Prima pagină » Sanatate » Totul despre veruci: Tipuri, cauze și tratament naturist

Totul despre veruci: Tipuri, cauze și tratament naturist

05 apr. 2022, 13:49,
în Sanatate

Veruca reprezintă o excrescență dură și jenantă de pe suprafața pielii mâinilor sau picioarelor, cauzată de virusul papillomavirus (HPV). Ca tratament, medicii recomandă crioterapia și laserul.

Verucile sau negii, așa cum sunt cunoscute în popor, dispar după doi ani de la apariție, fără să fie nevoie de tratament. Chiar și așa, sunt extrem de contagioase, fapt pentru care trebuie tratate imediat după apariția lor. Verucile pot fi foarte deranjante, unele dintre ele fiind dureroase, iar altele pot sângera dacă sunt lovite.

Potrivit cercetătorilor, aproximativ 7,5% dintre oameni au avut veruci la un moment dat, iar 53% din numărul total de veruci apar la copiii cu vârste între 5 şi 19 ani. După acnee, verucile sunt cea mai obişnuită afecţiune a pielii.
Iată de câte tipuri sunt verucile, de ce apar și cum pot fi tratate.

veruci pe mână

Potrivit cercetătorilor, aproximativ 7,5% dintre oameni au avut veruci la un moment dat.

Veruca: Tipuri și cauze

Apariția verucilor este determinată de infecția cu HPV (Virusul Papiloma uman), o familie cu mai mult de 100 de tulpini diferite. Virusurile din familia HPV atacă straturile superficiale ale epidermului și ale membranelor mucoaselor.

Infecția este favorizată de zgârieturi, tăieturi și eczeme apărute la nivelul pielii, umezeală crescută (piscine, bazine de înot, dușuri, vestiare, saună), de transpirația excesivă și de imunitatea scăzută.

Negii, adesea confundați cu bătăturile, apar adesea la copii și la adolescenți, deoarece nu au sistemul imunitar complet dezvoltat, dar și la oamenii care merg la piscină, la sală sau frecventează bazine de înot. De asemenea, aceștia se pot transmite și de la mamă la copil, dacă femeia a fost purtător de virus pe perioada sarcinii.

Există mai multe tipuri de veruci, dar cele mai întâlnite sunt: verucile comune (au formă rotundă sau neregulată și apar cu precădere pe faţă, trunchi şi membre), verucile plantare (apar în zona tălpilor și pot crea un real disconfort la mers), verucile genitale (apar în apropierea organelor genitale la femei și la bărbați, precum și în interiorul vaginului și al colului uterin la femei), verucile filiforme (sunt întâlnite pe față și pe gât), verucile periunghiale (apar atât în jurul unghiilor de la mâini, cât și de la picioare) și verucile plane (se dezvoltă pe față, pe mâini și pe coapse).

neg pe deget

Apariția verucilor este determinată de infecția cu HPV (Virusul Papiloma uman), o familie cu mai mult de 100 de tulpini diferite.

Veruca: Tratamente naturiste

Medicii dermatologi utilizează mai multe tehnici de înlăturare a verucilor, cum ar fi crioterapia sau tratamentul cu laser. Cu toate acestea, negii pot fi tratați și acasă, cu ajutorul remediilor naturiste.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene și exfoliante. Tot ce trebuie să faci este să diluezi uleiul de arbore de ceai în ulei de măsline și să pui câteva picături pe neg, cu ajutorul unei dischete demachiante. Las-o să acționeze 10 minute și repetă procesul de două sau trei ori pe zi. Nu uita, însă, să nu aplici uleiul de arbore de ceai direct pe piele, deoarece te poți trezi cu arsuri.

Oțet de mere

Oțetul de mere este un tratament eficient pentru negi. De aceea, amestecă într-un vas două părți oțet de mere și o parte apă, apoi cufundă o dischetă demachiantă în soluția obținută. Aplic-o pe zona afectată de negi seară de seară și las-o să acționeze 3-4 ore. Acest remediu nu se aplică pe răni deschise.

Usturoi

Usturoiul are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Se crede că un remediu pe bază de usturoi elimină verucile în patru săptămâni. Zdrobește un cățel de usturoi și amestecă-l cu puțină apă, până obții o pastă. Aplic-o pe neg și acoperă cu un bandaj. Repetă procedura zilnic, timp de trei-patru săptămâni sau până când obții rezultatele dorite.

pastă de usturoi

Usturoiul are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`