Prima pagină » Actualitate » Totul a iesit la iveala! Cum a reusit DNA sa-i inhate pe cei mai renumiti medici cu ajutorul Ministerului Sanatatii! Protocol secret de colaborare?
Totul a iesit la iveala! Cum a reusit DNA sa-i inhate pe cei mai renumiti medici cu ajutorul Ministerului Sanatatii! Protocol secret de colaborare?

Totul a iesit la iveala! Cum a reusit DNA sa-i inhate pe cei mai renumiti medici cu ajutorul Ministerului Sanatatii! Protocol secret de colaborare?

30 mart. 2018, 12:25,
Echipa BZI.ro în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:646168;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

“Pentru noi, coruptia in sanatate a fost o prioritate in ultimii ani”, spunea Laura Codruta Kovesi in urma cu ceva timp. DNA si-a fixat chiar ca obiectiv principal realizarea a cat mai multe dosare prin care sa arate ca se lucreaza intens la acest capitol. Se pare ca au fost vizati in special medici de renume, care au fost monitorizati intens tocmai pentru ca DNA sa vina in fata publicului si a personalului medical cu “puterea exemplului”. Aparitia in presa, pe surse sau chiar prin intermediul unor comunicate oficiale in acest sens, ar face parte din strategia procurorilor.

Stirile trebuiau sa aiba impact mare, iar cuvintele cheie sa fie luare de mita. Informatiile transmise in media s-au axat pana acum fie pe cazuri care sa cuprinda medici cu notorietate crescuta, fie pe numar mare de medici (exemplu: 77 oncologi etc.).

Protocol SECRET DNA – Ministerul Sanatatii?

DNA pare sa fi incheiat un protcol SECRET cu Ministerul Sanatatii prin care sa ajute la identificarea medicilor care pretind foloase necuvenite de la pacienti. S-a aflat ca o parte din pacientii care au fost internati  primesc ulterior, printr-un SMS de la numarul 3702, formulare in numele Ministrului Sanatatii, prin care sunt invitati sa raspunda la 9 intrebari referitoare la experienta avuta in spitale. Pretextul este EVALUAREA SPITALULUI.

EXEMPLU de SMS: Ministrul sanatatii va invita sa raspundeti anonim la 9 intrebari despre internarea dvs. recenta la SPITALUL CLINIC COLENTINA, pentru a imbunatati serviciile de sanatate. Incepeti evaluarea la http://fp.ms.ro/q/X96X4 sau raspunzand gratuit la acest SMS cu textul DA.

Interesant este ca ultimele intrebari au o orientare DNA. Mai exact, respondentii trebuie sa confirme sau sa infirme daca au dat bani in spital, daca li s-au cerut bani de catre personalul medical si daca vor sa ia legatura cu un ofiter anticoruptie. Se subliniaza, insa ca pacientul va ramane ANONIM. Niciun manager de spital sau medic nu a fost informat pana acum despre acest demers. Mai grav este ca pacientii isi lasa datele personale in spitale si iata unde ajung si cum sunt folosite. Oare este legal?

Cum se folosesc datele personale ale pacientilor bolnavi

O pacienta a descris experienta sa, cu privire la acest formular primit prin SMS.

“Am fost internata pentru scurt timp la Spitalul Colentina, pentru o investigatie medicala delicata. Doctorul Andrei Haidar, care este probabil cel mai bun gastroenterolog din tara la ora actuala, a fost cel care a facut toate demersurile in ceea ce ma priveste. Cazul meu este unul destul de grav. Doctorul Haidar a fost deosebit de atent cu mine. Nu numai ca s-a comportat ca un profesionist cum rar mai intalnesti astazi, dar a dat dovada si de foarte multa empatie.

A fost si om si doctor. La scurt timp am primit prin SMS o invitatie sa completez un formular prin care eram intrebata daca i-am dat bani si daca vreau sa iau legatura cu un ofiter anticoruptie, cu precizarea ca voi ramane anonima. Formularul era semnat de Ministrul Sanatatii, fara sa-i spuna numele. Mi s-a parut suspect pentru ca eu m-am plimbat prin mai multe spitale, dar am primit intrebari referitoare doar la acest spital. Poate pentru ca domnul doctor Haidar este un medic extrem de cunoscut si valoros. Nu am dat si nici nu mi-a pretins nimeni niciun ban si am fost foarte multumita de modul in care au decurs lucrurile in ceea ce ma priveste. La final, Ministerul Sanatatii mi-a multumit pentru evaluarea spitalului”.

Pacienta a spus ca si-a lasat numarul de telefon cand i s-a facut fisa si ca probabil cineva i-a luat datele de acolo. Surse au spus, insa ca ar exista cu siguranta unul cu Casele de Asigurari de Sanatate. Doar ca nu intelege nimeni de ce anumiti directori ai Caselor de Asigurari de Sanatate, numiti politic, care ocupa ilegal functiile nu sunt vizati de DNA, ci par chiar protejati, cum este cazul Niculina Sandu, de la CJAS Dambovita, pe numele caruia Sindicatul Functionarilor Publici a depus mai multe denunturi.

In acelasi timp este socant ca nume mari de medici, singurii care pot realiza anumite interventii medicale, au fost plimbati intens pe la DNA si promovati in presa in acest sens. Ioan Lascar sau Irinel Popescu sunt doar doua dintre numele rasunatoare, care au devenit tintele procurorilor.

sursa: bugetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024