Prima pagină » Titlurile zilei » Toți enoriașii ar vrea un astfel de preot! Iată ce face acest paroh din Iași, de fiecare dată, după Sfânta Liturghie! – FOTO

Toți enoriașii ar vrea un astfel de preot! Iată ce face acest paroh din Iași, de fiecare dată, după Sfânta Liturghie! – FOTO

28 mai 2024, 02:00, 14 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Toți enoriașii și-ar dori să aibă un preot cum este Antonio-Rafael Ungureanu, parohul Bisericii „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa. După Sfânta Liturghie, preotul le oferă copiilor și adulților nevoiași, indiferent de confesiune, câte o masă caldă. Slujitorul Domnului încercă prin diverse metode să vină în ajutorul necăjiților din parohia sa, iar astfel a luat naștere și proiectul „Eu sunt Pâinea Vieții!”.

Slujitorul Domnului a pus bazele unui proiect pentru persoanele nevoiașe: „Fiecare se duce acolo și își ia pâinița”

mai multe paini

De mai bine de un an, preotul paroh din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa, Antonio-Rafael Ungureanu, se îngrijește astfel încât bătrânii, văduvele sau persoanele nevoiașe din parohie să poată beneficia de o pâine gratis

De mai bine de un an, preotul paroh din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa, Antonio-Rafael Ungureanu, se îngrijește astfel încât bătrânii, văduvele și persoanele nevoiașe din parohie să poată beneficia de o pâine gratis. Proiectul se numește „Eu sunt Pâinea Vieții!” și funcționează din februarie 2023.

„O pâine caldă pentru toată lumea! Indiferent de confesiune, copii și bătrâni! Te duci la magazin, ceri o pâine pentru tine sau pentru copiii tăi, iar pâinea o achită Sfânta Biserică”, a precizat părintele Antonio-Rafael Ungureanu.

Preotul Antonio-Rafael Ungureanu își propune să-i ajute pe toți necăjiții din comuna Mironeasa, indiferent de confesiune, nu doar pe cei din Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan”.

„Oamenii necăjiți care nu-și permit pâinea cea de toate zilele, ca să spunem așa, pot merge la magazinul de lângă biserică și primesc o pâine gratis. Parohia plătește în jur de 2-300 de lei, iar fiecare se duce acolo și își ia pâinița. Să știți că avem mulți bătrâni în parohie, care au rămas singuri, iar noi îi ajutăm și cu acest proiect, mai facem, din când în când, pachete la Paște, la Crăciun.

Le mai oferim și mese calde, asta facem, de regulă, sâmbăta, le ducem și mâncare acasă în caserole. M-am mai inspirat și eu de la alte persoane, astfel încât să-i putem ajuta pe enoriași. Eu sunt de 10 ani aici, în localitate, dar de 5 ani sunt paroh. Enoriașii sunt mulțumiți, îmi mulțumesc, cum să nu, mai ales văduvele, că avem câteva în parohie. Încercăm să nu-i ajutăm doar pe cei din sat, ci pe toți cei din comună”, a declarat preotul Antonio-Rafael Ungureanu.

Toți enoriașii și-ar dori un preot cum este Antonio-Rafael Ungureanu, parohul din Frunziș, comuna Mironeasa, județul Iași

preot Antonio-Rafael Ungureanu

După Sfânta Liturghie, preotul le oferă copiilor și adulților nevoiași, indiferent de confesiune, câte o masă caldă

Antonio-Rafael Ungureanu este un adevărat sprijin pentru vârstnicii din parohia sa. Astfel, din când în când, slujitorul Domnului „sparge” cutia milei și le face câte-o bucurie văduvelor din parohia sa, cărora le plătește cumpărăturile. Preotul este extrem de transparent, astfel că arată pe pagina sa de Facebook câți bani ia din cutia milei, iar mai apoi publică și bonurile de cumpărături.

„Așa cum ne este obiceiul de ceva timp, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, spargem cutia milei, scotocim buzunarele și luăm cu asalt supermarketul din comună. Astăzi, am mers la cumpărături cu bunicuțele noastre dragi și scumpe, văduve credincioase, cu frică de Dumnezeu. Cu ochii în lacrimi și-au cumpărat tot ce le-a poftit inimioara. Ce facem cu bătrânii noștri?

Cine se mai gândește la ei? Te-ai gândit dacă un bătrân poate trăi decent cu o pensie de mizerie? Dacă vrei și ai posibilitatea să ajuți un bătrân avem o listă destul de lungă! Să îi prețuim și să îi ținem aproape! Slavă Domnului pentru toate”, se arată într-o postare făcută de slujitorul Domnului.

Persoanele care își doresc să-l sprijine pe preotul Antonio-Rafael Ungureanu ca să ajute în continuare enoriașii cu posibilități reduse pot face donații în contul Parohiei „Sf. Arhidiacon Ștefan”, Frunziș, Mironeasa.

IBAN: RO48CECEIS0130RON1062430
Banca: CEC Bank
Moneda: RON
Cod SWIFT: CECEROBUXXX
Revolut
Ungureanu Antonio Rafael
RO59BREL0005540266370100

Comentarii
  • Contribuabil

    Sunteți în urma!
    Și la Manastirea Giurgeni se oferă, în fiecare duminica, un prânz cald TUTUROR credincioșilor!
    Starețul chiar INSISTA sa rămână toată lumea la masa.
    La fel, la Biserica din satul Parpanita, orașul Negrești, absolut toți participanții la Sf. Liturghie sunt invitați la masa.

  • Hristos a Inviat . Toate cele bune parinte si spor in activitate .

  • pai asta e rolul unui diacon, preot sau IPS sa ajute comunitatea pe care o pastoreste. nu sa-i inrobeze cu simbrie anuala, taxa slujbe parastase, inmormantari, cunii, botezuri, bani de constructie de biserica, s.a. numai bani au in cap. sa mai puna si ei osu la treaba, sa mature, sa spele, sa faca balast, sa tencuiasca, sa slefuiasca, sa taie, sa gaureasca, sa sudeze, s.a. nu sclavii de enoriasi.

  • La Lunca Cetatuii se construieste biserica noua.Inca nu e la rosu.O sa mai dureze multi ani deacu incolo pina va fi gata.Preotul Ioan Andries,de care a-ti auzit probabil de el acu ceva ani in urma de scandaluri la parohia unde era,Holboca parca,este paroh la Lunca Cetatuii.A re parohie foarte mare ,dar ce folos ca enoriasi daca vin 50 la slujba .Nu face nimic sa atraga localnicii sa vina la biserica,nu face apel sa contribuie lumea cu bani sa se construiasca mai repede biserica.Nu face apel la lume sa achite macar acea contributie anuala de 50 de lei ,sa trimita consilierii din poarta in poarta sa stringa banii,doar face apel la cei care vin la biserica sa faca acea declaratie pentru 2% din impozitul dat la stat sa se intoarca la biserica ,dar e putin,extrem de putin si ce mai vine de la Mitropolie ceva bani.Dar problema e alta .Vin muncitorii la lucru la biserica si in fiecare Duminica la final preotul cere ca lumea sa faca cu randul sa le dea de mancare,la 7 oameni doua feluri pe zi eu cred ca mancare trebuie nu gluma.Dar de ce s-a impacat cu mancare,sau de ce nu o face el,sau sa mearga din poarta in poarta pe strazi la rand si fiecare familie sa faca de mancare la biserica.Sant familii care au facut mancare de zeci de ori si alte familii care nu au facut niciodata,ca vii sau nu vii la biserica ,ai datoria cand i-ti vine randul sa duci mancare la muncitorii care construiesc biserica tuturor celor care locuiesc in Lunca Cetatuii.Preotul procedeaza gresit,in fiecare duminica la final ia carnetelul si incepe a intreba:hai care se inscrie saptamana aceasta sa faca mancare la oameni.Ala eu ,ala eu si lumea s-a saturat de astfel de abordare,unii nici nu mai vin la biserica din cauza asta,pai da mancarea aia costa bani,nu ?De rusine se mai gaseste cate cineva sa se inscrie ,tot din cei care au facut si fac intruna mancare.Da sa dea bani preotul sa zica uite de la cutia milei s-a strans atatia bani,de la leturghie atatia si hai sa cumparam de mancare la oameni,nu sa tot intrebe cine da de mancare la muncitori.E f.greu si cum v-amspus nici macar la rosu nu e contructia si el asa are de gand sa procedeze cu mancarea?.Trebuie gasit alte solutii,dar am impresia ca preotul nu are consilieri cum sant la alte biserici,cu care sa se intalneasca si sa se sfatuiasca cum sa faca pentru a termina constructia bisericii,cu muncitorii care vin cum au ei chef,cu mancarea, sa puna pe cineva sa le faca cu bani din bugetul care este pentru constructie si sa nu mai streseze lumea si asa putina care vine la sfanta leturghie,etc,etc.

  • @Anonim, mai 28, 2024 la 11:18 am

    Mai pune : sa dea la oi, sa tricoteze ciorapi, sa vopseasca clopotul, sa geluiasca usa, sa pileasca clanta, sa cante la dramba, sa puna tabla pe case, sa repare robinete, sa faca un telescop, sa-i invete pe enoriasi efemeridele, sa zboare cu parapanta, sa desfunde canalizarea, sa puna muraturi, sa aiba pisica, sa fie prosumator, sa scrie cod in Python, si sa umble cu uratul.

  • Un popa parsiv care profita de foamea nevoiasilor ca sa isi aduca clienti la biserica. Pentru ca bunastarea unui popa este direct proportionala cu numarul de clienti. Nu este nimic nou. Politicienii au imprumutat si ei metoda: a se vedea uleiul, faina sau micii din preziua alegerilor.
    Numitorul comun este amestecul de foame si incultura al multor romani.

  • @Anonim
    mai 28, 2024 la 1:49 pm

    da bre! ce nu-ti vine a crede! nu vezi ce pantece au toti, de la frecat lulu. singurul popa adevarat e pr Damaschin, pr misionar care alearga toata ziua L-D, restul trai neneaca pe banii babachii!

  • Hai mai taie și cu damaschin,vezi și ce proprietăți are pe numele.lui?

  • Si in com Grajduri se da mancare dar, la popa si dasca(preuteasa)mai mare rusinea, sa mergi cu preotul(sotul)sa strangi bani de la oamenii in cimitir.preuteasa dascal ,sa suga ttot numai ei si familia lor. rusineeee.

  • Vraja mării

    Ce va tot plângeți ca niște mironosițe pe aici ca popa cutare face, ca celalalt drege, ei asta știu sa facă sa va tina în genunchi și sa va pape de tot ce pica: bani, pomene, păsărica. Vreți sa nu se mai întâmple asta? Simplu–uitați de descântecele lor, ignorații total și Trăiți ca oameni buni. Asta te apropie de divinitate, nu descântecul, lumânarea, blestemul, tămâia si acatistul.

  • @Vraja mării

    Pui semnul egal intre religie si rit. Sunt lucruri diferite.
    A trai ca om bun este necesar, dar nu si suficient.

  • @@ vraja mării 3:38

    Dacă Dumnezeu ne vrea religioși, e un Dumnezeu pe care eu nu vreau să-l cunosc.
    Bineînțeles ca ce vreau eu nu contează, dar cam toți tinerii din ziua de azi, cât de puțin educați sau ieșiți prin lume, au cam aceeași părerea.
    Și va mai raman cele câteva moluște atrofiate pe care ați reușit să le lobotomizati, dar sunt pe cale de dispariție spre disperarea voastră.
    ,”religia a început să aibă sens când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost” Voltaire
    ” religia o frază de dânșii inventată
    cu a ei putere sa va aplece n jug
    ca de n ar fi ideea de răsplată
    ați mai trudit o viata ca vita de la plug” Eminescu

  • @@ vraja mării 3:38

    Și Eminescu s-a călugărit o scurtă perioadă, apoi când a înțeles el cum funcționează descântecul s-a lăsat de sportul asta și a scris poezia Împărat și proletar 😜

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 decembrie 2024
28 decembrie 2024