Toți șoferii vor să meargă pe această stradă din România. Este vorba despre o șosea care unește două regiuni montane și trece prin sate vechi, cu peisaje superbe. Conducătorii auto rămân fără cuvinte când ajung aici.
Toți șoferii vor să meargă pe această stradă din România
Există un drum din România pe care mulți vor să îl vadă. Este vorba despre Drumul Feregi care are o lungime de 40 de kilometri și leagă satele Poiana Răchițelii și Feregi. Șoseaua asfaltată unește două regiuni montane superbe și trece prin sate vechi, cu o istorie lungă. Drumul a fost amenajat în Ținutul Pădurenilor din județul Hunedoara.
Drumul a fost modernizat recent, fiind finalizate lucrările în luna iulie a acestui an. Investiţia are o valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei. Aceasta a fost finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara. Lucrările au luat în calcul modernizarea părţii carosabile, asigurarea scurgerii şi evacuarea apelor, precum și amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale, trasarea marcajului longitudinal şi montajul indicatoarelor rutiere.
Această cale a drumului județean din Hunedoara face posibilă conectarea satelor de pe culmile Munților Poiana Ruscă. Din această vară, turiștii pot călători prin cele două localități din Ținutul Pădurenilor pe ruta directă. Drumul este superb și străbatee sate arhaice precum Arănieș, Ulm, Cerbăl, Socet și Poiana Răchițelii.
Satul pustiu care îi fascinează pe români
O localitate din România mai are doar 10 locuitori, însă prețurile pentru o casă sunt uluitoare. Într-o comună de munte din România mai locuiesc câteva persoane, însă condițiile de viață sunt bune. Localitatea are apă curentă, ulițele sunt asfaltate, iar casele se vând cu zeci de mii de euro. Unele dintre sate au stârnit interesul românilor, dar și al străinilor. Un sat din comuna Bătrâna, care se află în Munții Poiana Ruscă, are ulițele asfaltate și dispune de utilități, însă doar câteva persoane mai locuiesc aici, majoritatea bătrâni. Cu toate acestea, prețurile pentru o casă în această zonă supebă de munte sunt uriașe.
Primarul localității a declarat recent că o casă aflată în apropiere de primărie costă 40.000 de euro iar pe o altă casă, la roșu, s-a cerut 75.000 de euro. Prețurile nu sunt mici nici în satele din apropiere. În Poiana Răchițelii, casele cu teren pornesc de la 30.000 de euro. Totodată, în satul Bunila, o casă cu teren costă 60.000 de euro. La Govâjdia, prețurile pot ajunge chiar și la 150.000 de euro.
Când vine vorba de satele care îi fascinează pe turiști, pe placul tuturor este satul Biertan din Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. De asemenea, satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.” Autoritățile au semnat recent un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.
„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.
Jurnalistule, confunzi strada cu soseaua. Si redactiei i-a scapat asta.