorala marca PSD! Jeguri care profita de o tragedie!

  • Draga anonimule ,dacă copilul tău era ieri decapitat pe acea sosea nu cred ca mai aveai un asemenea comentariu.

  • Comentariile pentru acest articol sint pertinente, dar ignora citeva lucruri. 1. Nu avem autostrazi si de aceea avem TIR-uri prin orase si sate. Cauzele sint multiple, dar nu acesta e subiectul. Deci, daca nu avem autostrazi, se impun reguli, ce trebuie respectate (exista legislatie girla si foarte buna), iar cineva trebuie sa vegheze la respectarea ei. Ei, aici e cuiul. Politistii nu-si fac treaba si nu sint trasi la raspundere pentru aceasta lipsa de actiune. Vedeti ca de fiecare data, apar imagini si filme cu mai toate arterele si din mai multe unghiuri. Daca macar lunar, cineva ar analiza prin sondaj ce se intimpla in intersectii, pe strazi sau in trafic iar sefii din politie ar fi trasi la raspundere va spun ca alta ar fi situatia. Daca de exemplu cineva (societate civila, presa etc) ar filma minim 3 intersectii din oras (de exemplu Cotnari, Pod Bucium + Bd. Poitiers si la Fundatie) sau o artera de drum national (de exemplu de la Antibiotice pina la Podu Iloaie), v-ati cruci si ati ramine uimiti de lipsa de actiune a Politiei. Aici e cauza. Au salarii babane, o multime de privilegii, isi pierd timpul cu tot felul de nimicuri si furtisaguri si nu au nici o raspundere. Se promoveaza intre ei, majoritatatea sint legati prin relatii de neamuri, amante etc. O analiza corecta ne-ar faca sa intelegem ca aproape nu avem politie si asta e foarte grav. Am fost la sfirsitul saptaminii trecute din Iasi pina la Cimpulung (SV). Drumul era foarte aglomerat cu romanii in vacanta de Pasti si nu am vazut nici un politist. Nu va spun cite acte de indisciplina am vazut. E jungla, iar politia este inexistenta, desi ne costa foarte mult cu cit ii platim.

  • Uitati-va la chipurile multora din sefii institutiilor sau firmele primariei/CJ si vedeti chipuri de oameni mediocri, supusi si cu inteligenta minimala. Uitati-va ce origini si studii au acesti oameni ! Niste nimeni. Uitati-va la ce nume au sefii politiei : Gitlan, Soric etc…Pai cind te cheama asa, ce pretentii mai ai ?

  • Bine că ați făcut spital covid la Letcani . O tarla de barăci parca i șantier acolo . O grămadă de bani îngropați aiurea .

  • Pietonii considera trecerea pentru pietoni o prelungire a trotuarului.

  • La trecerea aceea stau uneori , dimineața ora 7-8 polițiști , cat merg copiii la școală! Dar ghiciti unde stau? Ati ghicit!!! …in mașina cu girofarul pornit, la caldurică! In loc sa stea la trecere sa dirijeze , pentru ca oricum altceva nu fac ! Uitati-vă cati au iesit la accident ! De unde au iesit si ce făceau pana atunci ?

  • Irinel Toma.

    Mai sunt acolo plimbaretii ??? Stie cineva daca a rasarit vreo pasarela in urma lor ??

  • Astia sunt aia de lucreaza de-acasa ? Penibil…

  • Minune oameni buni. Dupa ce au tras astia brazda pe trecerea aia inainte/inapoi si cu ploaia asta de-acum, putin ingrasamant ca a trecut si o caruta prin zona a inceput sa apara un pui de pasarela acolo. In cateva luni se va face ditai viaductul.

  • Irinel Toma, ai mintea decapitată.
    Mergi și tunde asfaltul!

  • Alt ieșean...

    Tot pentru Irinel Toma!
    Tu ești cel cu freza în două părți… deci, și mintea îți este parcelată. O folosești pe rând….
    Ce este rău că lumea protestează față de o nenorocire care s- a întâmplat? Tu gândești când vorbești?

  • Un om simplu

    Vai de capul nostru de nație de proști. Mergeți la poarta primarului, mergeți la prefectură, mergeți la CNAIR. Ați văzut și voi pe net că au mai protestat niste oi așa ca voi și dacă tot e la moda… Ați rezolvat ceva cu protestul asta? Mai bine mergeați prin sat și strângeati semnături pentru a se găsi o soluție nu sa pierdeți vremea aiurea. Unde nu e minte păcat de cap. Ați blocat oameni care poate aveau de ajuns la o programare la doctor, acasă de la serviciu, să își ia copilul de la școală, etc…

  • Aveti ce ati votat. Unul a promis si metrou. Mai vomati-l odata, poate de data asta va face metrou si scapati de pasarele.

  • Asta e o gluma de protest, câți locuitori are Lețcani?

  • Mascarada e pusă la cale de consilierul Manlache care face loby pentru o advocată iar el sa își facă campanie electorală si sa umfle comisioane babane .

  • Soferul este nevinovat. Pietonul a trecut stergandu-se de cabina iar soferului ii era imposibil sa-l vada de la inaltimea postului de condus. Cand traversezi cu doi copii langa tine de asiguri si casti ochii de o mie de ori. Bine spunea cineva ca trecerea pentru pietoni nu este prelungirea trotuarului. Orice procuror bine pregatit va clasa cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`