Prima pagină » Actualitate » Toţi românii vor fi subordonați SRI? Civilii și patronii de firme ar putea avea obligația de a-i ajuta pe ofiţerii de informații
Toţi românii vor fi subordonați SRI? Civilii și patronii de firme ar putea avea obligația de a-i ajuta pe ofiţerii de informații

Toţi românii vor fi subordonați SRI? Civilii și patronii de firme ar putea avea obligația de a-i ajuta pe ofiţerii de informații

01 iun. 2022, 10:14, 4 ,
BZI.ro, în Actualitate

Pare că România se îndreaptă spre un control în forță a cetăţenilor de către structurile de informații. Un proiect de lege depus în Parlament prevede, ceea ce pare o aberație de zile mari. Concret, românii, persoane fizice și juridice, sunt obligați să acorde ajutor ofițerilor SRI, la cerere pentru derularea operațiunilor.

Pare că Marcel Ciolacu face jocurile SRI-ului care de-a lungul anilor a fost implicat în multe scandaluri, mai ales în contextul interceptărilor ilegale.

Civilii și patronii vor fi obligați să ajute ofițerii SRI dacă aceștia cer

Proiectul de lege arată că civilii și patronii vor fi obligați să ajute ofițerii SRI în diverse operațiuni pe care aceștia le au. Această obligație nu există în aceste momente în regulamentul de funcționare a SRI.

Lucrurile sunt atât de rele încât se pot ajunge în situații în care se pot exercita presiuni asupra multor afaceri și a multor persoane civile. În fond, de ce trebuie ca un civil să ajute o misiune considerată secretă? Are această capacitate, o persoană random luată de pe stradă?

Ce menționează proiectul de lege despre obligativitatea civililor de a colabora cu SRI:

Art. 9:

– (1) Pentru îndeplinirea atribuţiilor sale, Serviciul cooperează cu alte autorităţi şi instituţii, potrivit competenţelor legale.
– (2) Autorităţile şi instituţiile publice, precum şi persoanele fizice şi juridice au obligaţia să acorde sprijin, la cerere, Serviciului, în îndeplinirea atribuţiilor sale, potrivit legii.

Ați înnebunit? SRI poate deține societăți comerciale, fără controlul Parlamentului?

O altă nebunie este faptul că într-un proiect de lege se elimină interzicerea SRI de a deține societăți comerciale. fără controlul Parlamentului. În acest context, serviciul de informații poate să aibă identităţi, documente, indicative, bunuri mobile şi imobile, de acoperire în îndeplinirea atribuțiilor ce-i revin. Prevederea este atât de ambigue încât le permite ofițerilor să dețină societăți comerciale. Situația este cu adevărat halucinantă mai ales că SRI, care deține informații și resurse militare, poate face concurență neloială cu persoanele juridice. Iată ce prevede proiectul de lege:

b) să folosească identităţi, documente, indicative, bunuri mobile şi imobile, de acoperire;

g) să acceseze şi să utilizeze informaţiile din baze de date ale altor autorităţi şi instituţii publice, în limitele competenţelor conferite prin lege;

h) să solicite persoanelor fizice şi juridice, în condiţiile prezentei legi, date, indiferent de formă de stocare a acestora, informaţii şi, după caz, obiecte;

Art. 44 – Serviciul poate avea în coordonare, în raport cu nevoile proprii şi cu respectarea strictă a prevederilor legale, o regie autonomă, precum şi asociaţii cu caracter profesional, social, cultural, sportiv sau recreativ ori umanitar.

Așadar, pe lângă faptul că civilii vor putea fi folosiți în misiuni de către SRI, pe lângă faptul că SRI va putea deține societăți comerciale la liber, Guvernanții pregătesc și alte prevederi extrem de interesante în legătură cu Serviciul Român de Informații. Oricum, cel mai mare scandal a fost în momentul în care SRI a fost transformat în organ de cercetare penală.

Comentarii
  • Smekeru de karton cu haini di firma

    iohANUS si ciuca batailor = SECURITATE lui Ceasca
    Pisu-ma-s pe PNL

  • Astia nu sunt aparatoriai patriei sunt cele mai PENALE ,JAVRE, TRADATORI

  • Sper ca #rezist si toti TFL-eii plus diaspora si „desteptii” care l-au voatat pe JohaniSS sunt multumiti acuma ca au devenit slugi pentru securitate, asa conform cu legea nu oricum. La mai mare biati si sper ca progeniturile voastre sa va multumeasc pentru sclavia in care i-ati bagat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *