Prima pagină » Razboi în Ucraina » Toți gardienii de pe Insula Șerpilor sunt în viață, susține Marina Ucrainei
Toți gardienii de pe Insula Șerpilor sunt în viață, susține Marina Ucrainei

Toți gardienii de pe Insula Șerpilor sunt în viață, susține Marina Ucrainei

28 feb. 2022, 14:28,
în Razboi în Ucraina

Într-o informare de ultimă oră oficialii de la Marina Ucrainei susţin faptul că toți gardienii de pe Insula Șerpilor sunt în viață şi sunt captivi. Pe de altă parte Ministerul de Interne din Ucraina a anunțat de sâmbătă că informațiile arată faptul că gardienii ar putea fi în viață.

Vă aducem aminte faptul că o înregistrare AUDIO a ajuns virală în spațiul public după ce 13 gardieni de pe Insula Șerpilor refuză să se predea cu toată ca navele rusești le solicită, pentru a evita o baie de sânge, acest lucru.

Gardienii de pe Insula Șerpilor sunt în viață

Informațiile arată faptul că gardienii de pe Insula Șerpilor sunt în viață. S-a creat o adevărată emoție colectivă în momentul în care cei 13 gardieni de pe Insula Șerpilor s-au opus să se predea navelor rusești. Totul s-a produs în ziua de joi, chiar în prima zi de conflict din Ucraina. Așadar, înregistrările audio au făcut înconjurul planetei iar președintele Volodimir Zelesnchi a precizat faptul că îi va decora postmortem pe cei 13 gardieni care s-au sacrificat:

”Grănicerii au murit eroic, nu au renunțat. Vor fi decorați post mortem și vor primi titlul de eroi”, a spus Zelenski.

Nava rusă le spune ucrainenilor: „Sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel voi deschide focul, recepționați?” Gărzile ucrainene pot fi auzite spunând „asta este”, înainte de a răspunde cu: „Navă de război rusească, du-te la naiba”

Oricum astfel de gesturi eroice au mai fost făcute de la începutul conflictului din Ucraina. De exemplu un soldat tânăr s-a aruncat în aer în momentul în care amplasa mai multe bombe pe un pod de la intrarea în Kiev. Soldatul trebuie să se depărteze pentru a arunca în aer podul care putea fi folosit pentru invazia rușilor. Când a observat faptul că nu mai are timp să fugă și că dacă ar fi fugit operațiunea ar fi eșuat, soldatul a decis să facă un gest extrem de emoționant. Acesta s-a aruncat în aer odată cu podul, iar oficialii ucrainieni au precizat faptul că eroismul soldatului a dus la oprirea invaziei trupelor rusești în Capitală.

Negocieri între Ucraina și Rusia

Pe lângă informația  că gardienii de pe Insula Șerpilor sunt în viață, o altă informație importantă este faptul că sunt negocieri între Ucraina și Rusia. Negocierile au loc în Belarus iar părțile ucrainiene și ruse discută despre modul în care conflictul ar putea înceta. Partea ucraineană a omis inițial să discute cu Rusia în Belarus pe care o consideră o țară inamic după ce de pe teritoriul ei a început invazia spre Kiev și după ce oficialii din Capitală au arătat că mai multe rachete au zburat spre mai multe locații strategice din țară.

De exemplu președintele Volodimir Zelenschi a precizat faptul că a acceptat negocierile pentru ca să nu existe voci în țară care să spună că nu a făcut tot ce a ținut de el pentru a obține pacea mult dorită. Totuși și analiștii militari susțin că sunt mici șanse de reușită:

„Voi spune sincer, ca întotdeauna: nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce. Pentru ca niciun cetățean al Ucrainei să nu se îndoiască că eu, în calitate de președinte, nu am încercat să opresc războiul când a existat chiar o șansă mică”, a spus Zelenski.

 

Așadar, vom vedea în perioada următoare dacă gardienii de pe Insula Șerpilor sunt cu adevărat în viață și dacă autoritățile rusești îi vor elibera.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *