Prima pagină » National » Traficul de pe Bulevardul Unirii din Capitală a fost dat peste cap din cauza șoarecilor care au ros cablurile semafoarelor – FOTO

Traficul de pe Bulevardul Unirii din Capitală a fost dat peste cap din cauza șoarecilor care au ros cablurile semafoarelor – FOTO

17 iun. 2021, 12:15,
Alexandru Ifrim, în National

Traficul din zona Unirii din Bucureşti, a fost dat peste cap din cauza unor răzătoare care au reuşit să ajungă la cablurile de la semafoarele din acea zonă. Incidentul s-a petrecut miercuri, 16 iunie 2021, spre nemulţumirea şoferilor care au petrecut zeci de minute bune în traficul din acea zonă.

După ce semafoarele din intersecția Bd. Unirii cu Str. Nerva Traian s-au defectat, cei de la Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti au mers la faţa locului pentru a rezolva problema. Când au ajuns acolo angajaţii companiei au constatat faptul că mai mulţi şobolani şi-au făcut de cap cu firele semafoarelor, aceştia crezând că-i mâncare. Echipa tehnică de la Managementul Traficului Bucureşti a igienizat şi refăcut legăturile electrice, apoi circulaţia auto a revenit la normal.

„Semafoarele din intersecția Bd. Unirii cu Str. Nerva Traian s-au defectat, fapt care a condus la îngreunarea traficului rutier. În jurul orei 14⁰⁰, echipa tehnică a Companiei Municipale Managementul Traficului București a fost solicitată pentru remedierea problemei. S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării. Echipa noastră a demolat, igienizat și refăcut legăturile electrice, reușind ca până la ora 15³⁰ să asigure repunerea în funcțiune a semafoarelor și implicit reluarea traficului în condiții normale. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat participanților la trafic și asigurăm cetățenii că vom interveni cu același profesionalism de fiecare dată când vom fi solicitați!”, este mesajul transmis de Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A., pe pagina de Facebook.

Nu este singurul caz în care şobolanii îşi fac apariţia

Mizeria din sectorul 1 al Capitalei a provocat o invazie de şobolani, nu doar printre gunoaiele care sunt pe străzi, aceştia sunt prezenţi în trafic chiar şi în unele magazine. O imagine virală pe Facebook arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie dintr-un magazin Mega Imagine.

„Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, scrie persoana care a publicat imaginea.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti.

Toată mizeria de pe străzile Sectorului 1 s-a adunat după ce a început un conflict între Primărie şi firma de salubrizare

A fost prezentat documentul oficial care arata ca primarul Sectorului 1, Clotilde Armând, ar fi putut rezolva încă de acum 2 luni criza gunoaielor . Agenţia care se ocupa de serviciile de comunitare a oferit un termen primăriei care a expirat ieri,15 iunire 2021, aceştia în această perioadă ar fi trebuit să încheie contract cu sortatorii și să îi plătească direct. Primarul Sectorului 1 al Capitalei a anunţat abia astăzi, 16 iunie 2021, ca plăţile au fost făcute şi Romprest poate începe să adune deșeurile de pe străzi.

„Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi. Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit. Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, scrie Clotilde Armând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *