Prima pagină » Eveniment-Social » Tradiția continuă în apropierea Sărbătorilor Pascale. Eveniment științific și un vernisaj, la Primărie

Tradiția continuă în apropierea Sărbătorilor Pascale. Eveniment științific și un vernisaj, la Primărie

15 apr. 2022, 00:01,
Ana Crețu, în Eveniment-Social

Având în vedere succesul inițiativei de anul trecut, prin organizarea expoziției „Sacrul. Spirit și materie” în apropierea Sărbătorilor Pascale, Primăria Municipiului Iași va continua această frumoasă tradiție la Palatul Roznovanu, prin organizarea în data de vineri, 15 aprilie 2022, la ora 12.00, a unui eveniment științific și un vernisaj cu tema „Religie, medicină, știință și artă”.

Sărbătoarea Paștelui în România este un motiv de bucurie și aduce mereu în sufletele oamenilor credincioși speranță și liniște. La Iași pacea și bucuria este adusă prin organizarea diverselor evenimente culturale și artistice pentru credincioșii catolici și ortodocși. România este recunoscută ca fiind țara care a conservat foarte multe dintre tradițiile și obiceiurile legate de această sărbătoare.

afis despre expozitie de arta vizuala religie, medicina, stiinta si arta

Evenimentul va avea loc vineri, 15 aprilie 2022, la ora 12.00, cu tema „Religie, medicină, știință și artă”

Care este programul evenimentului organizat în ajunul sărbătorilor pascale

pictorul bisericesc, Grigore Popescu

Artistul invitat de onoare, Grigore Popescu este pictor bisericesc și este foarte apreciat de către ieșeni

Ieșenii se vor putea bucura de muzică spirituală de calitate, Corul de muzică religioasă ortodoxă al Facultății de Teologice Ortodoxă, va încânta publicul începând cu ora 12.00. La evenimentul științific religios vor cânta și cei din Corul „Juvenes Ecclesiae” al Episcopiei Romano – Catolice, condus și dirijat de Maximilian Husaru. După ascultarea acestor cântece de suflet, urmează vernisajul expoziției cu tema„Religie, medicină, știință și artă”.

Expoziția va putea fi apreciată începând uc ora 12.20-13.00 pe holul central al Palatului Roznovanu, fiind organizată de coordonatorul prof.univ.dr. Adrian Stoleriu care este decan al Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu”.

Expozanți: Atena-Elena Simionescu, Dragoș Pătrașcu, Constantin Tofan, Zamfira Bîrzu, Eugen Harasim, Sorin Otînjac, Adrian Crîșmaru, Rodica Crâșmaru, Ioan Pricop, Sorin Purcaru, Mircea Ștefănescu, Dan Covătaru, Adrian Stoleriu, Codrina Ioniță, Ioana Palamar, Monica Pop, Modesta Lupașcu, Bogdan Gavrilean, Bogdan Maximovici.

corul „Juvenes Ecclesiae” al Episcopiei Romano - Catolice

La evenimentul științific religios vor cânta și cei din Corul „Juvenes Ecclesiae” al Episcopiei Romano – Catolice

Artist, invitat de onoare la evenimentul științific

corul de muzica religioasa ortodoxa al Facultatii de Teologice Ortodoxa

Ieșenii se vor putea bucura de muzică spirituală de calitate, Corul de muzică religioasă ortodoxă al Facultății de Teologice Ortodoxă

Invitat de onoare la eveniment este Grigore Popescu este pictor bisericesc și este foarte apreciat de către ieșeni. Având în vedere succesul inițiativei de anul trecut, prin organizarea expoziției „Sacrul. Spirit și materie” în apropierea Sărbătorilor Pascale, Primăria Municipiului Iași va continua această frumoasă tradiție la Palatul Roznovanu, prin organizarea în data de vineri, 15 aprilie 2022, la ora 12.00, a unui eveniment științific. La ora 13.00 va avea loc conferința „Religie, medicină, știință și artă”, la care vor fi prezenți reprezentanți de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Iosif Păuleț de la Episcopia Romano-Catolică din Iași.

La eveniment sunt invitați și prof.univ.dr. Carmen Dorobăț de la Spitalul de Boli Infecțioase,  prof.univ.dr. Grigore Tinică, manager, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”, prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, pr. prof.univ.dr. Ion Vicovan, decan, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, prof.univ.dr. Aurelian Bălăiță, rector, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și prof.univ.dr. Nicu Gavriluță, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Expoziția propusă de cadrele didactice ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” va fi deschisă vizitării până pe 1 iunie 2022. Evenimentul științific și vernisajul cu tema „Religie, medicină, știință și artă” este o modalitate prin care inima ieșenilor se apropie din ce în ce mai mult de lucrurile spirituale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *