Apartamentul groazei, din cartierul Cantemir, a rămas neschimbat după mai mult de trei luni de la tragedie. Vecinii Mălinei, medicul rezident care a căzut de la etaj împreună cu bebelușul său, spun că nu au mai văzut-o de la incident
Apartamentul de la geamul căruia au căzut Mălina, tânăra medic rezident, și bebelușul său parcă a rămas blocat în timp. Geamurile încă sunt sparte, pereții exteriori sunt afumați, iar pe lângă imobil încă se mai găsesc cioburi de sticlă. Locatarii spun că i-au mai văzut pe soțul Mălinei și mama acestuia la scurt timp după tragedie, însă pe tânără niciodată. Din câte se pare, acum ar locui la părinți, într-un județ vecin.
„Nu au mai făcut nimic. Nu știu în interior ce este, dar afară se vede. Eu am văzut, la câteva zile după incident, pe el și pe mama lui, dar pe ea nu. Am auzit că ar sta la părinți acum”, a spus o locatară a imobilului din Cantemir.
Ce s-a întâmplat în apartamentul groazei, din blocul din Cantemir?
Nici până acum nu este clar ce s-a întâmplat. Apartamentul de la geamul căruia au căzut Mălina și bebelușul său a fost cuprins de flăcări. Soțul femeii susținea că aceasta ar fi avut probleme psihice, însă informația nu a fost neapărat confirmată. Vecinii Mălinei spuneau că bărbatul a fost agresiv de-a lungul timpului. Acest lucru a fost confirmat și de polițiștii ieșeni, care au intervenit la un moment dat, după ce Mălina ar fi fost scoasă din apartament împreună cu bebelușul. Aceasta ar fi fost lovită de individ. Totuși, până acum, nu a fost găsită nicio legătură între soțul Mălinei și incidentul din luna ianuarie, din Cantemir.
Se fac verificări în continuare
După mai mult de 3 luni de la tragedie, procurorii ieșeni încă anchetează acest caz.
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a înregistrat, la data de 10.01.2024, dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie față de victima P.V.C. (în vârstă de 5 luni), prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 188 alin (1) din Codul Penal cu rap. la art. 199 alin 1 C. pen. În fapt, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, la data de 10.01.2024, în jurul orelor 15.00, minorul P.V.C. a fost aruncat pe fereastra apartamentului situat în mun. Iași, aleea Decebal nr. 4, et. 3, după care mama acestuia, numita P.M.M, în vârstă de 29 de ani, s-a aruncat și ea pe fereastra aceluiași apartament.
Cele două victime au fost transportate la spital în stare gravă.În cursul serii de 10.01.2024, minorul a decedat la unitatea spitalicească unde era internat, ca urmare a leziunilor suferite. În acest moment, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 alin. 1 C. pen. cu rap. la art.19 alin. I C. pen. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt, prin identificarea de mijloace de probă suplimentare”, a precizat, la scurt timp după incident, prim-procurorul Elena Mădălina Pricop.
Rămâne de văzut dacă va fi renovat apartamentul groazei, din Cantemir.
Dacă partenerul dvs( soția/ soțul ) vede prieteni imaginari umblând pe tavan, are diferite tulburări sau suferă de dublă personalitate…mergeți urgent la un specialist ( psiholog sau dacă e mai grav atunci apelați imediat la un PSIHIATRU).
În niciun caz să nu mergeți la mănăstiri sau să dați bani la bisericile din cartier, efectiv pierdeți timp prețios și o grămadă de bani.
IMPORTANT
Un călugăr sau călugăriță NU au experență in domeniul psihiatriei și nici experiență de viață !
E ca și cum ai avea probleme cu softul telefonului IPHONE 15 PRO și apelezi la un sculer-matrițer ca să-l repare. La final tot la un service autorizat o să ajungi…dar cu mai multe daune și o să plătești mult mai mult 😇
Morala
Mersul pe la mănăstiri/ duhovnici dăunează grav …relației de cuplu !
Depinde de situație nu trebuie sa generalizam. Unii chiar își găsesc pacea și liniștea sufletească la mănăstiri, dar nu e valabil pt. toți.
Majoritatea care au probleme psihice nu recunosc acest lucru prin urmare nu vor sa mearga la psiholog/psihiatru. Iar familia nu ii poate lua pe sus si obliga sa faca tratament.
Unora le prinde bine un duhovnic sau un preot cu har care sa ii ajute sa treaca peste greutati si probleme, daca acestea nu sunt de natura patologica.