Prima pagină » Local » Traficanţi de droguri din Iaşi reţinuţi de DIICOT! Aveau capacitatea de a produce kilograme de etnobotanice – FOTO, VIDEO
Traficanţi de droguri din Iaşi reţinuţi de DIICOT! Aveau capacitatea de a produce kilograme de etnobotanice - FOTO, VIDEO

Traficanţi de droguri din Iaşi reţinuţi de DIICOT! Aveau capacitatea de a produce kilograme de etnobotanice – FOTO, VIDEO

02 iul. 2020, 14:05,
George Cristian în Local

Traficanţi de droguri din Iaşi reţinuţi de DIICOT. În cursul zilei de miercuri, 1 iulie 2020, oamenii legii au surprins în flagrant doi tineri care sunt bănuiţi de trafic de droguri. Conform informaţiilor existente, tinerii au fost prinşi în timp ce vindeau droguri.

Traficanţi de droguri din Iaşi reţinuţi de DIICOT, in urma a mai multor perchezitii

În urma efectuării a mai multor percheziţii domiciliare au fost reţinuţi două persoane. Tinerii vor fi duşi la Tribunalul Iaşi cu propunerea de arestare preventivă. Poliţiştii ajutaţi de DIICOT Vaslui au efectuat 5 percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de droguri:

” Ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Vaslui, au efectuat 5 percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 1 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au surprins în flagrant delict doi tineri bănuiți de trafic droguri de risc și efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.” se arata in comunicat

Traficanţii aveau capacitatea de a produce câteva kilograme de droguri

Conform percheziţiilor domiciliare, poliţişti au ridicat 56 de grame de cannabis dar şi 210 grame de substanţă activa care putea fi folosită pentru producerea şi prepararea a aproximativ 3 kilograme de etnobotanice. Procurorii au descoperit şi diverse sume de bani. În total s-au descoperit 84.500 de lei şi 36.000 de euro, dar şi alte dispozitive electronice:

” În urma acțiunii, polițiștii au ridicat 56 de grame de cannabis, 210 grame de substanță activă ce ar fi putut fi folosită pentru prepararea a aproximativ 3 kilograme de etnobotanice cu efect psihoactiv, 84.500 de lei, 36.000 de euro, precum și dispozitive electronice.

6 persoane au fost conduse la audieri, iar față de două dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii, urmând ca astăzi, 2 iulie, aceștia să fie prezentați Tribunalului Iași. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, iar la activități au participat și jandarmi din Iași.’ se arata in comunicat.

 

Oamenii legii au anihilat o reţea de trafic de heroină

În urmă cu aproximativ o săptămână, oamenii legii au destructurat o reţea naţională care se ocupă cu traficu lde heroină. Conform informaţiilor prezentate la acea vreme, reţeaua traficanţilor isis desfăşura activitatea în Bucureşti şi Iaşi. Conform rechizitorului, traficanţii îşi cumpărau marfa din Bucureşti şi o vindeau în mai multe cartiere din Iaşi precum Dalas. Au fost zeci de percheziţii în mai multe locaţii din Iaşi şi Bucureşti. Au fost reţinute mai multe persoane. Traficul de droguri se pedepseşte conform legii..

„La data de 25.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 21 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.”, potrivit DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *