Prima pagină » National » Trafic de minori şi proxenetism în Craiova, victimele erau trimise în diverse țări din Europa
Trafic de minori şi proxenetism în Craiova, victimele erau trimise în diverse țări din Europa

Trafic de minori şi proxenetism în Craiova, victimele erau trimise în diverse țări din Europa

16 apr. 2021, 16:32,
Alexandru Ifrim în National

Procurorii D.I.I.C.O.T împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalitatilor Organizate în Craiova au făcut percheziții în mai multe locații unde sunt domiciliate  persoane suspecte de trafic de minori și proxenetism. Din cele 4 descinderi a fost preluată o persoană care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

”Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019, în Craiova, bănuiții ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, mai multor persoane, care ar fi fost obligate să practice prostituția. De asemenea, o parte dintre aceste persoane ar fi fost transportate și în străinătate, unde ar fi fost obligate să practice prostituția, prin amenințări cu acte de violență și șantaj”, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul perchezițiilor s-au găsit bunuri şi probe incriminatoare care se vor folosi  în procesul penal, iar la sediul D.I.I.CO.T au fost duşi alţi 5 suspecţi.

Un bărbat din Bihor reţinut pentru 24 de ore

În urmă cu jumătate de an pe 8 octombrie 2020 un bărbat din Bihor a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de persoane şi de minori. În urma unei descinderi la o fermă de animale, la faţa locului s-a constatat că mai multe persoane atât minore cât şi adulți au fost recrutate în scopul muncii agricole.

„La data de 08.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, ” se arată în comunicatul transmis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Oradea.

Timp de 2 ani autoritățile au fost pe urmele bărbatului din Bihor.

„În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada 2018 – 08.10.2020, dată la care organele de urmărire penală au acționat prin efectuarea unei percheziții domiciliare la o locație care servea ca fermă de animale, aflată pe raza unei comune din județul Bihor, administrată de către inculpat, au fost adăpostite mai multe persoane vătămate minore și majore ce au fost recrutate direct sau prin intermediari, în scopul prestării unor munci agricole.”, se mai arată în comunicatul transmis de DIICOT Oradea.

O tânără din Iaşi a fost salvată în toiul nopţii de către oamenii legii

Poliţiştii de la Biroul de Investigații Criminale ( BIC ) Iaşi și mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) au acţionat în toiul nopţii pentru a salva o tânără care era ţinută cu forţa într-un apartament dintr-un complex de lux. La ora 22.00 s-a făcut un apel la serviciul unic de urgenţă 112 şi într-un timp scurt s-a format o echipă de poliţişti BIC şi SAS. Oamenii legii au acționat mai ceva ca în filmele de acțiune reușind să o salveze pe tânăra ținută cu forța. Tânăra este în atenția polițiștilor aceștia oferindu-i protecție în caz de cei doi proxeneţi vor să se răzbune.

„Polițiștii efectuează verificări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism. Doi tineri de 22, respectiv 25 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *