Prima pagină » Titlurile zilei » Traficanții care foloseau vaginele femeilor pentru a transporta heroina au fost îngenunchiați! Începe procesul celei mai mari rețele din Iași – GALERIE FOTO

Traficanții care foloseau vaginele femeilor pentru a transporta heroina au fost îngenunchiați! Începe procesul celei mai mari rețele din Iași – GALERIE FOTO

17 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Peste 20 de ieșeni au fost trimiși ieri în judecată de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Anchetatorii susțin că cei 21 de indivizi constituie cea mai mare rețea de trafic de droguri din Iași. Oamenii legii au adăugat că femeile obișnuiau să transporte heroina în vagin, pentru a nu fi descoperită la o eventuală percheziție

Cea mai mare rețea de trafic de droguri, trimisă în judecată la Iași! Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași acuză 21 de persoane în acest dosar.
Astfel, ieri, anchetatorii i-au trimis în fața instanței pe Mitică Marinescu, Camelia Dinu, Doinița Ioniță (zisă „Dana Mitică”), Robert Marinescu, Niculae Sticlan (zis „Nicu Kapai”), Zamfira Florentina Sebastian, Florentin Costache, Andrei Ștefan, Mihai Bălteanu (zis „Duțu”), Oprea Pulbere (zis „Bebe a lu’ Ștoacă”), Ady Șerban (zis „Buză”), Silviu Gațu (zis „Durluț”), Gigel Schollaret Udilă, Vasile Paraschiv (zis „Sile”), Constantin Adrian Barhan, Dragoș Valentin Nichifor, Ioana Ramona Popa, Vasile Andrei, David Lucian Dumitrașcu, Răzvan Petrică Acsinte și Ciprian Crîșmăruc, pentru trafic de droguri.

Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Drogurile, cumpărate din cartierul bucureștean Ferentari

Cei 21 de indivizi au intrat în atenția procurorilor DIICOT Iași în urmă cu câteva luni. De altfel, la finele lunii iunie a acestui an, Ady Șerban s-a predat Poliției ieșene. Acesta ar fi fugit în momentul în care oamenii legii efectuau percheziții. Alături de Gruia Todică, acesta ar fi cumpărat drogurile de la o rețea din cartierul bucureștean Ferentari. Modul în care aceștia aduceau drogurile în Iași i-a șocat până și pe anchetatori. Bărbații mergeau însoțiți de mai multe femei care transportau drogurile în vagin.

Astfel, în urma mai multor percheziții domiciliare făcute cu ajutorul Antidrog Iași, s-a realizat destructurarea uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de heroină din România. La acea dată, în Iași au fost făcute 7 percheziții domiciliare. „Mascații” au descins și la casa lui Gruia Todică.

„La începutului anului 2018, în municipiul Iași s-a constatat o creștere a traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină. În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că mai multe persoane din municipiul Iași, începând cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, municipiul București, droguri pe care, mai apoi, le transportau în municipiul Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu, cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe, care, în timp, au devenit dependenți”, au menționat anchetatorii.

Una dintre cele mai mari rețele din România: cum acționau traficanții

De la începutul lunii ianuarie 2019, tot mai mulți tineri ieșeni au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul București – și nu numai -, de unde să procure personal heroină de la dealerii de asemenea substanțe. Scopurile erau de a-și susține dependența și din considerente de ordin financiar, sesizând, totodată, posibilitățile obținerii unor câștiguri materiale substanțiale într-un timp cât mai scurt. Conform anchetatorilor, indivizii nu se cunoșteau cu dealerii din București, astfel că încercau să cumpere în mod direct sau prin intermediari. Oamenii legii au adăugat că rețeaua era una dintre cele mai mari din România. Heroina era vândută sau consumată de interlopi. În ce privește dealerii de heroină din cartierul Ferentari, unul dintre suspecți era cel care superviza activitatea infracțională a surorilor sale, cât și a altor persoane implicate alături de acestea în activitățile de trafic de heroină.

„Pentru a obține un profit considerabil din comercializarea drogurilor de risc și pentru a avea un control asupra cantităților vândute și a sumelor de bani obținute, în cursul lunii iulie 2019 suspectul împreună cu alte două persoane au constituit o grupare infracțională organizată, în care acesta avea rolul de lider. Gruparea a fost alcătuită, în principal, pe criterii familiale, dar au fost acceptate și persoane care nu făceau parte din familia „lărgită”, și anume persoane care aveau permise de conducere și efectuau servicii de taximetrie. Acceptarea acestor persoane a avut rolul de a nu crea suspiciuni cu privire la deplasările efectuate în scopul preluării / acceptării unor cantități de heroină”, au subliniat procurorii DIICOT.

În ceea ce îl privește pe Gruia Todică, dosarul acestuia a fost disjuns, pronunțarea în cazul acestuia fiind stabilită pentru 18 decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *