Prima pagină » Actualitate » Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală din 13 septembrie. Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a făcut anunţul
Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală din 13 septembrie. Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a făcut anunţul

Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală din 13 septembrie. Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a făcut anunţul

03 aug. 2021, 15:10,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a promis, marţi, 3 august 2021, faptul că din data de 13 septembrie toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic în unităţile de învăţământ.

De altfel, şcolile, liceele şi facultăţile sunt unităţi în care s-au respectat cel mai bine regulile pe toată durata pandemiei, a mai spus ministrul.

În plus, potrivit lui Sorin Cîmpeanu, la această oră, nu sunt luate în calcul niciun fel de scenarii, astfel că toţi elevii se vor întoarce în bănci.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

El spune și că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare și se declară împotriva obligativității vaccinării.

„Nu o să fiu nicidecum eu acela care va intra peste autonomia universitară. Universităţile adoptă, prin consilii de administraţie şi senate, la care participă şi studenţii, aceste decizii şi răspund pentru deciziile luate. (…) Universităţile au datoria să răspundă pentru siguranţa studenţilor şi să ia măsuri în consecinţă”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: „Încurajez părinţii să-şi vaccineze copiii“

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, îi încurajează pe părinţi să-şi vaccineze copiii împotriva covid-19, atunci când acest lucru va fi posibil. Ea a mai declarat că vrea ca vaccinarea să fie continuată în mod susţinut şi a făcut un apel în acest sens la medicii de familie.

„Toate măsurile pe care le luăm merg pentru încurajarea ritmului de vaccinare. Încercăm să ne îndreptăm încurajările şi spre oraşele mici şi mediul rural. Fac apel către medicii de familie să se implice în vaccinare. Sper că la 1 iunie vom fi cât mai aproape de această ţintă de 5 milioane, am insistat ca măsurile să fie corelate cu această ţintă. Am încurajat DSP-urile şi,  împreună cu Valeriu Gheorghiţă, am ajuns la concluzia că trebuie să fim aproape de comunităţile mici.

Trebuie să se formeze echipe mobile şi să se susţină vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Măsurile de relaxare sunt importante, restricţiile trebuie să fie acceptabile, aceste prime măsuri sunt binevenite. Acele măsuri de relaxare care privesc evenimentele cu număr mare de participanţi cred că trebuie să fie condiţionate de prezenţa persoanelor vaccinate şi voi susţine acest lucru peste tot. Sperăm că ritmul de vaccinare nu va încetini sau nu va încetini semnificativ, după aceste măsuri. Am fost de acord cu aceste măsuri, dar pentru restul măsurilor voi insista să fie văzute în funcţie de incidenţe sau cum va evolua pandemia”, a declarat Ioana Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *