Prima pagină » Razboi în Ucraina » Toţi gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși de forțele militare din Rusia – AUDIO cu momentul în care refuză să se predea

Toţi gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși de forțele militare din Rusia – AUDIO cu momentul în care refuză să se predea

25 feb. 2022, 09:05,
în Razboi în Ucraina

Gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși de forțele militare din Rusia. Gardienii ucrainieni au refuzat să se predea și au apărat până la ultima suflare insula care istoric aparține României. O poveste a soldaților ucraineni care trezesc emoții chiar acum este povestea bătăliei de pe Insula Șerpilor – în care 13 paznici ucraineni de pe o insulă minusculă din Marea Neagră au refuzat să se predea unei nave de război rusești. Ei și-au ținut terenul și au fost uciși într-un bombardament.

Președintele Vladimir Zelenskiy a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a declarat că îi vor decora postmortem pe gardienii care au apărat teritoriul până la ultima suflare. Președintele a mai transmis faptul că au fost lovituri de rachete în Kiev și i-a îndemnat pe ruși să înceteze cu bombardamente pentru a evita pierderile de vieți.

Gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși pentru că au refuzat să se predea

Audio cu ultimele cuvinte sfidătoare ale gardienilor a devenit viral pe Twitter, TikTok și alte rețele sociale. Nava rusă le spune ucrainenilor: „Sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel voi deschide focul, recepționați?” Gărzile ucrainene pot fi auzite spunând „asta este”, înainte de a răspunde cu: „Navă de război rusească, du-te la naiba”. Președintele ucrainean Zelensky a lăudat curajul gardienilor, spunând că toți vor primi titluri postum de eroi de război.

„Pe insula noastră Zmiiny [Snake Island], apărând-o până la urmă, toți grănicerii au murit eroic. Dar nu a renunțat”, a spus el.

Toți vor primi titlul de Erou al Ucrainei postum. Amintire veșnică celor care și-au dat viața pentru Ucraina”.

Președintele Vladimir Zelenskiy a vorbit despre gardienii uciși de pe Insula Șerpilor dar și despre loviturile de rachete din Kiev. Acesta a confirmat conflictul din Kiev si a transmis părtii ruse că nu se va preda și că soldații ucrainieni se vor lupta până la sfârșit. Așadar, în a doua zi de război este de așteptat ca Kievul să lupte pentru a evita o ocupație totală din partea forțelor rusești.

Un avion rusesc a căzut peste un bloc în Kiev

În cursul dimineții de vineri, președintele Vladimir Zelenskiy, a confirmat loviturile de rachete din Kiev. Așadar, raportul precum că un avion rusesc s-a prăbușit într-un bloc din capitala Ucrainei a fost confirmat în mod oficial.

Clădirea rezidențială de 9 etaje a fost dărâmată iar pompierii s-au chinuit ore în șir să lichideze focul. Șeful administrației locale, Dmytro Zhyvytsky, a declarat că un mare convoi militar rus se îndrepta spre vest, pe lângă Sumy, spre capitala Kiev. El a mai spus că orașul din apropiere Konotop era acum încercuit.

Asta în contextul în care Uniunea Europeană și SUA au anunțat sancțiuni dure, cele mai importante din istorie împotriva Rusiei. De exemplu Marea Britanie a decis să înghețe activele rusești de pe teritoriul țării și să limiteze importul de echipamente tehnice. O altă măsură a fost luată de Japonia care a decis să nu mai importe mai multe produse din Moscova.

Joe Biden a menționat, în discursul de joi seara că Vladimir Putin a făcut un gest reprobabil și că nu se va mai întâlni cu liderul de la Kremlin. Așadar, după ce gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși, este de așteptat ca forțele occidentale să anunțe și alte măsuri urgente în războiul din Ucraina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *