Prima pagină » Lifestyle » Totul despre postul de dopamina: ce este și funcționează cu adevărat
Totul despre postul de dopamina: ce este și funcționează cu adevărat

Totul despre postul de dopamina: ce este și funcționează cu adevărat

05 oct. 2020, 07:30,
în Lifestyle

Postul de dopama este o practică la modă în domeniul sănătății mintale, în special în rândul antreprenorilor din Silicon Valley. Challenger explică ce este dopamina și dacă merită să-și limiteze producția pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

Dopamina este o substanță care este produsă în creierul uman și provoacă un sentiment de satisfacție. Când câștigăm jocul, facem sex, promovăm, mâncăm alimente delicioase, dopamina este eliberată în organism. Creierul consideră că „plăcut” este egal cu „util”, deci stimulează aceleași acțiuni de nenumărate ori.

Magazinele de dopamină se epuizează rapid. Dacă desfășurați activități plăcute prea des, creierul blochează unele dintre căile dopaminei. Plăcerile simple nu aduc bucurie și le creștem intuitiv „concentrarea”. Am mâncat o batonă de ciocolată, nu există plăcere, așa că trebuie să mâncăm alta.

Ce este „postul de dopama”

„Postul de dopaminaa” este o tehnică de limitare a acțiunilor care provoacă sentimente vii: emoție, euforie, frică sau plăcere. Este conceput pentru a ajuta creierul să se relaxeze de la supra-stimulare.

„Postul de dopamină” se bazează pe tehnica terapiei comportamentale Stimulus Control. Ajută la eliminarea factorilor declanșatori din viața dependenților care provoacă anumite comportamente.

Scopul „postului de dopamină” este să reîncepem să simțim bucuria lucrurilor simple și să înțelegem valoarea unor plăceri. Deși beneficiile „postului dopaminic” nu au fost dovedite științific, totuși, mulți oameni practică abținerea de la bucuriile vieții și observă îmbunătățiri în propria lor viață.

Care este rezultatul

Dacă simțiți că unele obiceiuri sunt mai puternice decât dvs., se poate datora reacției dopaminei. În acest caz, ar trebui să vă dați seama că navigarea pe rețelele sociale toată ziua sau pasiunea pentru jocul pe o consolă este doar un truc al creierului dvs., care vrea să simtă emoții plăcute. Încercați să reduceți numărul de iritanți și să monitorizați răspunsul corpului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`