Prima pagină » Titlurile zilei » Toți s-au mirat când l-au văzut pe inginerul ieșean cum a făcut ditamai casa! Vrea 500.000 de euro pentru o vilă pe care a construit-o singur. Zona este foarte căutată – FOTO

Toți s-au mirat când l-au văzut pe inginerul ieșean cum a făcut ditamai casa! Vrea 500.000 de euro pentru o vilă pe care a construit-o singur. Zona este foarte căutată – FOTO

30 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un bărbat din cartierul Tătărași cere un preț exorbitant pentru proprietate, cel puțin așa susțin specialiștii. Clădirea are 11 camere, două băi, două bucătării și este mobilată complet. Proprietarul spune că nu este scump, prețul corect fiind mult mai mare, dar mai lasă de la el. Terenul este destul de mic, de aproape 370 de metri pătrați. Un eventual bloc poate fi construit după achiziționarea din vecini a măcar 700 de metri pătrați. „Valoarea reală este de 600.000 de euro. Am fost la evaluatori, este la prețul dictat de piață. Asemenea casă nu este potrivită pentru închiriat. Este făcută de mâna mea, cu efort, nu am lucrat cu nimeni”, a povestit Emil Agapie

Proprietarii de terenuri și construcții apelează din ce în ce mai des la agențiile imobiliare pentru a scăpa de proprietăți. În funcție de poziționare, terenul poate trezi interesul dezvoltatorilor imobiliari cu mai multă dare de mână. Este și cazul lui Emil Agapie, care deține o vilă pe bulevardul Vasile Lupu, în zona Flux. Inginer la fostul Romtelecom, bărbatul în vârstă de 70 de ani este dispus să vândă proprietatea cu 490.000 de euro. A plătit chiar și un anunț.

„Știu casa. Este un preț mult prea mare. Nu face atât. Nu știu cine s-ar încumeta să cumpere”, spun specialiști din zona imobiliară.

Clădirea are un regim de înălțime S+P+E+M și este construită pe o suprafață de doar 370 de metri pătrați. În zonă au fost edificate mai multe blocuri de locuințe colective, dar și clădiri de birouri. Site-urile de profil sunt pline de anunțuri legate de vânzarea terenurilor. În aceeași zonă, un teren de 409 metri pătrați se vinde acum cu 105.000 euro, adică puțin peste 256 de euro/mp.

Finisaje destul de vechi

Clădirea are o suprafață utilă de 400 de metri pătrați, dar finisajele, cel puțin cele exterioare, sunt realizate în 2006. Conform anunțului de vânzare, vila este compusă din 11 camere.

„Are 11 camere, două băi, un grup sanitar, două bucătării, toate mobilate complet, două terase închise, un balcon, garaj, două căi de acces la strada principală. Aer condiționat la parter și etaj, iar pentru încălzire, două centrale pe gaz și una pe lemne, cu posibilitatea distribuirii pe zone. 27 de uși din lemn natur, geamuri termopan pe suport de lemn. În plus, o construcție anexă din cărămidă cu două camere, dotată pentru casă, cu gaz metan”, se arată în anunțul de vânzare.

Proprietar: „Casa face mai mult”

Contactat de către reporterii BZI, Emil Agapie s-a lăudat că vila a construit-o cu propriile mâini.

„Am primit ceva oferte, au venit oameni și s-au uitat. Mai am și alte oprtunități, o nepoată de-a mea vrea să facă ceva pe fonduri europene. Lucrează în stafful bancar. Eu acum locuiesc acolo, dar construiesc altă casă în afara orașului. Pentru o asemenea locație nu este deloc scump. Valoarea reală este de 600.000 de euro. Am fost la evaluatori, este la prețul dictat de piață. Asemenea casă nu este potrivită pentru închiriat. Este făcută de mâna mea, cu efort, nu am lucrat cu nimeni. Doar când s-a turnat planșeul. Cinci ani am lucrat între 2000 și 2006. Am făcut betoane, zidărie. Am avut un maistru care mi-a dat sfaturi bune. Totul este făcut de mână. Structura este pe cadre, un eventual cumpărător o poate modifica. Armătura este dublă. Sunt și destul de inventiv. Mi-am făcut un detector de cutremur. Nici nu mă mai ridic din pat când se simte ceva”, povestește Emil Agapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`