Prima pagină » National » Toți vor să își cumpere casă aici pentru că nu vor avea vecini! Iată cât costă o locuință
Toți vor să își cumpere casă aici pentru că nu vor avea vecini! Iată cât costă o locuință

Toți vor să își cumpere casă aici pentru că nu vor avea vecini! Iată cât costă o locuință

04 iun. 2024, 14:45,
în National

Toți vor să își cumpere casă aici pentru că nu vor avea vecini! O localitate din România mai are doar 10 locuitori, însă prețurile pentru o casă sunt uluitoare. Iată cât costă o locuință.

Toți vor să își cumpere casă aici pentru că nu vor avea vecini!

Într-o comună de munte din România mai locuiesc câteva persoane, însă condițiile de viață sunt bune. Localitatea are apă curentă, ulițele sunt asfaltate, iar casele se vând cu zeci de mii de euro. Unele dintre sate au stârnit interesul românilor, dar și al străinilor.

Un sat din comuna Bătrâna, care se află în Munții Poiana Ruscă, are ulițele asfaltate și dispune de utilități, însă doar câteva persoane mai locuiesc aici, majoritatea bătrâni. Cu toate acestea, prețurile pentru o casă în această zonă supebă de munte sunt uriașe.

Primarul localității a declarat recent că o casă aflată în apropiere de primărie costă 40.000 de euro iar pe o altă casă, la roșu, s-a cerut 75.000 de euro. Prețurile nu sunt mici nici în satele din apropiere. În Poiana Răchițelii, casele cu teren pornesc de la 30.000 de euro. Totodată, în satul Bunila, o casă cu teren costă 60.000 de euro. La Govâjdia, prețurile pot ajunge chiar și la 150.000 de euro.

Locul din România care îi fascinează pe străini

Un loc din România considerat un adevărat paradis a fost desemnat ,,Destinația anului 2024.” Este vorba de Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. De asemenea, satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.” Autoritățile au semnat recent un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.

Un alt loc fascinant pentru turiști este traseul străbătut de calea ferată Oravița-Anina. Românii se pot mândri cu prima cale ferată de munte din România. Calea ferată Oravița-Anina este o perlă ascunsă a țării, adorată de turiștii pasionați de natură și de trasee spectaculoase. Traseul feroviar este atrăgător și străbate păduri dese, râuri sălbatice, stânci masive și panorame de basm. Cea mai frumoasă cale ferată din România străbate nu mai puțin de 14 tuneluri și 10 viaducte.

Recent, autoritățile au anunțat că este gata o nouă destinație turistică în România. Este vorba despre un circuit de cinci kilometri în comuna Drăgești, care poate fi parcurs la pas de turiști. Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna Drăgești. Circuitul cuprinde două peșteri: Peștera Stracoș, amenajată și deschisă publicului larg, și Peștera Tășad. Totodată, au fost amplasate două puncte de observare, locuri de popas, inclusiv un spațiu special amenajat în jurul Peșterii Stracoș, cu un pod suspendat și un traseu tip Via Ferrata de dificultate mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`