Prima pagină » National » Toți șoferii așteptau asta! Iată autostrada care va fi deschisă în curând circulației
Toți șoferii așteptau asta! Iată autostrada care va fi deschisă în curând circulației

Toți șoferii așteptau asta! Iată autostrada care va fi deschisă în curând circulației

24 iun. 2024, 09:20,
BZI.ro, în National

Toți șoferii așteptau asta! Este vorba despre finalizarea Lotului 2 Mizil – Pietroasele din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Autoritățile au anunțat că stadiul lucrărilor pe acest lot a ajuns la 68%. Iată autostrada care va fi deschisă în curând circulației.

Toți șoferii așteptau asta!

Autoritățile au anunțat că lucrările pe tronsonul Mizil – Pietroasele din Autostrada Ploiești – Buzău sunt aproape gata.

„Am fost zilele trecute pe șantierul Lotului 2: Mizil-Pietroasele al Autostrăzii Moldova A7 (Ploiești – Buzău), pentru a verifica progresul lucrărilor pe întregul amplasament al acestui lot de autostradă, dar și dacă ritmul lucrărilor este unul bun.”, a declarat Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Lotul 2 Mizil – Pietroasele este primul din Autostrada Moldovei A7, finanțată prin PNRR, pentru care au început lucrările de execuție în vara anului 2022. Acesta face parte din cele șase loturi și jumătate pe care oficialii de la Transporturi intenționează să le dea în trafic anul acesta. Lotul 2 Mizil – Pietroasele se întinde pe o lungime de 28,35 km. Ordinul de începere a lucrărilor a fost stabilit în data de 12.08.2022, valoarea contractului este de 1.249.992.665 lei, fără TVA, prin PNRR, contractul fiind câştigat de Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC.

Durata contractului de execuţie este de 20 de luni, termenul de deschidere a fost stabilit pentru luna octombrie 2024, stadiul actual al lucrărilor fiind de 68%. Autostrada Moldovei (A7) va avea în total aproape 440 de kilometri, de la Ploieşti până la Siret, la graniţa cu Ucraina.

Care este stadiul lucrărilor

Irinel Ionel Scrioșteanu a precizat care este stadiul lucrărilor la Autostrada Ploiești – Buzău și când vor fi gata celelalte lucrări pentru ca autostrada să fie deschisă circulației.

Tablier metalic: Primele elemente au sosit în șantier pentru structura de la km 38+400, montarea acestora urmând să înceapă săptămâna viitoare.

Suprabetonare: Plăcile aferente a 9 structuri au fost deja turnate.

Nod rutier Baba Ana: Execuția acestuia este aproape finalizată.

Așternerea asfaltului: Între km 21 și km 33+750, primul strat de asfalt AB 31.5 a fost așternut, iar pe o lungime de 6 km a fost așternut și cel de-al doilea strat BAD 22.4.

Stratul de bază de asfalt: De la km 39+500 până la km 48, stratul de bază este complet pe o cale și balastul stabilizat pe cealaltă cale.

Casiuri pentru apele pluviale: Execuția acestora este aproape finalizată.

Taluzuri: Execuția taluzilor se apropie de finalizare.

Rigole pluviale: Acestea au fost realizate la baza taluzului pe ambele căi între km 21 și km 33+750, iar lucrările continuă până la finalul lotului.

Rigole de acostament: Se lucrează mecanizat pentru realizarea acestora.

Împădurire: Zona de împădurire de-a lungul întregului lot a fost finalizată.

Sistem ITS: Lucrările la sistemul ITS au fost finalizate pe prima jumătate a lotului, între km 21 și km 38+000.

Parapet lateral: Acesta a fost montat pe primii 10 km, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă.

„Acesta este un lot de autostradă al cărui șantier a început cu pauze pe anumite zone, dar care în ultima perioadă a intrat în linie dreaptă pentru finalizarea lucrărilor în acest an.”, a concluzionat Scrioșteanu.

Rămâne de văzut dacă lucrările la autostradă vor fi gata la timp, așa cum promit autoritățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *