Prima pagină » Informații utile » Totul despre dieta Rina. Cum se ține și ce reprezintă regimul

Totul despre dieta Rina. Cum se ține și ce reprezintă regimul

13 mai 2024, 16:31,
BZI.ro, în Informații utile

Dieta Rina este una dintre cele mai populare și urmate diete pentru slăbit, dar și pentru menținerea greutății ideale. Este modalitatea sănătoasă prin care ți se schimbă metabolismul, deoarece dieta stimulează arderea caloriilor și oferă un tonus bun. Poți citi în continuare care sunt regulile pe care trebuie să le respecți atunci când urmezi dieta de 90 de zile, dar și ce meniu vei avea în fiecare zi.

Ce este dieta Rina

Pentru a ține acest tip de dietă este necesar să știți că este un regim alimentar care se întinde pe durata a trei luni pentru a ajunge la pierderea a cel puțin 10 kilograme. Este o modalitate ușoară pentru persoanele care vor să slăbească într-un mod sănătos, deoarece se bazează pe combinarea mai multor tipuri de alimente în fiecare zi pentru a îmbunătăți funcțiile metabolismului.

Dieta este regim alimentar disociat care presupune consumul într-un mod diferit a grupelor de alimente precum carne, legume, lactate și cereale, fără să fie amestecate. Este o dietă care repetă un regim de 4 zile, ziua 29 este ziua dedicată detoxifierii și ai voie să bei doar apă sau ceai, iar după această zi, se reia ciclul de câte 4 zile.

Meniul dietei va fi diferit în fiecare zi, însă micul dejun este același mereu. Dieta trebuie urmată 90 de zile, însă pentru echilibrarea metabolismului aceasta poate fi respectată încă 90 de zile după încheiere.

Reguli pe care să le urmezi dacă vrei să slăbești în 90 de zile

Această dietă este concepută pentru a crea un echilibru perfect între un stil de viață sănătos și pierderea kilogramelor dorite. Cu un număr zilnic de calorii permise, care poate părea mare, dieta ajută la slăbit fără să intervină senzația de foame. Însă, pentru ca rezultatele să fie cele dorite, sunt câteva reguli generale care se respectă în dieta de 90 de zile.

Pe durata celor 90 de zile de dietă, micul dejun rămâne același în fiecare zi. El este compus din fructe proaspete sau uscate, legume proaspete, semințe și fructe oleaginoase, iar toate acestea se pot combina. De asemenea, la micul dejun se poate consuma cafea sau ceai, cu condiția ca acestea să nu fie îndulcite. Indiferent de ziua de dietă în care te afli, intervalul de 2 ore între mese trebuie respectat. Ciclul de ore are rolul de a ajuta metabolismul să funcționeze în mod optim și de a-ți crea un program regulat de mese.

Între ora 12 și 8 seara are loc perioada de indigestie, motiv pentru care trebuie să îi oferi organismului mare parte din alimentația zilei, respectiv prânzul și cina. Ultimul interval de ore este între 8 seara și 4 dimineața, atunci când are loc perioada de digestie și nu ai voie să mănânci nimic. Asta face ca cina să fie luată obligatoriu înainte de ora 8 seara pentru ca dieta Rina să aibă eficiență de 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024