Prima pagină » International » Totul despre relația dintre China și Rusia. Interesele comune pun presiune pe Statele Unite ale Americii? – VIDEO
Totul despre relația dintre China și Rusia. Interesele comune pun presiune pe Statele Unite ale Americii? - VIDEO

Totul despre relația dintre China și Rusia. Interesele comune pun presiune pe Statele Unite ale Americii? – VIDEO

18 mai 2022, 15:43, 4 ,
în International

După izbucnirea conflictului dintre Ucraina și Rusia, administrația Biden nu a impus doar sancțiuni împotriva Rusiei în domeniul financiar, ci și în domeniul științific și tehnologic. Pe 8 martie, secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo, a subliniat că Rusia va apela cu siguranță la China pentru ajutor în gestionarea sancțiunilor și a controalelor la export.

Dar dacă SUA constată că unele companii chineze ignoră restricțiile la export ale SUA și continuă să furnizeze Rusiei, lanțul lor de aprovizionare în SUA va fi, de asemenea, întrerupt. Se pare că există un consens că China va da o mână de ajutor Rusiei în criza sa. Totul se datorează faptului că cele două țări sunt în strânsă legătură. S-ar putea spune că nu există prieteni permanenți, doar interese permanente. Însă, în acest context există interese comune.

Relația dintre China și Rusia

În ciuda obstacolelor puternice puse de SUA, Rusia a predat Chinei o importantă tehnologie aerospațială, făcând ca SUA să intre în panică. Se știe că Rusia este foarte avansată în domeniul aerospațial.

Deși China are o mulțime de rachete, încă rămâne în urmă în ceea ce privește motoarele aeriene. După cum știm cu toții, motorul rachetei este una dintre cele mai importante componente din structura rachetei, la fel ca inimă umană. Revoluția tehnologiei motoarelor nu numai că poate îmbunătăți rata de succes a lansării rachetei, ci și eficiența lansării.

În domeniul aviației, SUA și Rusia sunt primele țări care au intrat și sunt, de asemenea, țări relativ cu experiență. Atât SUA, cât și Rusia își promovează propriile motoare, dar pentru SUA, indiferent câți bani plătește China, nu vor vinde tehnologia de bază a motorului.

Merită menționat că, încă din 2016, Rusia a precizat că nu va furniza tehnologii relevante nici unei țări. În mod neașteptat, după construcția „Tian Gong”, China a marcat un punct de cotitură. Rusia a acceptat în cele din urmă să vândă tehnologie Chinei cu 50 de miliarde de yuani. Atitudinea Rusiei a surprins Statele Unite ale Americii. Cu sprijinul Rusiei, industria aerospațială din China va avea multe oportunități. Acum că Rusia și-a anunțat participarea la stația spațială din China, alianța dintre China și Rusia a adus o mare presiune asupra SUA.

Se raportează că, în 1997, SUA a cheltuit o sumă uriașă de 1 miliard de dolari pentru a cumpăra motorul rachetei RD 180, care a fost nou dezvoltat de Rusia. La acea vreme, Rusia era reticentă în a vinde tehnologia SUA, dar sub presiunea puternică a SUA, a putut să vândă doar produsul finit în final.

SUA a încercat să imite tehnologia de bază a Rusiei

SUA a încercat să imite tehnologia de bază a Rusiei, dar până la urmă au eșuat. Motoarele achiziționate de SUA cu sume uriașe de bani nu numai că sunt inutile, dar nici nu au făcut progrese în propria tehnologie. Mai târziu, pe măsură ce relația dintre cele două părți a devenit rigidă, acestea au devenit treptat concurenți. Deși SUA a anunțat că va înceta complet utilizarea motoarelor rusești, acest lucru a împiedicat foarte mult lansarea rachetei în SUA. Tehnologia stagnantă a motoarelor a făcut ca SUA să fie nevoită să plece o vreme capul și să prezinte în mod activ cererea de cumpărare Rusiei și să achiziționeze din nou un număr de motoare de tip RD 180 și RD 181. Cu toate acestea, în acest moment, Rusia a dezvoltat o nouă generație de motoare RD 182, ceea ce este suficient pentru a vedea că Rusia se află în această poziție de lider în domeniu. Spre deosebire de istoria dezvoltării motoarelor din China, motoarele aeriene din China au început foarte târziu.

Motoarele pe gaz sunt utilizate pe scară largă, inclusiv motoare cu turboreacție, motoare cu turboventilator, motoare cu turbopropulsoare și motoare cu turboax, toate având prese și camere de gaz și turbine cu gaz. Printre acestea, viteza motorului cu turbopropulsoare este mai mică de 800 de kilometri pe oră. Motorul cu turbină este folosit în principal ca putere a elicopterului, iar apoi motorul ramjet.

Motoarele joacă cu rol cheie

Motoarele joacă un rol cheie în performanța aeronavei și succesul eșecului dezvoltării aeronavelor. Iar motorul este potrivit pentru multe aspecte. Acum, țările care produc independent motoare înregistrează progrese continue, iar tehnologia motorului este listată ca tehnologia cheie a țării și s-au făcut multe investiții pentru a se asigura că domeniul motorului poate crește.

Până acum, forța maximă a motoarelor din China este de doar 4.000 de tone. Cu toate acestea, Rusia a atins acest standard decât acum 20 de ani. Prin urmare, achiziționarea industriei aerospațiale de motoare rusești. Pe scurt, având în vedere rolul important al motoarelor în dezvoltarea aviației, China va merge cu siguranță pas cu pas. Desigur, este bine să ai pe cineva să conducă într-o industrie necunoscută. Cu toții așteptăm cu nerăbdare viitoarea cooperare între cele două țări pentru a ajuta industria aerospațială din China. Desigur, relațiile chino-ruse nu vor fi afectate de schimbările din situația internațională și nu vor fi supuse presiunilor din partea terților. China va continua să impulsioneze dezvoltarea relațiilor chineze-ruse.

China și Rusia sunt cele mai mari țări și au un parteneriat strategic impresionant. În plus, președintele Xi Jinping și președintele Vladimir Putin s-au întâlnit frecvent. Nu numai că relația politică dintre cele două țări este bună, dar și economia este în creștere, pentru că cele două țări au multe cooperări în multe domenii. China a urmat întotdeauna principiile respectului reciproc, beneficiului reciproc și dezvoltării câștig-câștig cu Rusia. Cel mai important, China urmărește o politică externă independentă de nealiniere, iar cooperarea cu Rusia nu are ca scop rănirea terților, potrivit The real eyes of China.

Comentarii
  • Totul. Deci ziaristul o spus tot… Nimica, nimicutza nu i-o scapat.
    Bha! scoateti capul din nisip! China a construit in 4 luni aproape 400 km linie ferata de inalta viteza. Noi? Sa ne vedem de lungul nasului si de nevoile noastre.

  • las la naiba China , da-i la dracu China sau Rusia la fel niste tari comuniste conduse de dictatori pusi numai pe razboaie ca sa distruga planeta si sa domine numai ei chinezii, sau rusii. SARS COV 2 razboi biologic chinezesc care nu s-a terminat bine si a inceput celalat nebun putin alt razboi cu arme, au pus la cale amandoi aceste nenorociri. sa distruga tari si planeta cand unul cand altul. Dar cei 2 dictatori pica in curand.

  • bai asta care ai scris inaintea mea, ia-ti neamule pastilele, ca esti dus rau de tot.

  • Asa este . China si Rusia sunt tari comuniste conduse de dictatori pusi pe razboaie, vor sa domine lumea, foarte adevarat. Dar pana la urma va fi invers, cine face razboi pierde tronul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`