Prima pagină » Local » Traficanții au abandonat 5.000 de pachete de țigări într-o pădure de la marginea Iașului

Traficanții au abandonat 5.000 de pachete de țigări într-o pădure de la marginea Iașului

04 sept. 2020, 02:00,
Vlad Alexa în Local

Oamenii legii au descoperit peste 5.000 de pachete cu țigări care au fost abandonate de traficanți într-o pădure aflată la marginea Iașului. Produsele care au fost confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni urmau să ajungă pe piața neagră din Iași

Trafincații care au abandonat o cantitate uriașă de țigări de contrabandă într-o pădure de la marginea Iașului. În data de 3 septembrie, în jurul orei 1:10, polițiștii de frontieră ieșeni au observat, pe direcția localitații de frontieră Ghermănești, două persoane care se deplasau dinspre râul Prut către comunicația Albița-Iași și care nu-ți justificau prezența în zonă. Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, iar jumătate de oră mai târziu au reținut o persoană de sex masculin, cu cetățenie R. Moldova, fără documente de identitate asupra sa. Cea de-a doua persoană, profitând de întuneric și de vegetația din zonă, a trecut înot râul Prut în R. Moldova.

„Imediat au fost informate despre eveniment autoritățile statului vecin, care au reținut cea de-a doua persoană. În urma cercetării terenului împreună cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, au fost descoperite șase colete, ambalate în folie și prevăzute cu chingi de purtare, care conțineau țigări de proveniență R. Moldova. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că cele două persoane sunt cetățeni din R. Moldova și au trecut țigările peste râul Prut cu scopul de a le comercializa pe teritoriul României”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Traficanții au abandonat țigările la marginea pădurii

În urma inventarierii bunurilor de către polițiștii de frontieră ieșeni a rezultat cantitatea totală de 4.650 pachete cu țigări, în valoare de 56.265 lei.

„Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările continuă cu ajutorul autorităților de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și a depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit și indisponibilizat un pistol cu gaze pe care un cetățean român încerca să îl introducă în țară, fără a deține acte de proveniență.

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit un pistol la un traficant de țigări

De asemenea, în data de 2 septembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de intrare în țară, un cetățean român, I.I., în vârstă de 36 ani, conducând un autoturism înmatriculat în România. În timpul controlului vamal s-a descoperit în bagajele personale ale bărbatului un pistol, marca Bruni, calibru 4,5 mm, precum și un recipient cu 1.500 bile metalice, pe care acesta nu le-a declarat.

„Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a cumpărat pistolul în scop recreativ și nu știa că este obligat să îl declare la trecerea frontierei. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *