Prima pagină » Titlurile zilei » Toxiinfecție alimentară la ”Carul cu Burgeri” din Iași, afacerea soților Dimitriu! Un client a chemat ambulanța după ce a crezut că moare: ”Au vrut să-mi închidă gura” – FOTO

Toxiinfecție alimentară la ”Carul cu Burgeri” din Iași, afacerea soților Dimitriu! Un client a chemat ambulanța după ce a crezut că moare: ”Au vrut să-mi închidă gura” – FOTO

27 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

A mâncat un produs de la ”Carul cu Burgeri” și a crezut că moare. Ieșeanul Bogdan Sandu a povestit că a avut parte de o sărbătoare cumplită de Paște. După ce a mâncat burgerul, s-a chinuit două zile, până a chemat ambulanța. Rezultatele analizelor erau previzibile

Probleme de sănătate publică în municipiul Iași, în care a fost implicat ”Carul cu Burgeri”, afacere condusă de soții Mihai și Paula Dimitriu. Pe data de 21.04.2022 (joi), Bogdan Sandu s-a deplasat la punctul de lucru al societății de pe bd. Copou, vizavi de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”. Clientul a solicitat doi burgeri pentru care a plătit suma de 73 de lei. A comandat ”Ultimate Feast”, ce conține chiflă cu susan, 2 x vită tocată, 2 x cheddar, bacon, ou prăjit, ceapă, roșii, mix salată, castraveți murați, maioneză cu usturoi, sos cocktail. Preparatul are 380g. După ce a plătit cu cardul cele două produse, la ora 16:33, a amânat consumul până seara, când ajungea la domiciliul din comuna Lețcani, județul Iași.

”Nu este prima dată când am comandat de la ei. Am mai cumpărat de la el. Ei închideau a doua azi, cred că au vândut tot ce aveau vechi. Le-au dat la proști…”, a precizat Bogdan Sandu.

În toamna anului 2021 a fost reclamată și simigeria ”Petru” din Copou din cauza produselor expirate.

Toxiinfecție alimentară la ”Carul cu Burgeri” din Iași. Clientul a chemat ambulanța

Bogdan Sandu nu s-a simțit rău imediat după ce a consumat preparatul de la ”Carul cu Burgeri”. Abia vineri, 22.04.2022, a avut primele simptome de toxiinfecție alimentară.

”Până când să mi se facă rău, eu am mâncat o salată orientală, nu avea cum să fie de la asta. Am avut vomă și frisoane, mi-a fost rău. Am stat așa până sâmbătă, înainte de Paște. Când am văzut că nu este nicio ameliorare, am chemat ambulanța și am ajuns la urgențe în Iași. Pe la ora 17:00 a venit ambulanța. După ce mi-au făcut analizele, mi-au spus că am toxiinfecție alimentară. Le-am spus ce am mâncat. Mi-a fost foarte rău. Culmea, soția mea care a mâncat și ea, nu a pățit nimic. Cred că are stomacul tare”, a explicat Bogdan Sandu, în vârstă de 38 de ani.

Afacerea cu burgeri funcționează prin intermediul a două societăți: Carul cu Burgeri SRL și Papatogo SRL. Prima firmă a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 801.452 lei, profit de 399.434 lei. A două firmă are cifre mai bune. În 2021, vânzările au ajuns la nivelul sumei de 1.866.191 lei, profit de 496.915 lei. O reclamație similară a fost făcută și de clienții restaurantului ”Rita”, din cartierul Alexandru cel Bun.

Clientul a primit o ofertă: ”Au spus că îmi dau banii înapoi”

După ce a scăpat de toxiinfecție, Bogdan Sandu a cerut explicații celor de la ”Carul cu Burgeri”.

”Am intrat pe pagina lor de socializare și i-am întrebat ce are carnea aia sau sosurile. Ei mi-au cerut bonul, le-am făcut dovada plății și mi-au spus că ei îmi pot returna suma achitată. Pe mine nu mă interesează banii lor, mai sunt copii care pot mânca. Nu poți cumpăra sănătatea. Au vrut să-mi închidă gura. Încă nu am făcut reclamații la Protecția Consumatorilor, dar urmează în cursul acestei săptămâni”, a mai spus clientul batjocorit.

Administratorul de la ”Carul cu Burgeri”: ”A insistat de mai multe ori să fie despăgubit material”

Reporterii BZI i-au contactat pe reprezentanții punctului de alimentație publică pentru a obține un punct de vedere.

”Doresc să vă fac următoarele precizări cu privire la consumatorul care susține că a consumat produse din unitatea noastră de pe Bulevardul Carol I în data de 21.04.2022 în jurul orei 17:00. Menționez că două zile mai târziu am primit pe pagina de Facebook o fotografie a unui bilet de externare de la UPU Iași fără număr de înregistrare și numele pacientului. Ulterior am fost contactat de persoana «Sandu Bogdan Andrey», care a insistat de mai multe ori să fie despăgubit material pentru a-i cumpăra tăcerea. În data de 21.04.2022, la unitatea noastră au fost prelevate probe de laborator și urmează să avem rezultatele de la laboratorul Direcției Sanitar Veterinare în cadrul Programului de Autocontrol. Menționăm că în data respectivă s-au vândut 18 unități din același produs «Ultimate Feast» și nu am primit nici o reclamație în acest sens. În ceea ce privește acest consumator, îi dorim sănătate și succes în tot ceea ce întreprinde legal, conform Regulamentului Comunității Europene în vigoare”, a precizat Mihai Dimitriu, administrator la Carul cu Burgeri SRL.

Toxiinfecție alimentară la ”Carul cu Burgeri” din Iași, completată și de nemulțumirea altor clienți, nemulțumiți de serviciile soților Dimitriu.

Comentarii
  • Asa va trebuie daca mancati kkturi!

  • Pai poate fi de la salata care ai mâncat-o , daca nevastă-ta nu a avut nimic. Ci ca nevastă-sa a avut stomacul mai tare ! Eu sa fiu in locul admin. Carul cu burgheri , as cere daune in instanța, sa va satur de vrajeala.

  • După cum scrie in articol ,ia consumat după 2 ore!ce pretenții să mai ai ! adică îl ții 2 ore in mașină și vrei despăgubiri de la producător?te as da in judecată pt defăimare !!iar voi ziariștilor mai ușor cu titlurile astea ,citiți cu atenție ce spune petentul că va faceți de rușine!!

  • Se mai fac analize medicale angajatilor si patronilor de fast-food?

  • aceste maghernite cu roti sunt opera lui Harabagiu, el le-a autorizat. Doar si Harabagiu are in Copou „gogosica-fitosica”….Cat despre acest rahat de Dumitriu, mai rapanosule nu mai agata gagicile care iti cumpara mincarea infecta, vezi ca unele sunt minore

  • la ce preturi de neam prost aveti in ultimul timp era o chestiune de timp pana sa vi se strice mancarea, foarte bine, sa tot fie din astea. faci mancare intr-o toneta cu roti si vinzi un burger la pret de restaurant, tipicul romanesc „v-ati ajuns” . oare nu va intrebati de ce ?

  • Nici nu stiti sa socotiti: 31.5 X 2 = 73 lei ?

  • Mancat la 2 ore dupa. Mancat salata boef care probabil e facuta cu ou, stind ca acesta este de multe ori problema la toxi-infectii. Greu de asociat cu Ultimate Feast.

  • A cumpărat produsele la 16.33 și le-a consumat seara când a ajuns acasă la Lețcani. Cum vrei să țină sosul ăla în mașină la căldură? Te-ai gândit tu să tragi niște bani de pe negustor. De ce nu faci de astea la tine în sat la cârciumă, să vezi ce pari pe spinare îți iei măi țărane.

  • Probabil lipsa de cunoastere nu este similara cu aceea de a STI .

  • sper ca acest Bogdan sa plateasca niste daune catre Carul cu Burgari, poate sa fie un exemplu pentru ratatii care incearca sa faca rost de bani pe seama altora

  • Carul cu burgeri este o saracie !!

  • Burgeru furios!

    Serios????Cumperi acu si mananci dupa ore intregi in care ai tinut produsul in caldura si dumnezeu mai stie cum..si te miri de toxiinfectie?Ca sa nu mai zis dar..asa va trebuie daca cumparati din tonete in care este indoielnic modul de preparare a produselor.Credeti ca vanzatorii se spala pe maini sau pun manusi curate ?Cu alea fumeaza ,cu alea iti da restul si tot cu ele iti pregatesc burgeru.Asa ca…mai bine taceai !

  • „După ce a plătit cu cardul cele două produse, la ora 16:33, a amânat consumul până seara, când ajungea la domiciliul din comuna Lețcani, județul Iași.”

    Preparatele din carne sunt indicate doar o ora din momentul in care au fost gatite. Brânza trebuie consumată imediat. Nu înțeleg de ce acest ziar postează astfel de articole pe care unii oameni le pot lua în serios.

  • Toate comentariile de aici spun același lucru: „normal că ai făcut toxiinfecție alimentara daca le-ai ținut 2 ore în mașină”

    Îmi miroase a o singura persoana care încearcă să bage vrajeli pe aici sa se scoata, iar acela e patronul. Patroane, daca dai comentarii din 30 in 30 min tot ne dăm seama că ești tu. Mai zi și altceva!

  • La RITA inteleg…dar aici nu.

  • Salata orientala… asta nu are ou fiert?
    Cum poti fi sigur ca nu e de la asta?
    Ca sa nu mai zic ca le-a tinut omu 4 ore in masina

  • Ionut de la ITM

    Dumitriu si Carul cu burgeri sunt niste infecti!!! Doamba Dumitriu ar trebui sa stie ce probleme financiare sunt in aceasta firma…produse cumparate la limita datei de expirare, tinute in maghernita aia cu 4 roti si la vreo 2 saptamini pregatite pentru a fi servite

  • Nu mai mancați de la Take & Eat, am mancat cate o shawarma de pui cu soția mea acum o saptamana, a doua zi am facut amandoi toxiinfecție alimentara voma, febra, frisoane, durere de burta, diaree.

  • ,🤮🤮🤮

  • A mancat salata cu maioneza,a ținut și burgerii 2 ore în mașină.. Normal ca a făcut toxiinfecție alimentara.. Daca as fi în locul la patron l-aș da în judecata pentru defăimare,

  • Daca e adevarat, sigur ca vina apartine vanzatorului. Dar nu inteleg nici ce minte au cei care isi cumpara mancare de la astfel de dughene. Ce conditii au cei care lucreaza acolo? Unde merg la baie? In tufe?Unde se spala pe maini? Unde si cum isi igienizeaza ustensilele cu care lucreaza? Ce frigidere pot sa aiba, in nimica toata de spatiu, in care sa incapa ingredientele perisabile pentru burgherii sutelor de fraieri care formeaza zilnic cozi? Si inca ceva: 73 de lei pentru 2 burgheri?! Pai daca tii neaparat sa mananci asa ceva, de banii astia poti sa te indopi linistit la Mc sau la KFC. Tot otrava se cheama, dar macar e pe termen lung, nu dai ortul dupa cateva ore, mancand din mana cu care Gigel s-a sters la fund sau s-a scarpinat la oo.

  • Corneliu Ghenea

    Am cumparat de multe ori de la ”Caru cu BURGERI” si niciodata nu au fost probleme. Doar cu gaurile de la curea. Daca cineva a avut probleme si a ajuns la spital are dreptul – chiar obligatia- sa mearga la OPC.
    Daca ajungi mai intai in presa inseamna ca incerci sa storci un profit din treaba asta!

  • Ai cumparat burger ca să-l mănânci acasa mai bovane.Da nevastata nu stie sa gătească trebuie sa cumperi burgeri din Copou si sa-i duci la tara la tine Letcani?

  • Era de la salata orientală sigur…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *