Prima pagină » Titlurile zilei » Toți ochii sunt ațintiți pe acest preot din Iași! Poliția din Răducăneni l-a căutat pe slujitorul Domnului acasă: „Se lucrează la intimidare. Eu merg în cimitir ca să mă rog” – FOTO

Toți ochii sunt ațintiți pe acest preot din Iași! Poliția din Răducăneni l-a căutat pe slujitorul Domnului acasă: „Se lucrează la intimidare. Eu merg în cimitir ca să mă rog” – FOTO

21 mai 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Cu câteva zile înainte de 21 mai, când sunt sărbătoriți Sfinții Împărați Constantin și Elena, iar în cimitirul din localitatea Bohotin se face pomenirea celor adormiți, toți ochii sunt ațintiți pe acest preot din Iași. Ștefan Bercaru crede că se fac presiuni asupra sa, pentru a nu mai merge în cimitirul din localitatea Bohotin, comuna Răducăneni.

Ștefan Bercaru: „Eu merg în cimitir ca să mă rog împreună cu cei care m-au invitat, nu pentru a provoca scandal”

Marți, 21 mai 2024, cu prilejul Sfinților Împărați Constantin și Elena, preotul Ștefan Bercaru, membru al Asociației religioase Credința Străbună, își dorește să slujească în cimitirul din localitatea Bohotin, comuna Răducăneni. Prezent în cimitir va fi și preotul Iulian Andrei, paroh al Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”, dar și mai multe echipaje de poliție și jandarmerie. Ștefan Bercaru crede că se încearcă intimidarea sa, scopul fiind acela de a renunța să mai slujească. În acest sens, vineri, 17 mai 2024, preotul a fost căutat de polițiști la domiciliu.

„Vineri, 17 mai 2024, la 12.00, am fost căutat acasă de Poliția Răducăneni, nu am fost de găsit… Eram în sat la un credincios și acolo au venit și mi-au înaintat această hârtie! Se lucrează la intimidare, confundă actul administrativ cu cel liturgic! Eu merg în cimitir ca să mă rog împreună cu cei care m-au invitat, nu pentru a provoca scandal, ca la galeriile meciurilor de fotbal! Fiecare își vede de credincioșii săi care le-a făcut solicitarea”, a declarat Ștefan Bercaru.

Toți ochii sunt ațintiți pe acest preot din Răducăneni, județul Iași! Ștefan Bercaru se simte intimidat de poliție

În documentul primit, Ștefan Bercaru este înștiințat asupra măsurilor privind asigurarea pazei la evenimente artistice, culturale sau alte activități, conform Legii nr. 333/2003. În cazul în care nu va respecta aceste prevederi, riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 20.000 de lei.

„Având în vedere că în ziua de 21.05.2024 este planificat un eveniment religios, sunt necesare adoptarea celor mai eficiente măsuri de securitate astfel încât să se prevină săvârșirea oricăror fapte antisociale (Legea nr. 333/2003).

În acest sens, veți dispune următoarele măsuri: 1. Asigurarea pazei bunurilor și protecția persoanelor numai pe baza planurilor de pază avizate de poliție, care vor conține întocmai măsurile de securitate dispuse prin analize de risc la securitate fizică efectuate de experți în domeniu, înscriși în RNESF, registrul fiind postat pe site-ul www.politiaromana.ro. 2. Implementarea tuturor măsurilor de securitate transpune în analiza de risc la securitatea fizică (cu termen de implementare în data desfășurării evenimentelor artistice, culturale etc). Conform prevederilor Legii nr. 333/2003 și a HG nr.301/2012, neefectuarea analizelor de risc la securitate fizică și neadoptarea măsurilor de organizare și funcționare a pazei, sunt sancționabile cu amendă de la 5.000 la 20.000 de lei (sancțiunile vor fi aplicate primarului comunei persoană fizică)”, se arată în documentul înaintat preotului din Bohotin, comuna Răducăneni, județul Iași.

Comentarii
  • Nu il mai bagati in seama pentru ca i se urca la cap si se crede vedeta.
    Privirea este de om viclean, ascuns.

  • Valin e ala care provoacă scandal, e supărat ca oana si vik la supt pe preot mulți ani, e gelos ca nu a sunt și el . Vrei primar mai satacio, mai Criminale !!! Doar prosti pot vota un criminal !!!

  • Cum adica „l-au inviat”?! Umbla asa neimbalsamat, pe strada? Asta e mai curand un caz patologic decat unul juridic.

  • Lipovanu, care și el sugea mele în tinerețe

    Umbla vorba prin sat ca primarul Valun în tinerețe era amanta lui asta . Și acum e geloasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *