Prima pagină » Cancan ultimă oră » Toți posesorii de smartphone trebuie să știe acest lucru

Toți posesorii de smartphone trebuie să știe acest lucru

20 sept. 2020, 12:46,
în Cancan ultimă oră

Avertisment pentru posesorii de smartphone-uri. Tehnologia a avansat extrem de mult, iar noi, oamenii am devenit dependenți de tot ce ne oferă ea. Telefoanele mobile de generație sunt acolo la îndemâna oricărui om, iar copiii sunt cei care învață cel mai ușor să le butoneze. Specialiștii atrag atenția asupra neplăcerilor cu care ne putem confrunta dacă nu suntem atenți.

Avertisment pentru posesorii de smartphone-uri

Smartphone-uri. Experții în securitate au lansat un nou avertisment pentru posesorii unor smartphone-uri. Ei atrag atenția asupra unei buline de culoare ce apare în partea dreaptă de sus a ecranului. Potrivit Digiworldtv, dacă folosești un terminal iPhone, este foarte simplu să îți dai seama când o aplicație îți folosește microfonul. Vei observa o bulină portocalie în partea dreaptă de sus a ecranului.

Când știi că îți este folosită camera

Dacă în cazul microfonului apare o bulină portocalie în partea dreaptă sus a ecranului telefonului mobil, când îți este folosită camera, vei observa că bulina va fi colorată în verde. Asta înseamnă că o aplicație are acces la camera telefonului tău mobil.

”Un indicator apare în partea de sus a ecranului ori de câte ori o aplicație îți folosește microfonul sau camera foto. În Control Center poți verifica dacă o aplicație le-a folosit de curând.”, a explicat un expert Apple.

Ce poți să faci în momentul în care observi aceste semne, este să glisezi în jos din colțul telefonului pentru a deschide Centrul de Control care îți va indica aplicația care te monitorizează.

Totodată, este bine să știți să nu permiteți niciunei aplicații pe care o instalați în telefon, să vă acceseze camera sau microfonul.

Bulina despre care vorbesc experții în securitate este parte a noului sistem de operare iOS 14. Pentru a-l instala trebuie să mergi în Settings – General – Software Update, iar sistemul tău de operare se va reactualiza în câteva momente.

Semnele care pot sugera că un telefon este ascultat

  • bateria se consumă rapid chiar și când telefonul nu este activ

Durata de viață a unei baterii precum și numărul de reîncărcări la care aceasta poate fi supusă sunt reduse, indiferent câți bani ai dat pe telefon. Dacă aceasta dă semene de oboseală bruscă, materializată prin consumul rapid, este clar că există aplicații și procese în telefon care o consumă și care, în cel mai clar mod, lucrează la ceva sau pentru cineva, fără a te anunța.

  • telefonul se supraîncălzește

Acesta poate fi un semn clar de defecțiune fizică sau software sau de aplicație care rulează în background, fără acordul tău. Oricum am da-o, telefonul nu are voie să se supraîncălzească în timpul unei utilizări obișnuite sau chiar în stand-by (excludem de aici utilizarea unor aplicații mari consumatoare de resurse, de genul jocurilor). Verifică de îndată telefonul pentru a fi mai sigur, eventual scoate-i bateria, dacă acest lucru este posibil, în caz de bănuieli.

  • restartarea telefonului

La fel ca în cazul de mai sus, restartarea poate fi semnul unei defecțiuni sau o reacție a telefonului cauzată de supraîncălzire ori de sarcinile multiple  la care este supus. Problema poate fi gravă dacă restartarea are loc în timp ce telefonul se află în stand-by.

  • zgomote ciudate, foșnituri sau ecouri în timpul  convorbirii

Rețeaua sau vreun aparat de receptare a convorbirilor pot fi cauza acestora. Cert este că, într-o convorbire nu trebuie să se audă astfel de anomalii.

  • pierderea semnalului sau apariția unor rețele fantomă

Telefonul, rețeaua, dar și spionajul pot duce la astfel de incidente. Oricum am da-o, aparitția unei rețele necunoscute la care telefonul tău se conectează este un lucru grav.

  • ecranul se aprinde fără motiv în stand-by

Un antivirus setat să scaneze la o anumită oră poate aprinde ecranul, dar, la fel de bine poate fi și un soft spion care trimite date sau activează camera ori microfonul. Totuși, trebuie să ținem cont că și o setare a telefonului poate determina menținerea ecranului pornit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 noiembrie 2024
25 noiembrie 2024