Prima pagină » National » Toți șoferii care circulă prin oraș sau sat sunt vizați. Conducătorii auto rămân fără permis dacă încalcă legea
Toți șoferii care circulă prin oraș sau sat sunt vizați. Conducătorii auto rămân fără permis dacă încalcă legea

Toți șoferii care circulă prin oraș sau sat sunt vizați. Conducătorii auto rămân fără permis dacă încalcă legea

09 iul. 2024, 11:00,
în National

Conducătorii auto care circulă prin orașele sau satele din România trebuie să fie foarte atenți la respectarea limitelor de viteză deoarece acestea se aplică atât în interiorul cât și în afara localităților.

Un tânăr din Târgoviște a fost amendat și a rămas fără permis după ce a fost prins de radar conducând cu o viteză de trei ori mai mare decât cea legală.

Șoferul circula cu viteză de trei ori mai mare decât cea legală

Un tânăr din Târgoviște și-a pierdut permisul de conducere pentru patru luni după ce a fost prins de radar circulând cu o viteză de peste trei ori mai mare decât limita legală pe o stradă din oraș. Tânărul a fost și amendat cu aproape 2500 de lei.

Incidentul s-a petrecut luni, când radarul l-a înregistrat conducând pe Șoseaua Găești din municipiul Târgoviște cu 152 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h.

Depășirea cu 103 km/h a limitei legale a dus la o amendă de 2475 de lei și suspendarea permisului pentru 120 de zile.

Limitatoare de viteză pentru toate mașinile noi din Europa

De la începutul lunii iulie, toate mașinile noi vândute în Europa trebuie să fie echipate cu limitatoare de viteză, conform unei legislații adoptate de Uniunea Europeană în 2022. Deși Regatul Unit nu mai face parte din UE, această schimbare va afecta și șoferii britanici, deoarece multe dintre mașinile cumpărate în Marea Britanie sunt fabricate în Europa.

Noua legislație privind sistemul de asistență inteligentă pentru viteză (ISA) este menită să reducă accidentele cu aproximativ 30% și să salveze aproximativ 25.000 de vieți în primii 15 ani de la implementare.

Mașinile fabricate în Marea Britanie și exportate în Europa vor trebui să respecte această legislație, deoarece guvernul britanic a decis să nu facă excepții.

Sistemul ISA va detecta și avertiza șoferul atunci când depășește viteza legală prin semnale sonore și vizuale, până când viteza va fi redusă sub limita legală.

În cazul Marii Britanii, vehiculele deja înmatriculate nu vor fi afectate de noua lege. Totuși, mașinile neînmatriculate aflate în stocurile dealerilor auto vor trebui echipate cu limitatoare de viteză. Începând cu 7 iulie, mașinile vândute în Marea Britanie vor trebui să implementeze această tehnologie.

Mai mulți șoferi din Austria și-au pierdut mașinile

Noua politică guvernamentală din Austria creează probleme șoferilor. Conducătorii auto prinși conducând cu viteză excesivă riscă să-și piardă autovehiculele.

Conform agenției dpa, această măsură, implementată de la 1 martie, a avut deja un impact semnificativ, cu 70 de vehicule confiscate până acum.

Șoferii care depășesc limita de viteză cu peste 80 km/h în localități sau cu 90 km/h în afara acestora se pot aștepta ca vehiculul să le fie confiscat temporar, conform noilor reguli.

Pentru recidiviști sau pentru cei implicați în curse ilegale de mașini, confiscarea poate deveni permanentă dacă sunt prinși depășind viteza legală cu 60 km/h în localități sau cu 70 km/h în afara acestora.

Mașinile confiscate permanent pot fi scoase la licitație, deși până acum obstacolele administrative au limitat aceste cazuri la doar două.

Noile reglementări sunt o continuare a unei politici inițiate în 2021, care urmărește combaterea excesului de viteză prin amenzi mai mari și suspendări mai lungi ale permiselor de conducere.

Ministerul austriac al Transporturilor consideră că rezultatele de până acum sunt „pozitive”, urmând modelul măsurilor similare adoptate în Italia și Elveția.

Bugetul.ro
Prigoana ANAF bagă spaima în proprietarii de mașini din România. Controalele autorității s-au întețit, iar inspectorii sunt neiertători cu cei care încalcă legea
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
a1.ro
Reacția Irinei Columbeanu după ce mama ei a fost criticată că nu îl ajută pe Irinel Columbeanu. Ce a spus tânăra despre tatăl ei
Playtech.ro
Limonada bătută, băutura verii cu doar 3 ingrediente. Rețeta care a cucerit internetul
observatornews.ro
Vremea 7 iulie - 4 august 2025. Caniculă, urmată de ploi și vijelii. De când se răcește
Playsport.ro
O nouă meserie a apărut, iar firmele sunt disperate să-i angajeze: „Sunt plătit să repar toată ziua greșelile făcute de...
Evz.ro
Ajutor pentru facturi. Când vin cardurile de energie și cine le primește
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Cu cât se vor scumpi înmormântările de la 1 august. Românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar sute de lei în plus
Dailybusiness.ro
Bani cu măsură din partea Ministerului Educației. Bursele elevilor și studenților se schimbă radical
RomaniaTV
Este anunţul momentului pentru milioane de români
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Avem Ordonanţa austerităţii. Se taie tot, iar UE cere mai mult. Lista măsurilor care se aplciă de urgenţă
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 iulie 2025
04 iulie 2025