Prima pagină » Stiri si curiozitati » Totul despre acvarii: Sfaturi pentru amenajarea și îngrijirea corectă a acvariului

Totul despre acvarii: Sfaturi pentru amenajarea și îngrijirea corectă a acvariului

13 ian. 2022, 16:41,
în Stiri si curiozitati

Dacă nu știi nimic despre acvarii, dar îți dorești de mult timp unul în care să crești pești, nu te îngrijora. În acest articol articol vei găsi toate informațiile de care ai nevoie, pentru amenajarea și îngrijirea corectă a acvariului tău.

Înainte de achiziționarea unui acvariu, trebuie să știi care sunt produsele necesare. Ei bine, ai nevoie de: un substrat (fertilizator, plante, pietriș și nisip), decoruri naturale sau artificiale, un sistem de filtrare, un încălzitor, un sistem de iluminare, o pompă de aer, soluții pentru întreținerea apei, teste de măsurare pentru parametrii apei, produse pentru curățenie (aspirator, bureți, raclete, magneți etc.) și cam asta este totul. Întregul proces cuprinde patru pași, de care trebuie să ții cont, dacă îți dorești un acvariu frumos și pești sănătoși.

acvariu cu pești

Întregul proces cuprinde patru pași, de care trebuie să ții cont, dacă îți dorești un acvariu frumos și pești sănătoși.

Tot ce trebuie să știi despre acvarii. Iată care sunt pașii esențiali

Pașii importanți de care trebuie să ții cont, după ce ți-ai achiziționat un acvariu, sunt: găsirea unui loc potrivit, asigurarea unui suport, instalarea propriu-zisă și stabilirea decorului potrivit. În ultimul pas se încadrează și popularea acvariului.

Pasul unu: Găsirea unui loc potrivit

În primul rând, trebuie să-i găsești acvariului un loc potrivit. Acest pas exte extrem de important, deoarece, odată umplut cu apă, acvariul nu va putea fi deplasat foarte ușor. Alege un acvariu în funcție de spațiul de care dispui și de peștii pe care dorești să îi achiziționezi.

Un loc potrivit este departe de: zonele cu trafic intens, surse de curent electric, aparatură electronică, lumina directă a soarelui.

Pasul doi: Asigurarea unui suport

Pentru a evita spargerea lui, acvariul trebuie plasat pe o suprafață plană, rezistentă. Pentru și mai multă siguranță, poate fi plasat un pad antișoc sub acvariu.

acvariu cu vegetație

Pentru a evita spargerea lui, acvariul trebuie plasat pe o suprafață plană, rezistentă.

Pasul trei: Instalarea propriu-zisă

De cele mai multe ori, acvariile vin deja echipate cu sisteme de iluminat, încălzitor şi filtru. Ideal este ca sistemul de iluminare să fie integrat în capacul acvariului și să fie alcătuit din leduri și neoane. Acestea sunt economice, ocupă un spațiu redus și nu se încălzesc foarte tare.

În ceea ce privește filtrele, acestea pot fi atât interne, cât și externe. Cele interne se introduc în apă și sunt perfecte pentru acvarii de până la 100 L. Filtrele externe sunt mai practice și se întrețin mai ușor decât cele interne.

Rolul încălzitorului este de a menține o temperatură constantă în acvariu, de 25-27 °C. Acesta contribuie la creșterea animalelor și a vegetalelor.

Pompa de aer are și ea un rol esențial. Introduce aer atmosferic în apa acvariului, cu ajutorul unui furtun şi a unui difuzor de aer. Se montează în afara acvariului, deasupra nivelului apei.

Pasul patru: Stabilirea decorului și popularea acvariului

Înainte de a fi pus în acvariu, nisipul sau pietrișul trebuie spălat în mai multe ape. Decorurile sau plantele se așează cu atenție, chiar de la începutul amenajării acvariului.

Popularea acvariului se realizează abia după ce apa este pregătită (poate să dureze până la 14 zile). Acvariul trebuie să fie aerisit, fiind necesar 1 cm de pește adult/litru de apă.

Esențial este ca acvariul să fie întreținut prin schimburi de apă, de maxim 30 % din capacitate. De asemenea, materialele filtrante trebuie să fie curățate în apa luată din acvariu, pentru a nu se irosi bacteriile bune.

Mai mult decât atât, este nevoie ca parametrii apei să fie verificați periodic.

În legătură cu hrana peștilor, aceasta trebuie să fie cât mai naturală și în conformitate cu fiecare specie.

bărbat care curăță un acvariu

Popularea acvariului se realizează abia după ce apa este pregătită (poate să dureze până la 14 zile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`